Görünüm değerlendirmeye seyrek modda devam...
Printable View
Görünüm değerlendirmeye seyrek modda devam...
Teknik görünümde bir sorun gözükmüyor
Henüz kabilenin California ya vardigina yönelik bir emare yok
Referandumun sonucu piyasanın gidişatı bağlamında kesinlikle belirleyici olmayacak sadece öyle algılanması istenecek o kadar
Ben California ya kadar yuzemedim hocam..
Köpek balığı çıktı karşıma ve beni yuttu.😂 şu an onun midesindeyim.
Nasip bu kadarmış.. +%10
Kabileden ayrılmanın cezasi
Sent from my HTC Desire 816 using hisse.net mobile app
Boşver
Ben de eskiden borsanın işinin bittiğini gördüğümde short açma yanlisiydim
Ama artık vadelide işlem yapmak yerine fiziki dolar almayı daha makul buluyorum
Bu noktada dolar almanin hainlik olduğu görüşüne kesinlikle katılmıyorum
Çünkü dolara alternatif olarak gram altın var ki onun fiyati da birebir USD/ TL kuru ile alakalı
sadece ons ile değil
Bu bağlamda etik olarak dolar almak neyse gram altın almak da odur bence , ki ben doları tercih ederim çünkü bir de onsa kafa yormak istemem
Uzun lafın kısası kabile soluk benizlilerden doları alıp dönüşe geçtiğinde yarı yolda karşılaşma olasılığımız yüksek
Ancak burada şöyle bir durumla karşılaşma olasılığı da var
Nasil ki borsa USD bazlı dip üstüne dip yaparken hisse fiyatları insanların beklediği yere kadar düşmedi ( örneğin benim dolar bazlı 2,8 cent bist30 maliyetle aldığım senetler , bist30 2.35 cent seviyelerine düştüğünde de aynı fiyatlarda idi . Açıkçası TL bazlı gevşemenin yüzde 5-10 arası daha fazla olmasını beklerdim ama olmadı )
Aynı şekilde bist30 un fişinin çekilme zamanı geldiğinde de doların çok asagilarda olmasını beklemem
Zamanla göreceğiz artık
Mesele şu ki olanı önceden tahmin etmeye çalışmak yerine olduğunda idrak edebilmek yeterlidir piyasa da
Hepimiz falcılık peşinde koşarken gercekleseni görememe sorunsalı yaşıyoruz çoğu zaman
Şimdi şunu sorayım
Uzun zamandır teknik bir problem gormedigim için takas grafiğini incelemiyordum gece bir bakayım dedim , yerli takası trajik bir şekilde 35.3 seviyelerine doğru gevşemiş
Bunun 35.5 hatta 35.8 altına gerilemesi yabancıların takastaki sıkışmayı alarak kırması demektir ki bunun için elbette malini satacak yerli bulmus olmaları gerekir
Bu böyle olabileceği gibi bir zamanlar TEB in yaptığı gibi yabancı kotasyonundan çekilen bir kurum olduysa da olabilir
Sorum şu
Son bir kaç aydır yabancı kotasyonundan çıkan bir kurum oldu mu
Eğer öyle olduysa cizgilerimi revize edeceğim de :)
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Kimseden bir cevap gelmediğine göre sanırım yabancı kotasyonundan çekilen bir kurum falan yok
O zaman bunun anlamı yabancı takası 6 yıllık direnç çizgisini kırmış demek oluyor açımdan
Bundan sonra bist de her türlü ufak düzeltme orta düzeltme yada şiddetli düzeltme yapma hakkı saklı kalmak kaydıyla para çıkışı gorulunceye kadar nemos problemos tur bana göre
İşler değişik bir şekil semale burunmeye başladı
Yabancı takas 6 yıllık sıkışmayı yukarı kırdı
Bunun sonu güzeldir
Şu kabileme kırk defa dedim tiiiiiviiiii deki hamsolarin felaket tellalligina bakmayın diye
Yok yok yok
Hep aynı hep aynı
Yerli gelmiş yerli gidecekler illa ki
Sonra da elin soluk benizlisi bizi neden utuyor
Utmesin de ne yapsın adam ...
hayırlı olsun
Şimdi şöyle bir beyin jimnastiği yapalım
Destek direnç çizgileri işlemiyor , ortalamalar istediğim hassaslikta tepki vermiyor , feykler çok deniliyorsa ki denmesi normaldir çünkü öyle
O halde biraz sıradışı olalım ve
Teknik endekse istedigimiz gibi oturmuyorsa endeksi tekniğe oturtalim :kahkah:
Ne malum bizim şimdiye kadar elbiseye girmek için kilo alıp vermeye calismadigimiz
Elbiseyi kesip biçip terzi gibi bedene uydursak daha makul olur mu
Benim kucuklugum nasılsa büyüyecek diye hep iki numara ayakkabı giyerek geçti :kahkah:
Artık buna bir son vermenin zamanı geldi :)
En azından denemeye değer :)
Denedim ve bosverdim
Para çıkışı yok aksine tahmin etmediğim şekilde yabanci girişi devam ediyor .... ortam temiz
Peki Teknikte Pis kokular var mı ?
Bana göre KESİNLİKLE EVET
Fakat ortam temiz
Ve de kâyda değer marjinal bir teknik yamukluk gözükmüyor
Ancak koku analizim bana diyor ki
Bu iş bittiğinde.... 2008 krizi tarzı kuvvetli ve de okkalı bir KURESEL düşüş bizi bekliyor olacak
Kokular kötü çünkü
Ama şu an için sorun var mı
Bence yok
Grafik koymak için henüz erken diye düşünüyorum
Bakalım bakalım
Hayat devam ediyor
California il sınırları içerisine girdik
Ben baktım tabelada nüfus rakım yazıyordu
Ama california nin yüzölçümü geniş biz şehir merkezine kadar gitmeyi düşünüyoruz
gaymakamliga varıp oradan hemen geri döneceğiz
Tiris gidisle devam
Forumu actigimdan beri bist100 değil 30 değil bist 10 ile ilgilenirim gerisine bakmam diyorum
boşuna demiyorum
Foruma bakıyorum , bazı yerli arkadaşlar enteresan biçimde bist in yuzde bir buçuk arttığı bir günde hangi hisseler artıyor anlamıyorum diye yazıyorlar
İşte onun icindir ki bist 10 takilirim ama kabile özgür tabi
İstediği hisse görünümlü zamazingoyu alabilir elbette
Ralli nedir
Altın vuruş teneke tutuş (adı her neyse) denilen şeyin ölçüsü ve yatirimci tatmin etme katsayısı kaçtır
Yüzde kaç artış tatmin edicidir
Borsa ne kadar arttığında
" işte bu artış tatmin edici bir artış , ben yararlanmış olayım yada olmayayım ancak ben buna altın vuruş derim arkadaş "
Denir
Tatmin yada doyum eşiği nedir
Yada altın vuruş denilen zamazingonun yüzdesel eşiği kaçtır
Sizce ???
Yukarıdaki sorunun cevabı kişiye göre farklılık gösterse de , uzun süredir borsayla ilgilenen birisi için bir takım handikaplar vardır
Bunlardan birisi de eski artış yuzdelerini aramak
Örneğin yıllar yıllar önce
Ben diyeyim on sene sen de onbeş sene önce
Faiz oranları yüzde yetmisler civarlarında iken bizim borsanın ikiye katlamasina millet ralli derdi
Yani mevduat faizinin yüzde elli ila yuzde yüz fazlasını alan genelde tatmin olurdu
Faizler yüzde 50-70 aralığında iken
Yani bankaya 100 TL yatirsa 150 ila 170 TL arasını bulacak olan parası
Borsada 100 TL den 250-300 TL ye ulaşınca
İşte bu ralli derdi genelde hatta çarpı ikici olduğumuz için 350 diyelim
Yani bankanın sana uygun gördüğü faiz oranıyla birlikte artacak paranın iki katını bir yıl içinde borsadan alan o piyasaya ralli adını verirdi diye hatırlıyorum :)
hayırlı olsun..
Şu an faiz oranları kaç
10-12 arası
Bir yılda
Bankanın sana bir yılda verdiğini piyasa iki üç ay içinde yatırımcılarına ( elbetteki herkese değil ) verdiyse California il sınırlarına girilmiş demektir diye düşünüyorum
:kahkah:
80 civar bist100 den maliyetlenen birisi buradan piyasadan çıksa ve ben il sınırlarından geri döneceğim itmisim gaymakamligi ben gidiyorum dese ve parasını mevduata yatirsa gayet karlı bir yıl geçirmiş demektir benim gözümde çünkü 10 ay boyunca mevduat faizini yine alacak ( benim faizle işim olmaz orası ayrı konuda teorik olarak yazıyorum )
Kabaca hesaplarsak yılbaşında parasını faize yatıran biri 100 TL sini bir yıl sonunda 110 TL alacak iken
80.000 civarı mal alip şimdi sattiysa yani bugün
100 TL si 115 TL oldu ve 8 ayda yaklaşık 8 TL daha mevduat faizinden kazandığında eder 123 TL eder
Bu miktara şimdi burun kivrilsa dahi bu iyi bir yüzdedir
Bugün bir banka çıksa ve faiz oranları yüzde 10 seviyelerinde olmasına rağmen ben yüzde 23 kılçıksız faiz veriyorum dese o bankanın kapısında 10 km kuyruk oluşur
En başta da yüzde 23 nedir leynnn diyenler o kuyruğa girerler
Ama gel gör ki geleneksel olarak California gaymakamligina gitme taraftariyim :kahkah:
Hiç bir zaman birlik olamayıp topluluk olmaktan öteye gidemeyen avareller topluluğu iyice balatayi siyirdi
Avareller kendi embesil politikaları neticesinde sıkısmis oldukları kısır döngüden cikamadikca bize sariyorlar
Çok yakında merkezi Avrupa'nın yerli soluk benizlilerinden buraya göçler olacağı görüşümü koruyorum
gaymakamligina varınca soluk benizlilere malları devredip dolarlarimi alıp yalnız kovboy olarak dönüşe geçecegim
California il sınırlarına yerli kiyafetlerimi değiştirip kovboy elbiselerimle girdim
California gaymakamligina doğru tırıs gidişle devam
Şehrin güneyinden giriş yaptık , sanırım gaymakamlik kuzeyde olabilir :kahkah:
arkadaş geldik california ya
o kadar da sözleşmiştik kabileyle california ya gelince bu namussuz soluk benizlilerin eline vermek için cowboy kılığında dolaşacağız diye ama herkes arazi
dolanıp dumaktan sıkıldı kabile !!!
gaymagamlığı taşıdılarsa ben napayım
bizde yalnız kowboy takılırız bir müddet :)
Faizlerin durumu ,hesaplar felan,mantıklı, hatta oldukça tatminkar da bir kar var ortada ama,
Ne olursa olsun buna kimileri ralli dese de ben katılmıyorum,yani beklenen ralli bu değil.Dolar çarpı 50 değil elbet ama bizim zirvemiz 120-130 lardır en azından , yani eski 90a tekabül eden diyorum. tabi şuan afaki oralar.
Ayrı bir öngörünüz varsa dinleriz.
Öte yandan dolar için de erken gibi geliyor ama yorum yok.Düşmese de yatay bant,al satlar vs.YTD.
Daha California gaymagamligina varamadım zaten
Hele bi varayim , ondan sonra ki beklentim çok ciddi yenilir yutulur olmayan küresel bir krizdir
Elbette ki payimiza düşeni alacağız bence ancak o krizden sonra kartlar yeniden dağıtılacaktır
Ve biz joker olacağız
Şu anda gaymagamliga doğru tırıs gidiş le devam
Fazla konserve fasulyen var mi :kahkah:
ben soluk benizli gaymagamlığına varınca ya da vardığımı düşündüğümde diyeyim
bu arkadaşla aynı sonu paylaşmammak için , çayı mı poğaça mı alıp içtimaya girmeden arazi olmayı düşünüyorum
:kahkah:
https://www.youtube.com/watch?v=gQm6VCPEgOQ
kabile endeksimde son görünüm
http://i.hizliresim.com/R0P5q6.png
Bugün can sıkıntısından şöyle bir borsa sitelerini teknik analiz sitelerini gezdim
Öyle böyle şöyle derken sistemler hakkında ıvır zivirlar yazan sitelere falan bir bakayım dedim
Durum bana göre vahim
Şu andan itibaren dediklerim anlaşılma açısından spekülasyona açık olduğu için TAMAMİYLE KENDİ GORUSLERİMDİR
Bu sistem algoritmik robot yada adi her ne zikimsa üzerinde zamanında ( 2 buçuk yıl önce ) çok kafa yordum ettim ve sonuçta doğrunun tartışmasız bir şekilde manual trade olduğunu , işin içinde kişinin seçimine bağlı olmakla beraber her türlü teknik indikatörun elbette kullanılabileceğini , hatta buna ek olarak sadece endeks TL bazlı değil dolar veya başka bir enstrüman bazlı da bakilabilecegini , buna ek yerli yabancı takas dönümünün de incelenebilenecegini , buna ek olarak eğer endeks renk vermiyorsa senet incelemelerin de de bir takım kokular alinabilinip endeks in geleceği hakkında teknik bir fikir sahibi olunabileceğini yazmıştım
Zor iş tabi :)
İyi de oturduğun yerden para kazanabileceğini iddiaa ediyorsun dünyanın en zor işiyle karşı karsiyasindir zaten aksini düşünmek saflık olur değil mi
Şimdi esas vurgulamak ve dikkat çekmek istediğim noktaya gelirsek
Yukarıda yazdığım sistemli trade zamazingo sitelerinde çok ama çok tehlikeli bir madde dikkatimi çekti
Adam yazmış işte örnek bir sistem yazmış ( yani movingler RSI ve benzeri bir kaç indikatör yazmış ) içine de opt1 , opt2 falan fıstığı eklemiş
Ve diyor ki optimize et , karlı değerleri bul ve onu uygula
Şimdi buraya kadar olan mallık normal değil mi , onu burada da çok gördük :)
Ama orada saatli bomba gibi bir laf var
O da şu , herif birinci maddeye aynen şöyle yazmış
1) bu işi yaparken SECTİGİNİZ STOCK A GORE AYRİ TEST YAPMALİSİNİZ
İşte bu
Ben olsam SPK nin yerinde o adamı bulur kanirtirdim
Soru şu
NEDEN ???
Neden böyle dedim bunun farkında olan ve de bana açıklamak isteyen var mı
Nereye tasimislar bu california gaymagamligini yahu :kahkah:
Şaşırtmaca yapıyorlar dikkat et..kah:kah..
Gaymakamlik binasını ararken Guatemala ya falan gitmeyesin.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Senin büyük paran olsa ve onu bir yere gömmek istesen arkanda bıraktığın ayak izlerini bile silmek istemezmisin.
Kaldıki birinin seni izlediğini farkettin hedefine direk gidermisin, Yoksa farklı yönlere gidip hedefini gizlermisin.
Türkiye bu noktadan sonra
Üretim yapabilen bir özel sektöre geçiş ile montaj ve taseronluk ile para piyasaları katakullilerinden beslenen asalak özel sektör arasında bir tercih yapmak durumunda kalmıştır
Her sekilde ve sartta bu ülke KESİNLİKLE VE MECBUREN üretime yönelmek zorunda kalacaktır
Akış süreci bu ve buna karşı cikilamaz ...
Bundan sonra boynuna fular takip eline golf sopası aldığında kendini patron zanneden hamsolarin devri bitmiştir
Bekleyelim ve görelim ...
[QUOTE=viper;271879]
Bundan sonra boynuna fular takip eline golf sopası aldığında kendini patron zanneden hamsolarin devri bitmiştir
Bekleyelim ve görelim ...
Fular+Golf Taşeron+Montaj
Koç'um benim beeeee..
Eskiden ne golf oynarlardi.
kah:kah:kah
İngiliz musvetteleri.
Bademler hisselerini ellerinden çıkaracak galiba onlar müsade etmeseydi Türkiyenin en büyük rafinerisini almak kim onlar kim. Dayanıklı dövüş yaptılar birlikte vergisiz kazanç güzeldi şimdiye kadar kaymaklı ballı ekmek dolarda kazan borsada kazan altında kazan manipilasyonun kralını yap. Ama alışmış kudurmuştan beterdir bu para faize gelmez faiz demek devlete vergi vermek demektir. Bademler sevmez öyle şeyleri. Peki şimdi bademler ne yapacak bu paralar nereye akacak siz siz olun katma değer yaratan hizmet sektorlerini takip edin. Acın google amcayı yazın hizmet sektörü raporları diye şak diye size sektörler çıkar. Ama ilk önce hepimiz üstümüze düşen cezayı ödeyip dibi bulduktan sonra. Bir ilk ipucuda bu sektörler hepsinden daha once dibe ulaşacak diğerleri dibe gelirken olar yolun dörtte birini almış olacaklar.:)
Not: İnsanlar okumayıp söylenenleri araştırmadan inanırlarsa daha cok güdülürler.
Kabile ne yapıyor kabile
Yaklaşmakta olan KURESEL OLCEKTE bir kriz öncesi keyifler nasıl
Kabileden bazılarına dedim ki
La oğlum bırakın bu finansal piyasalar dutturugunu , bu kriz sonrası dünyada hiç bir şey aynı olmayacak ve bu makinenin fişini çekecekler
Başta ABD olmak üzere tüm Avrupa da
Yok aaaaabiiiii dediler
Bende ittirin gidin len dedim
Şu anda California gaymagamligini aramanın keyfini çıkarıyorum
Dinlenme tesisi kurmuşlar yol kenarina .....orada bı demli çay söyledim expresso getirdi soluk benizli malı :kahkah: