Pkk'lilari tutuklayan hakimi fetocu diye gorevden alan mufettisi, dhkpc'li diye gozaltina alan emniyet muduru, isid'den tutuklanmis.
Printable View
Pkk'lilari tutuklayan hakimi fetocu diye gorevden alan mufettisi, dhkpc'li diye gozaltina alan emniyet muduru, isid'den tutuklanmis.
Bir aydan fazla bir sure once 3, 42'den dolarda short acmistim. Ertesi gun 3, 43'den kapativermistim. Su anda neden 3, 43'den kapattigimi sorarsan hec hatirlamiyom. Sonra dolar 3, 68-3, 70 felan olduydu. Sonra geri geldiydi. 3, 50'nin altina dogru hizli geliverince, didiydim ki, bu dular 4 olabilir. Netice itibariyle 3, 95 felan gordu. Sonra yine geri geldi. Varlik fonu felan fesmekan derken, iki cuma once aksam saatlerinde 3, 69'dan shortlamistim. Hedef olarak da 3, 55 demistim. Sincik 3, 55'e yaklasmis.
Ilk actigim shortu 3, 43'den kapatmistim ya, niye kapattigimi da hatirlamiyom ya, vardir unun bir sebebi. Hec hatirlamadigim bu sebep yuzunden sindiki hedef 3, 43 abi...
Analez tamam.
https://www.youtube.com/watch?v=8l-p...e_gdata_player
Hafuz gizlar atisiyor...Vallah cok komik...
[IMG]http://i.hizliresim.com/P0vy15.jpg[/IMG]
Analez yaparsin da dutmazsa kotu.
[IMG]http://i.hizliresim.com/DPoQay.jpg[/IMG]
Analez overdose...Biraz once baktigimda basligin izlenme sayisi 74 felandi, suan 42...
Mecliste gorusulen torba yasada aneleze ek vergi getirilmesi kabul edilmis. Nano analez tesvik kapsamina alinmis. Entegral analez mevzuunda bir gelisme yok.
Dolar 3.50 altına düşmez.
Yatırım tavsiyesi değil...
http://i.hizliresim.com/ldBJEE.jpg
Deprem olmadan olmaz abi... İtiraflar okunmali...
O zaman elimde kalan Tl leri kullanarak daha çok dolar alabilirim :)
http://m.imdb.com/title/tt4943322/
Ayvagöbek al sana analez edilecek konu, holywood kimseyi boşuna öpmez herhalde değil mi :)
Dular 3, 50'ye enerken, borsa 90.000'leri zorlarken Melih basgan bu twiti neye atti?Alıntı:
İbrahim Melih Gökçek†@06melihgokcek
7ï¸âƒ£HADİ BİNDE BİR İHTİMAL SOKAĞA ÇIKTILAR...
BU KEZ HALK DENEYİMLİ...
VATANDAŞIN PEKÇOĞU KENDİNE, ÇOLUĞUNA ÇOCUĞUNA POMPALI TÜFEK ALMIŞ...
Mehdiyi hacklemisler...Alıntı:
9s
Adnan Oktar†@adnan_oktar
Ben hoca değilim, bu program din programı değil. Hayattan zevk alıyorum, güzel insanlardan güzelliklerden zevk alıyorum. Alemci delikanlıyım
Nagehan saldiriya ugradigini iddia ettiginde, genelkurmayin "gecmis ossun" dedigi iddia edilmisti. Ayni gun Tsk'da basortusu yasaginin kaldirildigi aciklandi. Nagehan ve sozlu tacizde bulunan kisinin cocuklari ayni okula gidiyor.
Bugun de Boke'ye tehdit haberleri var. Tehditi yapan kisiyi arastirmak lazim.
Bence hepsi danisikli dovus.
Yokardaki mesajlar ne abi? Annamadim gitti...
Bence bu foruma cok sayida bot uye olmus olabilir...
Asagidaki kisa yaziyi oku oyle yat abi. Iyi geceler...
Alıntı:
Gaibden haber vermiyorum!
Korku salmak, sizleri panikletmek için de yazmıyorum; “Ben demiştim†demek için de…
Derinlerden gelen sesler duyulmaya başladı!
“Mart’ta Türkiye alev alev olacak†diyenlerin niyetleri aşikâr oldu!
“Başkanlık sistemi gelirse Türkiye kan gölüne döner†diye tehdit edenler Mart kedisi gibi şafak sayıyor!
http://i.hizliresim.com/Npb3dQ.jpg
Melih basganla ilgili Ahmet Takan'in bir yazisi vardi. Melih basgan ona twiterdan klasik bir cuvap vermisti, ispatlamazsan ............ diye.
Donuyor birseyler.
http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber...na_alindi.html
Hep ayni taktik. Serbest birakiyorlar, sonra tekrar gozaltina aliyorlar. Olaylar hep birbirine benziyor.Alıntı:
Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni yakan Mehmet Ali Aligül dün gözaltına alınmıştı. Mahkeme kundakçı Mehmet Ali Aligül'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Savcılık Aligül'ün serbest bıraklmasına itiraz ederek, yakalanıp tutuklanmasını istedi. Savcılığın itirazından sonra Aligül tekrardan gözaltına alındı.
Günaydın Sn.Nuri yazıyı sabah gördüm okudum, bana sizin daha önce söylediğiniz birşeyi hatırlattı Fetö den sonra bu Ergenekon işi tekrar gündeme gelecek demiştiniz sanki bir altyapı hazırlığı bu yazı, en azından bana öyle geldi yada aba altından sopa gösterip birilerine ayağını denk al mı diyorlar...
ayvagobeknuri hocam
Topiğin hayırlı olsun..başarılar :)
not:elimiz boş gelmedik.:he:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...?t=470&page=67
https://twitter.com/eha_medya/status/834874867753369600Alıntı:
Türkmen Muntasır Billah Tugayı Komutanı Firas Paşa "Sıra diğer teröristlere geldi. Münbiç'e, Afrin'e geliyoruz.."
Alttaki de Burak'ın analizi...Aynı fikirdeyim:
https://twitter.com/BorsaStrateji/st...02839021486081
sn nuri,
gözlerimiz yolda kalmıştı... hoşgeldiniz
Abi ohal var, istedikleri kadar uzatirlar gozalti suresini. Kaldi ki, yaktigini itiraf etmis ve sadece 1 gece gozaltinda kalmis. Abdulhamit'den bahsediyor, Abdulhamit ne zaman padisah oldu ya da hangi tarihte tahttan indirildi diye sor bilmez. Seceresini cikardilar, yine Chp'nin ustune patlar bu is.
28 subat 1997'den baslarsak, oncesinde bir olay olmustu, Muavenet adli firkateyn, Abd ile ortak tatbikatta, Abd gemisinden atilan bir fuze ile vurulmustu. Hemen arkasindan 28 subat mudahalesi gelmisti. 28 subat sonrasinda, Refah partisinde yenilikci-gelenekci tartismasi basladi, Erbakan tasfiye edildi ve Akp kuruldu.
2001'de Abd'de ikiz kulelere saldiri oldu. O tarihe kadar kureselcilerin hakimiyetinde olan Abd, ulusalcilarin hakimiyetine gecti. Demek ki, oncesinde bir ulusalci-kureselci catismasi vardi ve Muavenet olayi da tam bu catismanin ortasinda olmustu.
Bence olan suydu: Deniz kuvvetlerinde (darbelerin hazirlik calismalari deniz kuvvetlerinde yapilir) darbe calismasi yapiliyordu, Abd ulusalcilari goz dagi vermek icin Muaveneti vurdular. Fakat bu hamleyi yapanlar, ates eden gemi Saratoga'nin icindekilerden baslayarak, Pentagona kadar butun baglantilariyla hakkin rahmetine kavustular. Sonra Abd ozur diledi ve tazminat odemeyi kabul etti. Iste bu 28 subati yapin isaretiydi. Isaret alindi ve 28 subat yapildi. Turkiye tamamen kureselcilerin kontrolune girdi.
Fakat Abd'de Bush'un secim darbesiyle eksen kayiverdi. Ikiz kulelerle ise kureselciler, tarihte Kartaca'nin yikilmasina benzer darbeyi yediler. Abd ve Turkiye arasindaki uyumsuzluk, borsa grafiklerindeki uyumsuzluklara benzer, kotu olaylarin habercisidir.
2003 teskeresinin reddi, felaketlerin baslangici idi. Fakat teskere gecmis olsa, Turkiye'nin guneydogusu Abd tarafindan isgal edilmis olacakti. Teskerenin gecmesini engelleyenler: Abdullah Gul, Tony Blair ve Tsk idi.
Hemen Ergenekon ve Balyoz davalari basladi. En buyuk darbeyi deniz kuvvetleri yedi.
Ergenekon ve cemaat catismasini canli yayinlarda izledik.
Kafa karisikligi, catisanlarin hangi semsiyenin catisi altinda oldugunu bilmemekten ileri geliyor. Ergenekon, cemaat, Perincek, Abdullah Gul, Tayyip Erdogan, Melih Gokcek, Pelikanlar, Mesaleciler, Meral Aksener, Devlet Bahceli ulusalci mi, yoksa kureselci mi?
Bunlari dogru semsiyenin altina yerlestirirsek, dogru stratejiyi kurabiliriz ve onumuzu de gorebiliriz.
Kafa karisikliginin bir diger nedeni Abd'de Mike Flynn'in istifasi, Ruslarla yakin isbirligi sebebiyle istifa etmisti. Yerine gelen kisi ise Ruslara karsi gelistirdigi stratejilerle unlenen birisi.
Abd ve Rusya arasinda kesin olarak bir catisma olmaz. Mantiga aykiridir. Abd derin devleti icinde de bir catisma yoktur. Bugunku Abd yonetiminin ortadogudaki 1 numarali muttefigi Iran'dir. Iran'in gecmiste guvensizlik yaratacak hicbir sabikasi yoktur. Ama bizim sabikamiz coktur.
Superguc iddiasindaysaniz ve dunyayi yonetecekseniz suni bir karsitlik yaratirsiniz. Bu sayede, mesela Iran'da devrim muhafizlarini hedef alarak, Turkiye'ye gozdagi verirsiniz, Iran kamuoyunda devrim muhafizlarina ve muhafazakarlara destegi arttirip, reformist Iran hukumetinin altini oyarsiniz. Diger taraftan yaratilan karsitlik sebebiyle, mesela Aksener, Turkiyede Mhp tabanini parcalamak icin canini disine takarken, Filipinlerde Duarte muhaliflerini ezmek icin elinden geleni ardina koymayacaktir. Butun oyuncular Abd'den gelen isaretlere bakarlar.
Isaretlere dogru bakiyorsak, olacak olanlar sunlar: Fransa'da Marinne Le Pen kesin olarak devlet baskani olacaktir. Iran'da Ruhani hukumeti gidecek muhafazakarlar gelecek ve Iran, Abd ve Rusya ile uyumlu bir sekilde istikrar kazanacak. Ortadogunun en buyuk kazanani Iran'dir. Suud paramparca olacak, korfez ve Suud'un petrol alanlari Iran'in eline gececek.
Turkiye'de istikrarsizlik gorunuyor. Referandum olursa hayir cikar. Darbe girisimi olacagini sanmam. Olursa bir felaketttir. Hulusi Akar kendini muhafazakar kesime sevdirmeye calisiyor. Dogru yapiyor, destekliyorum. Akar, Bahceli ve Erdogan'a guvenmek zorundayiz. Bu ulke gecmiste boyle zor bir durumda kalmamistir.
Sn.Nuri bir çok konuyu özetleyip ilişkilendirmişsiz ellerinize sağlık ( konuları yüzeysel olarak bilsemde olayların arkasında dönen dümenleri bilemeyiz maalesef )
Ama son paragraftaki kişiler kendi adıma tüm kredilerini tüketmişlerdir; denize düşsem bile yılana sarılmayıp boğulmayı tercih ederim en azından kendi kararım olur, sonuçta yılan sayesinde kurtulsak bile bizi ne zaman sokacağı belli olmaz, gerçi bir kulak arkamız kaldı ama :)
Evet bu cok dogru. Turkiye'nin gelecekte istikrarsiz olacagini soylememin sebebi budur. Bu isimler, gecmisteki yaptiklarina bakildiginda mevcut Abd yonetimiyle uyumlu olmasini bekledigim isimlerdir. Cok yiprandilar.Alıntı:
Ama son paragraftaki kişiler kendi adıma tüm kredilerini tüketmişlerdir
Fakat diger taraftan, mevcut Abd yonetimi gecmiste, 2003 teskeresiyle ve 30 milyar dolar verecegini soyleyerek, Turkiye'nin dogu ve guneydogusunu hatta Trabzon limanini tek mermi atmadan isgal etmek istemisti. Obama'nin 8 yillik baskanliginda kesintiye ugramis olsa da planlarindan vazgecmezler.
Sadece Abd yonetimi degil, tum Avrupa ve Rusya da ayni cizgide bulusuyor. 94 harbi, 1.dunya savasi, Kurtulus Savasi donemleri boyle degildi. Hepsinde dunyanin guclu devletleri iki ayri kampa bolunmustu. Simdi gelismis ulkelerin hepsi ayni tarafta.
Turkiye'de olusan % 51-% 49'luk kutuplasmayi kesinlikle bozmayacaklardir. Bu kutuplasma uzerinden yuruyecekler. Bu da istikrarsizligi getirecek.
Baskanlik sistemini desteklemek gerekiyor. Nasil olursa olsun duzen, duzensizlikten iyidir.
Bana gore guvenilebilecek diger bir isim Ilker Basbug.
Alıntı yapmadığım kısımlara katılıyorum, ama alıntı yaptığım kısımlar için sorulması gereken sorular var kendi adıma cevapları basit; bu kutuplaşmayı en çok kim körükledi ve bu kutuplaşmalardan en çok kim nemalandı
2003 tezkeresinin ne demek olduğunu 20 li yaşlarındaki biri bile görebilirken koca koca adamlar buna nasıl Evet oyu verebildiler bu yaptıklarının açıklaması vatan sevgisi değil "vatana ih...dir"
Arap baharları başladığında sıralamayı gören herkes bu işini sonu nereye uzanır az çok görürürdü " benim ilk tahminim ya İran ya biz sıradaki hedef olacağız şeklindeydi ve Suriye ne kadar uzun sürerse bunun bizim bölünmemezi geciktirceğini düşünüyordum/düşünüyorum"
Şimdi bu basit gerçekler gözümüzün önündeyken bunların aksine hareket etmiş bir yönetim bizim için iyi olan düzeni değil sistemin istediği düzeni bize diretir zaten sistemin dışına çıkmış olsalar 14 yıldır o koltukta oturmalarına izin verilir miydi hiç sanmıyorum.
Sonuç olarak düzen işi biraz sıktı bence yeni bir sakız bulup onu çiğnemeye başlasınlar çünkü bu sakıza çok mahsumun kanı bulaştı çok ah aldı bu sakız, hem artık düzenden sıkıldık yeni bir düzen gelsin değişiklik olsun :)
İlker beyi sadece medyaya gördüğümüz kadar biliyoruz haksız yere hapis yattı boyun eğmemişti ama dışarı çıkınca beni hayal kırıklığına uğrattı eski düşmanları dost oldu demek ki o da hapiste idealleri doğrultusunda değilde çıkarları doğrultusunda giderse başarılı olacağını öğrenmiş yolu açık olsun benden uzak dursun :)
Hepsini gömmüş gibi oldum ama ben böyle düşünüyorum ve hepsinden şüphe duyuyorum, bana güven vermiyorlar ne bileyim kanım hiç ısınmadı bunlara...
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...ye-referandum/
Alıntı:
AA'nın aktardığı habere göre Ferrada, "Ben bir haftadır buradayım, 'Hayır' oyunun ne önerdiğini anlamış değilim. Eğer bundan emin olmazsanız, ülkeye politik mesaj, hayal üretemezsiniz.
Alıntı:
Şili'de, diktatör Augusto Pinochet'yi deviren 'hayır' kampanyasının yaratıcısı Eugenio Francisco Garcia Ferrada, "Şu anla aynı olmamak için 'hayır' oyu vermemek lazım. 'Hayır' oyu verdikten sonra olacaklarla bir gelecek inşa etmek lazım. Kampanyayı kazandıracak şey budur" dedi.
Aklın yolu bir...İran konusunda aynı fikirde değilim ama...Trump'ı buraya getirenler için en büyük düşman Çin ve Hindistan...İran, her ikisini de sübvanse eden ve bugüne kadar Tanrısızlar tarafından yönetilmiş bir ülke...Çaresi yok, yıkılacak...Tebriz'i katakulle ile elimizden aldılar, orası 6 bin yıldır bizim...Bütün bunlar için başkanlığın geçmesi lazım ama...İlker Paşa'da bunları yapabilecek kapasite var, hem de fazlasıyla...Katılıyorum...Alıntı:
Baskanlik sistemini desteklemek gerekiyor. Nasil olursa olsun duzen, duzensizlikten iyidir.
Bana gore guvenilebilecek diger bir isim Ilker Basbug.
Hürriyet gündemdeki "Karargâh Rahatsız" başlığı...Karargâh'ın 2 anlamı var ...1 ncisi komutan ve ekibi, diğeri ise "konaklanan yer"...
"Konaklanan yer" deyince geçici bir süreyle durulan yer anlamı çıkar...Yurt içi de olabilir, Yurt dışı da...Bu yönüyle ilginç bir başlık olmuş...Doğuş, Koç, Sabancı'daki değişimler vs...Saflar netleşmeye başlıyor ufaktan ufaktan...Herkes verdiği kararın sonuçlarına katlanacak illaki...Taraf olmayan bertaraf olmaya da hazır olsun abi...
Çin, Hindistan ve 1, 6 milyarlik Islam dunyasi. Nufusu en fazla olan ve jet hiziyla artan Islam dunyasi. Yetkisiz abi, inancin sebebiyle, aslinda bildigin halde gercegi gormek istemiyorsun.Alıntı:
Trump'ı buraya getirenler için en büyük düşman Çin ve Hindistan...İran, her ikisini de sübvanse eden ve bugüne kadar Tanrısızlar tarafından yönetilmiş bir ülke...
Iran, Çin ve Hindistan'i subvanse etmiyor, sadece petrol veriyor. Çin ve Hindistan, Iran'i subvanse ediyorlar. Iran ve Abd Hurmuz bogazinda danisikli tepistiklerinde Hurmuz kapanir, Çin ve Hindistan aç kalir.
Eskicag, tek tanrici-cok tanrici savasidir. Iran, cok tanriciydi ve Persapolis' i cok tanricilar insa ettiler. Aynen eski Yunan sehirleri gibidir. Tek tanri fikri konusunda, tarihciler arasinda tartisma vardir. Tek tari fikrinin Iran'da ortaya ciktigini savunan tarihciler var. Cogunluk, Sumer'de ortaya ciktigini ve Ibrahim'in Sumer'de guclu bir rahip oldugunu iddia ederler.
Bu konuda tartisma olsa da ilk tek tanrici devletin Pers imparatorlugu oldugu konusunda tartisma yoktur. Yahudileri yok olmaktan kurtaran ve yeniden Kudus ve cevresine yerlestirenler yine Perslerdir.
Yazmistim, Iran'i bugun yonetenler, 1600'lu yillarda Yahudilikten donen Huccetiye mezhebi mensuplaridir.
http://i.hizliresim.com/1Ln5r1.png
Goruldugu gibi Turkiye batiya akan petrolun gecis guzergahinda. Krediyle buyuyecem derse ne olur?
Tarihte bosluk yoktur. Kodlar onceden yerlestirilmis, sonradan gelenler o kodlar uzerinden yurumuslerdir. Apolojistler ilk defa Roma imparatorlugu doneminde, 1.ve 2.yuzyillarda ortaya ciktilar. Alev Alatli muthis aciklamis, makale Huccet kelimesiyle basliyor.Alıntı:
Yazmistim, Iran'i bugun yonetenler, 1600'lu yillarda Yahudilikten donen Huccetiye mezhebi mensuplaridir.
Alıntı:
“Hüccet†delil, kanıt demek. “Hüccetle müdafaa†ya da “apologetics†Hıristiyan ilâhiyatının bir dalı. Apologetics, Hıristiyan öğretisini, Hıristiyan dogmalarını savunmak, kanıtlamak, diğer bir deyişle, dogmalara “mazeret bulmakâ€la iştigal eder.
Alıntı:
Apolojistler, inanç ya da varsayımlarını kabul ettirmek için sistematik olarak delil üretirler. Örneğin, Hazreti İsa’nın Allah’ın oğlu olduğunun delili “Kitabı Mukaddesâ€dir denir. Kitabı Mukaddes, Tanrı tarafından “kaleme alındığı†varsayıldığı için reddedilemez bir “kanıt†olarak sunulur. Böylece, İsa’nın Allah’ın oğlu olduğuna inanmayanlar, “İncil†ile karşı karşıya getirilir. Önlerinde iki seçenek vardır: ya susacaklar, ya da İncil’in Tanrı tarafından kaleme alınmış bir kitap olmadığını iddia etmek durumunda kalacaklardır!
Alıntı:
Diyelim ki, çevrenizin inançlarına ters düşebilecek kadar cesur bir Hıristiyansınız. “İsa’nın Allah’ın oğlu olduğunu iddia edecek kadar mantıksız bir kitap Tanrı tarafından kaleme alınmış olamaz†dediniz. Apolojistin cevabı hazırdır: “Kitabı Mukaddes Tanrı tarafından kaleme alınmamış olsaydı, milyonlarca insana mutluluk getirmezdi. Mutluluk getirdiğine göre, Tanrı tarafından kaleme alındı. Tanrı tarafından kaleme alındıysa İsa’nın Allah’ın oğlu olduğu da doğrudur.â€
Alıntı:
Eskilerin “devri bâtıl†dedikleri, “kısır döngü†mantık silsilesi budur. Başlangıç noktası, “İncil Tanrı’nın kaleminden çıktı†gibisinden tartışmaya açık bir ön-kabul. Ön-kabulü destekleyen, “İncil milyonlarca insana mutluluk getirmiştir†gibisinden bir delil. Şimdi siz “İncil milyonlarca insana mutluluk getirdiği doğru ama İncil yüzünden bir o kadar da adam öldü. Engisizyonlar diye birşey var†diye itiraz edecek olsanız, “Evet insanlar öldüler, çünkü İncil’i iyi okumamoşlardı†şeklinde bir cevap alırsınız. İyi okumuş olsalardı, engizisyonlar olmazdı, falan.
Alıntı:
yeceğim, apolojistlerin elinden kurtuluş yoktur! Önkabule dayandırdıkları bir sonucu desteklemek, daha doğrusu sonuca mazeret bulmak için habire delil üretirler. Bunu yapabilmek için de sürgit kulvar değiştirirler. Bir meseleyi ele alıp baştan sonra mantık çerçevesinde tartışamazsınız. Az önce verdiğim örnekte olduğu gibi, konu İsa gibi bir faninin Allah’ın oğlu olup olamayacağı konusundan çıkar, kendinizi Kutsal Kitabın milyonlarca insana mutluluk getirmiş olması (ya da olmaması) gibi Hazreti İsa’nın sulbü ile ilgisi olmayan birşeyleri tartışırken bulursunuz.