merhaba,

hedefiniz nedir? ornegin aylik/yillik ne kadar TL?5000, 10 000, 50 000 vs? veya sermayenizi 1 senede kac katina cikarmak 1.5/2/10 vs vs. Bu sorular, kişilerin mevcut sermayelerine, risk algısına vs vs değişecektir. twitterda bir çok kişinin -haklı olarak da- iyi de 1M, 2M yapmak ile 10k'yi 100k yapmak cok farklı dediklerini sayısız kere okumusumdur.

bu işte bir sistem dizayn etmek istediğimde kendime sorduğum en temel soru buydu. bu benim için hem bu işi neden yapıyorum hem de nasil yapacağımın bir cevabı olacaktı çünkü. ben de kendime "challenge accepted" diyerek 2 hedef koydum.

A. 1 senede sermayeyi enaz 20 kat artırmak
B. 1 senede en az 900k kazanmak. (1M de olsa hic fena olmaz)

sizi bilmiyorum ama benim icin kolay bir hedef olmadigini düsünerek motivasyon olsun diye bunu 1 senede değil de 13 ayda yapacağım diyerek de 1 ay avans verdim. (her ne kadar hedeflerde ve burada hep 1 senede diye bahsedecek olsam da. yeter ki gerceklestireyim sorun yok )

başlangıc tarihi: 1 aralik 2019
bitis tarihi: 31 aralik 2020

hedef1: baslangic sermayesi 5k olacak. sure sonunda hedefin yakalanmasi icin olmasi gereken min 100k. burada trade ederken idealde sistem kullancagim sinyalleri gorecegim ama kendim filtre gorevi gorup poz'u ben acip kapacatacagim.
hedef2: baslangic sermayesini yazmayacagim (ama hedefin cok cok altinda) ama ayda ortalama 70k kazanmak. bu hedefi gerceklestirirken 2 farkli hesap(araci kurum) kullanacagim. birisi yine manuel trade, digeri ise algo trade olacak.
hedefler farkli oldugu icin her 2 hedef icin de farli sistemleri kullancagim tabi ki.

tabi ki belirli periyotlarda ilerlememizi/gerilememizi gostermek icin ekstre/excel vs paylasimlarla destekleyecegiz.


neden buraya yaziyorum peki? benim icin bir motivasyon, surukleyici/itici bir guc olur diye. basarirsak veya yaklasirsak da okuyan birilerine ilham olur belki diye. çünkü, "olanın olmayana, bilenin bilmeyene borcu var" -tabi, bilebiliyorsak eger