İlla ki sana vahiy-tiyo yada kerametçi (alım-satım varantlı, kısa-uzun viob kontratlı, opsiyonlu, açığa satışlı vb) danışmanlık yapacağım diyene, uygulamasız hep isabet kaydetmesi üzere bir süre sonra, peki tavsiyeni söyle, uygulamada test edelim diyorsun, test ediyorsun, fosss... Ve 7/24 envayi çeşit teknik var bizde diyen, artık sana hiç (kısa/uzun, alım/satım) çıkış öneremiyor, bir türlü...
Haddin olmayarak danışmanına bu tutarsızlığın sebebini sorma cüretinde bulunuyorsun; bağırıp çağırmaya, seni susturmaya, baskılamaya "Beni hiç dinlemiyorsun!.." tazillemeleri furyasına kendini kaptırıyor. Sakince dinleyip, "Sen din kurmaya, gizli peygamberlik inisiyatörlüğüne, dolayısıyla da münafıkları kafirleyip katliam farz, kıyamet felah, cihat ve haclı seferleri, hakiki başkan ve peygamberin sahtelerini kitabına uydurup öldürebilendir, iddiasındasın; finansal danışmanlığın bahane, dünyada bu kadar katliamcı din yetmedi mi? Sadece alçakgönüllü teknisyence mesleğinin icrası neyine yetmiyor?" diye soruyorsun... Buz gibi artık senden soğuyor; benim hakiki öldürme yetkili peygamber-başkanlığımı çekemiyor diye, artık her şöyle-böyle yapalım demeni kaale almıyor, hiçbiri istatistiksel olarak (karşının kulağına sızar ve tutmaz, sadece vay sen bu uyanıklığı mı yapacaksın diye seni katlı nispette terse zarara -bizler vasıtasıyla- sokar, otomatik robotlar gibi tümümüzün tavsiyeleri de uygulamada sana zarar ettirir, ancak ve ta ki bize kayıtsız şartsız biat edesin ve tüm bu ivmeli/kaldıraçlı finansal teknikler müşterimize hep hep hep kazandırıyor diyebilelim, her aracı kurumda aynı sonuçla karşılaşırsın, sen bilirsin diyor) müşteriye para kazandırmaz, nitekim sen de peşinen gerçekte bu risk dökümanlarını onayladın, imzaladın diyor.
Peki arkadaş, sağol diyorsun...
Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci safari yaşamboyu spor misyonunu teşviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen: Ey, şirk şirket organ organizma işgören organizasyonu koşulmaz, yegane kalleş kadim külüstür yağ fıçısı bok çuvalı ossuruk tulumu hepobur kıyamet felahçısı tenezzülsüz nirvanacı kalleş fırıldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belanı versin... (https://github.com/mnihatyavas, https://mnihatyavas.wordpress.com/)