Alıntı Originally Posted by KomutanLogar Yazıyı Oku
Bu haber hisse fiyatina yansımış midir, yoksa olumlu olumsuz bir fiyatlama görür muyuz Sn. HAK abi
Hisse satış haberinden çok önce dahi 580 TL fiyatları görüp sonra 300-350 bandına çekilmişti. Yani hisseyi buraya taşıyan dinamikler satış vs. değildi. Lütfen buradan şu anlaşılmasın hisse fiyatı ucuz. Borsa İstanbul'da halka açıklığı ve sermayesi düşük (Konya, egeen, Bosh, petrokent, kent , karton vs) şirketlerde fiyatlamalar bizde böyle. (Bu nedenle yatırım kararlarını alırken yatırım uzmanınıza danışmayı unutmayın. Değerlendirmelerim hiçbir şekilde al/sat yatırım tavsiyesi değildir.)


Satış haberinde, satış tamamlandığında, çağrı muafiyeti istendiğinde nasıl çok ters fiyat hareketleri olmadıysa dün yine aynı şeyi yaşadık. Hatta dün uzun zaman sonra Ziraat Yatırımdan 4.000 lot blok alım geldik ki geçen gün de 318.000 TL kademesine 10.000 lot Garanti yatırım alış yazmıştı. Garanti halka açıklığı ve işlem hacmi az olan hissede resmen verenin malını alırım dedi. Bu alışı yazan k değildir herhalde.

Şimdi satış, çağrı muafiyeti derken buna bağlı belirsizlikler ortadan kalktı. Yeni sahip ABD li şirketin alacağı karar ve aksiyonlar, halka açık kısımda çoğunluğu elinde bulunduranların yol haritaları önemli.

Bu arada satış haberinden sonra İnfo Yatırım eliyle toplanan 48.398 lot TEB Yabancı'dan Citi Yabancıya virman oldu. Buradaki takası da takip etmek gerekir.

Borsalar bir yana dünyada yeni kriz emtia ve enerji fiyatlarında ki ABD endeksleri öksürse biz bronşit oluyoruz. Dolayısıyla çok dikkatli olmak gerekiyor. Türkiye de en ucuz şey borsa lakin o da yapısal, ekonomik, siyasi, hukuki nedenlerle fiyatlanmıyor.

İnşallah yeni malik ABD li şirket, dolaylı olarak edindiği şirketi büyütür, ciroyu artırır, temettü dağıtmaya devam eder ve sermayeyi de güçlendirir. 3.5 milyon sermaye ile yıllık 20-25 milyon kazanan şirket daha güçlü ar-ge ve yeni ürünler, yeni pazarlarla istenen büyümeyi kolaylıkla sağlayabilir.

Al/sat yatırım tavsiyesi değildir.