Alýntý Originally Posted by legendmr Yazýyý Oku
onun hayati palavra dostum:)

valla hocam palavranýn bile bir raconu vardýr. Ýyisini söyleyen adam iþini yürütür. Bu adam kendi dediðini bile yalanlýyor gün geliyor.

Neyse hisse iyi yerden kapattý boþuna bu boþ adamlarla zaman kaybetmeyelim.

Þimdi 31.12.2022 bilançosunda bizi bekleyen bir gerçekten bahsetmek istiyorum.

Brightstar satýnalýnmasý 30.11.2021 tarihinde yani haftaya bugün bitiyor en geç.

Yani 1 Aralýk itibari ile , Brighstarýn tüm finansal tablolarý Arena Konsolide tablolarýna girecek.

Cirosu , EFK'sý , net karý , aktifi , pasifi , borcu , alacaðý , parasý , öz sermayesi herþeyi konsolide olacak.

Bu ne demek ? Bu þu demek. Arenanýn 31.12.2021 gelir tablosu ve bilançosu ama özellikle bilançosu , 30.09.2021 tarihli finansal tablolarýndan çok farklý gelecek.

Gelir tablosunda çok deðiþiklik olmayabilir çünkü sadece 1 aylýk cirosu gelecek oradan.

Ama bilanço çok farklý olacak. Yani , 4. çeyrek bilançosunun çok büyüdüðünü göreceðiz.

Orada beni en çok ilgilendiren nokta , öz sermaye kýsmý olacak. Arena öz sermayesi 75 milyon USD. Yani bugünkü kur ile 950 milyon lira civarý. Brightstar öz sermayesi de 250-300 milyon olsa , toplam öz sermaye çýkacak 1.2 milyar TL'ye.

Bu öz sermaye 9 aylýk bilançoda 685 milyon lira idi. Yani öz sermaye neredeyse 2 katýna çýkacak 3 ayda.

Dolayýsýyla özellikle PD/DD rasyosu 1'in altýna gelecek.

Bu kur artýþýndan dolayý çok vergi ödeneceði için net kar ne olur kestirmek zor. Ýnþaallah bunun da bir yolu bulunur da en azýndan 4. çeyrek de küçük de olsa kar edilir. Seneyi 45-50 milyon net kar ile kapatsak iyi.

Net kar için birþey diyemem ama öz sermaye büyümesi muhteþem olacak. Bir de þu piyasalar durulursa hissede asýl 2022 fiyatlamasý ve bu büyüyen bilanço fiyatlamasý o zaman baþlar.

Buradan geçen hafta 10.75 tavaný bozan Vakýf yatýrýma da selam söylüyorum. Demek tavan bozmak her zaman iþe yaramýyor.

Yarýn bence yine yukarý açýlýþ olur. Kur sakinleþirse biz daha iyi performans gösteririz. Bugün hisee ve endeks çalkalnýp durdu ama kapanýþta ikisi de iyi yerde kapattý.

Yarýn ola hayrola.