Filistin-israil savaşını başta ciddiye almamıştım. Üzerinede düşünmemiştim. Çünkü o bölgede sürekli karşılıklı saldırı oluyordu. israil her canı istediğinde çevresindeki 4-5 ülkeyi bombalıyor yada suilast düzenliyordu. Bazende Filistinden füzeler geliyordu.

Geçmişte Filistin'den gelen füzelerin bir kısmını israilliler de atmış olabilir diye de düşünüyordum. Hem karşılık verip hedeflerindeki birilerini vurmak, hem de kendi füze savunma sistemlerini test etmek için.

Savaşlar böyledir, pek çok yeni silah sistemi test edilir. Hatta test için savaş alanına yeni silahını bedava verende vardır herhalde.

Derken hırsızlıktan yargılanan israil devlet başganı netenyahu TV de bir açıklama yaptı. Onun üzerine Filistin israil savaşına başka gözle bakmaya başladım.

Savaş başından bir kaç gün sanra netenyahu şu sözleri söyledi
"Bu savaş çok uzun sürecek ve Ortadoğu değişecek!.."

"Ortadoğu değişecek" lafını okuyunca irkildim.

O zaman bu savaşın israil tarafından düzenlenmiş olabileceğini ve amacında hedeflerindeki çevre ülkelerin işgali olacağını düşünmeye başladım.

amerika 11 eylül saldırılarını bahane edip Afganistanı işgal etmiş, 2 yıl sonra Irak'ı işgal etmiş, o bölgeye yerleşmiş ve devamında akp yide yanına alıp Suriye'ye saldırmıştı.

11 Eylül saldırısı bahane olmuştu. Dünya abd'nin Ortadoğu katliam ve işgallerine ses çıkaramamıştı.

Hırsız netenyahu nun "Ortadoğu değişecek" lafını okuyunca benzer olayımı yaşayacağız.? israil Lübnan ve Filistini tamamen işgalmi edecek.? Diye düşünmeye başladım.

Köşeden yazarlar hedef İran diyorlar. O kadar büyük hedefe dalarlarmı.? O hedef için abd de arkalarında değil yanlarında olmalı. akp karşılarında değil yanlarında olmalı.

Bana başlangıçta Lübran ve Filistinin tamamı ilk hedef gibi görünüyor. Sonra tekrar Suriye ve İran olabilir.

Olayı israilin başlattığıda(veya olmasına izin verdiği) daha büyük ihtimal çünkü köşeden yazarların yazdığına göre israile saldıran hamas'ın yarı elemanı mossad ajanıymış.

Zaten bu kadar büyük çaplı saldırının habersiz yapılmasının imkan ihtimali yok. israil gibi dünyanın en aktif ve güçlü gizli servislerinden biri ve yardımcısı CIA varken.

Bize geçmişte akp ile CIA nın arası iyiyken Irak daki istihbaratın bir kısmınıda mossad ve CIA veriyordu. Bizden çok daha hakimlerdi bizim bölgemize. Hali ile 10 yıllardır sorun yaşadığı Filistin ve Lübnan da nefes alınsa haberleri oluyordur.

Köşeden yazarlar da her gün bu konuda pek çok bilgi veriyorlar.

Haberleri olmamasının imkanı yok. Sıfır ihtimal.