Originally Posted by
EWP
x30yvade ile sistem testi yapıldığında bir diğer sorun vadeler arası geçiştir. mesela 29 ağustos kapanış 135,875. kurban bayramı nedeniyle ekim vadenin aktifleştiği açılış 31 ağustosta 138,200. bayram tatiline x30yvade ile longda giren sitem tester da +2325 puan fazladan karlı. shortta giren -2325 fazladan zararda. sistem tester hesaplar da her hesap çarşıya uymaz yada portföye yansımaz. bilmiyorum vadeler arası geçiş sorununu nasıl çözüyorsunuz.
Bunu geçenlerde bir arkadaş daha sormuştu. Otomatik vade kapanışı veya sistem testlerinde vade sonlarını dahil etmek için aşağıdaki linkten Lib.cs'yi indirmelisiniz:
https://file.io/OdiPdw
Alım satım kararı verdiğiniz for döngüsünde ben şu şekilde kullanıyorum:
Kod:
if (Lib.FutureEnds(Sistem.GrafikVerileri[i].Date, Sistem.Periyot))
{
if (pos != "F") { Sistem.Yon[i] = pos = "F"; }
continue;
}
Sondan 1 önceki bar flat olacak çekilde çalışıyor ki son barda sistemin otomatik olarak flat olmasına imkan tanıyor. Ayrıca özellikle belirtmeliyim, geçmişe yönelik seans saatlerini iDeal 5 dk'lık verilerini excel e aktararak buldum. Seans saatleri değişimini tespit etme yönteminde hatalar olabilir. Mutlaka kendiniz de test etmelisiniz. Günlük Haftalık ve Aylık periyotlarda test etmedim. Eğer böyle bir sisteminiz varsa kodunu yazmak da size düşüyor.
Kolay gelsin...
Yer İmleri