YIL.......................1.ÇEY...........2.ÇEY... ....3.ÇEY............4.ÇEY..........TOPLAM
2018 ciro............68,8 mil.........83,7 mil......104,8 mil.....95,6 mil........353 milyon
2018 net kar.........5,4 mil...........13,4 mil......25,2 mil......3,4 mil........47,3 milyon
evet arkadaşlar geçmişte muhakak bu hissenin mudavinleri vaktinde bilançoları incelemişlerdir ve gerekli yorumu yapmışlardır...ama ben de kendimce bir kaç yorum eklemek istiyorum...
2018 yılında son çeyrekte 95,6 milyonluk ciro yapılmasına rağmen yılın en düşük karı olan 3,4 milyonluk bir kar yapıldığı görülüyor...bunun nedeni biraz önce size göstereceğim uluslararası kağıt fiyatlarındadır...ekim 2018 yılında dönem başında 50 birim dolar olan fiyatlar dönem sonlarında 37,5 brimlere kadar inmiş ve dönem sonunu 40 dolar ile kapatmıştır...yani neredeyse %20 lik düşüş olmuştur...buda cironun üçüncü çeyreklerdeki 104,8 milyondan 95,6 milyonlara düşmesine neden olmuştur...ayrıca stoktaki 60 milyon değerindeki hammadde ve yarı mamullerin değer kayıp etmesine neden olmuştur..
tüm bu olumsuz etkilerden dolayı 2018 yılı üçüncü çeyreklerdeki yapılan 25,2 milyonluk karlar eriyerek 3,4 milyona gerilemiştir..tabi bu gerilemede dönem başında bulunan yaklaşık 39 milyonluk döviz varlığından %12 zarar edilerek 4,5 milyon tl ye yakın bir de zarar oluşmuştur...işte bu yüzden de kar sadece 3,4 milyona gerilemiştir...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri