147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........
yeğeen gittiğin yerlere düzenli gidip samimiyet kuracaksın.
ben pideyi severim lahmanucuda.
zamanla git gel en iyi yerleri bilirim. en kaliteli yerleri.
düzenli gidersen.
1 adam sana bol malzeme koyar
2 hizmette kusur etmez..
üstüne bonuslar alırsın
ben gittiğim yerde sohbete dalıp 5 6 bardan çay içtiğimi bilirim.
ucuzada yerim üstelik malzemesi bol olur.
senede bir gidersen adam masa ne zaman boşalacak diye bakar![]()
haliyle durum bu olur
Ankara ortalama hayat standartı olarak en ucuz il seçilmişti
Sağlık,eğitim,kira,ev fiyatları,ulaşım,gıda vs..hepsinin ortalaması olarak.
Yoksa ANTALYA DA belki meyve -sebze ucuzdur..ama hayatın tüm yönlerinin ortalamasına bakarsak BENCE ANKARA ideal..
İstanbul, hele Avrupa yakası çok pahalı.Orada akrabalar var giderim.Karpuz bile buranın 2 katıydı.Ulaşım zaten...İstanbulda bir öğretmen tek maaş çok zor geçinir ama ANKARA da bu şekilde geçinen çok öğretmen var.
balıkçı kahramana gittik biz de 4 kişi, 56 bin hesap ödedik.. tabii, yabancı arkadaşlar vardı, onlara kalite şarap açtırdık, hesap ondan dolayı şişti, içki olmasa 15 bini geçmezdi hesap.. ucuz mu ? değil.. ama kalitenin de bi fiyatı var kardeşim, herif bi kalkan yapıyo aklın durur
Ankara, ya da sizin semt ülkeyi haraca bağlamış o zaman
Bu arada fiyat olarak market-pazar farkı pek kalmadı..ama tazelik-kalite olarak pazarda çok daha fazla çeşit bulmak mümkün..özellikle öğleden önce gidersen fazla kalabalık da olmaz, pazar kültürü ayrı bir şeydir, tavsiye ederim...bu arada bizim ailenin pazar-market-fırın vs tüm alış verişi bendedir. tüik kadar veri topluyorumdur her ay![]()
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Sömestr tatilindeyken çoluk çocuk dışarıda yiyelim gezelim diye arada kırkyılda bi kaçamak yapıyoruz işte fakirlik anca zam geldiğini hayatın pahalılaştığını seneden seneye öğreniyoruz emlakcı abi.
Geçen sene kilo işi sırık kebabın götürmüştüm, kilosunu 120 ty ye alıp doya doya hakiki köyde beslenmiş dana etiyle ziyafet çekiyorduk. Gittiğim yerler çok lüks elit tabakaya değil de damak tadına ve bütceye uygun yerler
Bu ızgaracıda üüüle bir yer.
demek ki beş yıldızlı bir otel mutfağına götürsem bin liradan kalkamazdım
Hamdım Piştim Yandım
Yer İmleri