Bilançoya Bi bakayım dedim
Şimdi adamın biri bize kiloyla poşet satıyor peşin para şöyle ufaktan Bi sohbet edeyim dedim abi çöpü satsam peşin paraya vade kaldırmaz bu piyasayı diyor ha olaki yüklü Bi satış oldu iki üç parça yaptık peşin kısmının dışında kalana gün sayarım vade farkını koyarım isterse almasın ben poşet satıyorum böyle olmazsa bu piyasa bizi yutar çünkü biz malı dolar kuru karşılığı peşin alıyoruz peki aztek ne yapıyor 5,9 milyar hasılatı var bunun 2,2 milyarı alacakta bekliyor maşallah maşallah birde gidip 1.2 milyar stok bekletiyor toplamda yıl boyunca sattığı 5,9 milyarlık hasılat var bunun için 1.2 milyar stok birde + peşinen ödediği 709 milyon yani aşağı yukarı 2 milyarda orada bekliyor yani Bi yanda alacak olarak bekleyen 2.2 milyar Bi yanda da bekleyen 1.2 milyar stok+peşin ödenen 709 milyon bu ticareti böyle bir ticareti yürütmek içinde 2,7 milyar borç yap hade bunun 800 ü ticari borç iyide kalan 1,7 1,8 milyar borç finansal borç demektir bunuda
bazı menkul değerler firmaları aracılığıyla borçlanma araçları çıkar nitelikli yatırımcıya borçlanma ile faiz öde kim bu nitelikli yatırımcı hanki fon mesela benim aklıma ilk bu geliyor bu nitelikli yatırımcıya Bi alakanız var mı çünküü bu oparasyonların sonucunda gidip 550 milyon faiz ödemişsin aslında böyle bir borçlanmaya hiç gerek yok niye çünkü zarar etmişsin önce tahsilata önem vereceksin sonra stok yönetimine Haa birde yönetim gideri 133 milyon birde 300 küsür milyon pazarlama gideri neyin pazarlaması bu jbl in mi apple in kulaklığını mı ne pazarlaması al alırsan sana ekstra indirim felan mı diyorsunuz neyse insanın aklına örtülü kazanç geliyor bilmem anlatabildim mi
Şaka gibi 5,9 milyar hasılat 1,022 milyar bürüt kar ama kasa eksi 59 milyon fareler girmiş yemiş paraları galiba yatırımcı şikayet etse yeridir bence bu bilançoyu ekonominin en üst kademesine gönderin bu aralar kasaya giren fareleri kovalıyor