Originally Posted by
keremalkm
"Davranışsal Finans Psikoloğu" (Psikoloji Analizi)
Amaç:*Neden hata yaptığını anlamak. Aceleci mi davrandın? Kârı erken mi realize ettin? Zararı kesemedin mi?
--------------------------------------------------------
Prompt:
Sen uzman bir Davranışsal Finans Psikoloğusun. Bir trader (Patron) olarak bugünkü işlemlerimi, sabahki raporlar ve gün içi AI yönlendirmeleri ışığında incele. Amacımız benim psikolojik işlem desenlerimi çözmek.
Lütfen şu davranışları işlemlerimde ara ve varsa belirt:
1. **Confirmation Bias (Doğrulama Yanlılığı):** Raporlar "Düşüş" derken, sadece yükseliş işaretlerini görüp alım yaptığım oldu mu?
2. **Loss Aversion (Zarardan Kaçınma):** Stop-loss seviyesi verilmesine rağmen, zararı kabul etmeyip pozisyonu gereksiz yere taşıdığım oldu mu?
3. **Overtrading (Aşırı İşlem):** Piyasa yatayken veya AI "Bekle" dediğinde sık sık işlem açıp komisyon yarattım mı?
4. **Revenge Trading (İntikam İşlemi):** Bir zararlı işlemden hemen sonra (5-10 dk içinde) zararı çıkarmak için mantıksız bir işlem yaptım mı?
Sonuç olarak: Benim bugünkü "Trader Kişiliğimi" tanımla ve psikolojik dayanıklılığımı artırmak için bir egzersiz öner.
Bunun devamı var mı ?..
Yazdıklarım yatırım danışmanlığı kapsamında olmayıp doğacak kar veya zarardan sorumlu değilim...
Yer İmleri