"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Ben ne senin ne de başkasının cebindeki parayı almak istiyorum hatta bu topiclerde en ayar olduklarımın bile kötülüğünü istemem. Ben spekülatör ve patron cebinden para tırtıklamaktan hoşlanırım. Yalnız yalan yok şu tekne ile açılmanı yine dört gözle bekliyorum ne zaman sen öyle yapsan güzel paralar kazandımBende batıl inanç yarattın.
Hatta şu AKBNK alışın beni acayip şüpheye düşürdü sana yakın şeyler düşündüğüm için.
Ben de senin şu spor hissesi sevdanı hiç anlamıyorum tıpkı senin DSTKF işini FROTO işini anlamakta zorlandığın gibi. DSTKF işinde tamam yatırımcının uzak durması lazım o başka ama bence yapanların haklı bir sebebi var kendilerine göre.
Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; Bugün saat: 11:56.
ZDX bırak bu pıtırcık ponçik bakış açısını. Bu işin eskilerinden sin. Dünkü yeni yetme sistemi kavrayamamış acemi yatırımcı!! değilsin.
Burası sum zero oyun alanı. Birileri kaybetmek zorundaki birileri kazansın. Your loss is my gain. Oyunun adı bu. Spekülatörü bilmem ama patronu tırtıklayamazsın. Tırtıklayabileceğin salak avarel yatırımcılardır bunu bilerek buraya geliyorsun . Bu kadar hassas isen zaten borsa da da olmaman lazım. Yada spek patron tırtıklıyorum diye kendi kendini kandırarak rahatlıyorsun belkide.
Toplam 100. 80 kaybetti 20 kazandı. 80 kişi adam başı 1 tl kaybetti 20 kişi adam başı 4 tl kazandı. Olay bu kadar basit. Bu oran genelde 10 a 90 hatta daha düşüktür.
KY kazanamaz burada. Sistem o şekil dizayn edilmiştir çünkü. Adamın (patron) türev alanında sen yatırım!! yapmakdasındır. Senin batman kimseyi ilgilendirmez ama o adamın garantisi vardır (too big to fail) bütün kurallar uygulamalar senden alıp o adama vermek üzerinedir. Üstüne üstülük Zaman kayması vardır. Tahtadaki adam sende günler haftalar aylar öndedir. Sana gelen bilgi çoktan alınmış yada satılmıştır.
Ben eregl tahtasında hedef 1 dolar ben zaman yolcusuyum sizler anca 2 sene sonra dediklerimi anlayacaksınız dediğim de avareller topluca dalga geçmişlerdi.Gelinen noktada hepsi 0.50 cent de yeni yakası açılmadık taptaze küfürler keşvetmekle meşguller.
Bu oyuna girip kaybeden adama acımam. O da başka birisinin "...." koymak için girmiştir çünkü. Hiç birimiz masum değiliz. Çok hassas isen bu konuda (anlıyorum) bu mecralara girmeyeceksin o zaman. ( bu lafım genel idi )
Kumar masasına oturmuşsun. Şöyle diyorsun. Beyler kaybetmenizi istemiyorum. Kimsenin parasında gözüm yok. Gülerler adama.
O MA-SA-YA oturmuşsun bir kereeeeee. Lamı cimi yok artık.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Rönesans GYO da yüklü ortak satışı dikkatimi çekti. Halka açık olan kısmın %40 ona tekabül eden 15 milyon lot toptan işlemler pazarında beheri 140 TL den satıldı. Tedavülde 37.5 milyon lot var, halka açıklık oranı %11 33. Alımın aslan payını 9.5 milyon lot ile Citigroup yapmış, yurtdışındaki yatırımcılara dağıtacağını söylüyor.
Rönesans GYO nun rasyoları güzel, yıl sonu itibariyle 3.5 FK ve 0.35 DD den işlem görüyor, Özkaynakları 125 milyar TL olmasına rağmen piyasa değeri sadece 47 milyar TL, çok büyük bir iskonto var. Halka açıklık oranı çok düşük. Serbest dolaşımda olan yani alım satıma müsait olan lotlar halka açık kısmın yarısından az yani pratikte halka açıklık oranının %5 civarı olduğu söylenebilir. Tek olumsuz tarafı yatırımlarının AVM lerde yoğunlaşmış olması. Belki bu yüzden defter değerine oranla çok yüksek bir iskonto ile işlem görüyordur çünkü AVM sektörü sıkıntılı.
Yer İmleri