Artan

236,50 10 18:10
25,54 9.99 18:10
256,50 9.99 18:10
24,88 9.99 18:10
45,16 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

792,00 -10 18:10
2,95 -9.79 18:10
33,40 -8.99 18:10
19,58 -8.33 18:10
2,23 -8.23 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

13.395.396.106,00 18:10
10.729.240.746,25 18:10
9.957.015.940,95 18:10
9.164.138.045,65 18:10
8.718.499.002,65 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 585/585 İlkİlk ... 85485535575583584585
Arama sonucu : 4678 madde; 4,673 - 4,678 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,218
     Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    ALARK'ın 5 yıllık grafiği ile 5 yıllık kömür grafiği ile neredeyse aynı.

Oysa ben; "Kömür yükseliyor ayvayı yedik" diye düşünmüştüm 2022'de. Satmadım gerçi ama korku içindeydim.

Demek ki benden analist olmazmış.
    ne yıllardı...
    Kömür yükselir biz telaş etmezdik. hatta daha da yükselsin diyenlerimiz de vardı... Kömür yükselir, doğalgaz yükselir, petrol de yükselir miydi unuttum ama...
    CENAL daha önce sabit fiyat anlaşmaları yapıyordu. o yıl da yapmıştı bir önceki yıl ekim aylarında falan. Biz de şüphelenmiştik bunlar acaba ne kadar üstten bağladılar, gene bu işte bir problem çıkar mı diye... ertesi yıl fiyat o halde ya... elektrik fiyatları yükselir ama CENALin kömür fiyatları fixtir... işte o yıl sonunda Yunus- Alpaslan faciası çıkmasaydı muhtemelen fiyatlar 200 olabilirdi.
    ertesi yıl bu para bir defalık deyip çamura yattı piyasa... o zamanlar da şimdiki müptezelin ekürileri hissenette vardı. ertesi yıl o fiyatlar yani fix fiyatlar yerine hibrit diyatlar geçerli idi. kar rakamı daha da çok olacaktı ki paaat enflasyon muhasebesi...
    şimdi öyle bir dönem daha gelecek diye bekleşip duruyoruz benden de analist olmazmış... yalnız bir anekdot dün sanayide lastik değiştirirken o yıl aldığım ev ve bahçeyi sorup esnaf ne para varmış sende abi dediler. ben de o zamanlar vardı şimdi mümkün mü deyip geçtim...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,218
    "Migros İcra Kurulu Başkanı Ömer Özgür Tort, tarım üreticisinin düşük gelir nedeniyle üretimden uzaklaştığını belirterek, Türkiye’nin gıdaya erişim ve üretim alanında ciddi bir risk döneminden geçtiğini söyledi. Mevcut tablonun sürmesi halinde satacak ürün bulamayacaklarını belirten Tort, “O zaman ithalat furyasının içinde gıdayı da bu paydaşlardan bir haline getirmek zorunda kalabiliriz diye kaygımız var†dedi."
    kaynak ekonomim.com

şimdi demek ki yatırımlar yerinde yatırımlar ama maliyetler ile ilgili bir problem olur mu diye korkmak lazım... son CEOlu WEB de CEO fiyatları belirleyebilecek duruma geliyoruz demişti. çoğu zaman küçük üretici problem yaşar ama büyükler kar etmeye ve diğer küçükleri ele geçirmeye devam ederler. son dönemlerde pazarda sera malları köylülerin domateslerinden yüksek fiyatlarda oluşuyordu...

buralarda yer almayan ama x de esmeye devam eden birileri yazmışlar ilk biber hasatları yapılmış ve ihraç edilmiş...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,518
    Borsa 2% çıkarken 1.5% Alark ın düşmesi cuma da gözünü toprağa çevirmesi , kısaca son bir haftadır toprağa bakar durumda olmasını neye borçluyuz. Spekülasyon dışında milletin bilip de benim bilmediğim bir şey mi var diye düşünmeden edemiyorum. Geçen hafta çarşambadan bu güne kadar da fena mal oldum. Bilanço verilerini bozacak bir beklenti veya gelişme var mı ?
    Saygılar,
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,218
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Borsa 2% çıkarken 1.5% Alark ın düşmesi cuma da gözünü toprağa çevirmesi , kısaca son bir haftadır toprağa bakar durumda olmasını neye borçluyuz. Spekülasyon dışında milletin bilip de benim bilmediğim bir şey mi var diye düşünmeden edemiyorum. Geçen hafta çarşambadan bu güne kadar da fena mal oldum. Bilanço verilerini bozacak bir beklenti veya gelişme var mı ?
    Saygılar,
    borsanın en büyük açmazlarından birini yaşıyoruz...
    birisi çıktı ey açık yapan .... evlatları dedi ve sizin çarkınızı bozacağım dedi... mal almaya başladı... karşıdaki kurumlar bu malları alan şahsı ciddiye almadılar ama epey de bir zarar etmeleri söz konusu oldu...
    ya açıkları kapatıp hisse üzerindeki baskıları kaldıracaklar ya da direneceklerdi... bakalım karşı çıkanın gücü ne kadar deyip basmaya devam ettiler... karşı çıkan önce yanındakileri sonra küçük yatırımcıları yanına çağırdı, hatta dikkat ederseniz çeker giderim ha deyip tehdit etmeye başladı... karşıdaki kurumlar daha bir baskılamaya devam ettiler çünkü büyük bir şey olmadıkça kazanacaklarını ve açıklarını karla kapatacaklarını düşünüyorlar. eğer dikkat ediyorsanız müptezel tekrar havlamaya başladı, yakında cinsel fantezilerini de kusmaya başlar. o da korkmuştu yukarıdaki abiden çünkü küçük yatırımcılar gibi davranmayıp bir köşede, bir çalı dibinde dersini veriverirlerdi...

şimdi bilançoya bakacak olursak en önemli kalem olan enerjide artık çoğu saatler tavan fiyattan olmaya başladı... güneş azaldı/ doğalgaz pahalandı ya da yetersiz olmaya başlayacak, sanayi kullanmasa da elektrik ısınmada kullanılmaya başlandı ( sadece kombilerin devri daimleri bile enerji sarfiyatını epey artırmakta...
    yatırımlar yavaşlasa da devam etmekte. ancak yatırımlar yanında üretim de söz konusu... muhtemelen maliyetler de asgari ücretin yılsonu etkisi nedeniyle en az seviyelere geldiği için artmıyor. yani biber ve domates ihracatı galiba iyi gitmekte...

yani kim kazanacak bilmiyoruz... kim kazanırsa kazansın kısa vade kazanımları olacaktır. uzun vade kazanan planlarını düzgün yapanlar olacaktır. lütfen A planı, B planı yapın. hatta C palanı hazırlıkları da olsa iyi olur...
    uzun vade HB 1-2 dolar kar; 0.25-.50 temettü hedefleyen benim gibiler için sıkıntı görünmüyor...
    Ukrayna ya da Rusyada alınacabilecek işler, Kazakistandaki ekonomik canlanma ( Rusyaya bağlı olarak), havacılık ve diğer yatırımların kar getirmeye başlaması kısa vadede de açıkçıları hüpletebilir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,218
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    tohumda bir ara sn 101 ilgileniyordu ( şimdilerde tam inşaat yapmaya başlamışken İrlanda, Gal ve Skoçlar ile Britishler arasındaki kavgalarda telef olmuş diyorlar), güzel bir aslında güzel gelişme... biberler ile ilgili ne4 denir bilemem...
    sanırım ketumluktan beklentilerin yönetilmesinden daha ziyade sanki Alvimediadan kara geçsek de onlarla biraz toplasak kaygısının olduğunu düşünüyorum. şirketin daha önceki 2022 3, çeyrek sonrasındaki webinarı ve arkasından olan olayları düşündüğümüzde şirkette birileri sanki yükselmesini istememekte. Yönetim kurulu başkanı ve CEO ne kadar gaza basmak isteseler de çelme takılıyor CEO ya ve birleri de YK başkanına etme abi diyor gibi...
    şimdilerde açıkçı avı tutmaz, GB nin nefesi yetmez diye düşünüyordum ki bugün son zamanlardaki alımlar sanki epey rahatsız etmekle birlikte, hem şirket içinde hem de kamudan destek alıyor gibi... kim bilir belki de başka ortaklar işe el atmışlardır...ama bazı şeylerin gerçeğe yaklaşmasında kendi adıma yabancı takaslarının epey bir yükselmesi gerekir diye düşünmekteyim. bakarsınız ciddi bir kredi ile ciddi bir satın alma gerçekleşir tabii ki hisseler teminat olabilir, ya da bir yabancı ortak çıkıverir...

zinhar yatırım tavsiyesi değildir üstü kapalı ifadeler aç tavuk-darı ambarı hususu olabilir.

son not: dün akşam maç hüsranı ile tv leri dolaşırken usta gazetecinin artist olduğu bir filme rastlamıştım. çok komikti... şimdi atıfı görünce gülümsedim.
    işler karışmaya başladı... geçen hafta 2milyon civarında satılan yabancı hissesi ne hikmetse dün ve bugünkü reel takasta 2,5 milyon olarak geri dönmüş. çıkan yerler fonlar... birileri daha bir rahatsız olacak galiba...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,518
    Genellikle Alark veya başka bir hissenin anlık takasına bakarsanız dikkatinizden kaçabilir.
    Benim gözümden takas / ZAman tablosuna bakın, biraz farklı görünecek gözünüze.

AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 585/585 İlkİlk ... 85485535575583584585

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •