Artan

15,86 9.99 18:10
136,50 9.99 18:10
13,56 9.98 18:10
29,38 9.96 18:10
55,75 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

113,50 -9.99 18:10
36,06 -9.99 18:10
186,80 -9.98 18:10
253,50 -9.95 18:10
580,00 -9.66 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

11.548.192.361,10 18:10
11.434.325.772,56 18:10
10.432.490.576,58 18:10
8.841.301.680,52 18:10
6.814.036.599,75 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 784/786 ÝlkÝlk ... 284684734774782783784785786 SonSon
Arama sonucu : 6286 madde; 6,265 - 6,272 arasý.

Konu: Viop LXVIII

1.  Alýntý Originally Posted by Borsacý Beyefendi Yazýyý Oku
    150 kalmadý bence...Benim konuþtuðum finans departmaný.
    Adým gibi eminim var halen. Sistemi þöyle düþünmek lazým bu firmanýn new york ta da ofisi var, mýsýrda da, vietnamda da, tokyoda da, singapurda da. Adamlar USD bazlý maaþýn spreadini uluslararasý ofise göre çok açamýyorlar. Ülke bazýnda ekstralarla düþük maaþý telafi ediyorlar. O yüzden Türkiye ofisinde 2025 için 150 + performans + ekstra konuþulmuþtu. 2026 da %25 yapýþtýrýp geçerler. He bu dediðim minimum. 1M üstü alanlarý da tanýyorum.

2.  Alýntý Originally Posted by AmigoOrhan Yazýyý Oku
    Adým gibi eminim var halen. Sistemi þöyle düþünmek lazým bu firmanýn new york ta da ofisi var, mýsýrda da, vietnamda da, tokyoda da, singapurda da. Adamlar USD bazlý maaþýn spreadini uluslararasý ofise göre çok açamýyorlar. Ülke bazýnda ekstralarla düþük maaþý telafi ediyorlar. O yüzden Türkiye ofisinde 2025 için 150 + performans + ekstra konuþulmuþtu. 2026 da %25 yapýþtýrýp geçerler. He bu dediðim minimum. 1M üstü alanlarý da tanýyorum.
    Bist30 da iþlem gören bir þirketten emekli oldum, söylediðiniz rakamý neredeyse bir mühendis alýyor, sýradan müdürler bile bu rakamýn üstünde ve yazdýðýnýz ekstralarý da alýyorlar.

Alýntý Originally Posted by lunatic Yazýyý Oku
    Sn Forumdaþlar, pazar günü olmasýndan mütevellit affýnýza sýðýnarak yazýyorum;
    Ýstanbul veya Ankara’da bilinen büyük firmalarda (çalýþan sayýsý binlerle ifade edilen) Genel Müdür/CEO veya Genel Müdür Yrd pozisyonunda net maaþ skalasý ne mertebelerdedir bilgisi olan var mýdýr acaba? Ýnternette çok çeliþkili veya geniþ aralýklý bilgiler bulabildim. Burada daha bilgili insanlar olduðunu biliyorum. Teþekkürler.
    abi adam

böyük firmalarada... genel müdür... ciefo deyoru

sen 150.000 diyon

4.  Alýntý Originally Posted by Ebrar Yazýyý Oku
    Bist30 da iþlem gören bir þirketten emekli oldum, söylediðiniz rakamý neredeyse bir mühendis alýyor, sýradan müdürler bile bu rakamýn üstünde ve yazdýðýnýz ekstralarý da alýyorlar.
    Beni ilgilendiren bir husus deðil. 150000TL ve ekstraya tamam diyen adam düþünsün ne diyeyim. Ben þahsen o þartlarda çalýþmam.

8 Milyar Dolarý Elinin Tersiyle Ýtip Tramvaya Binmek: Evrensel Bir "Mümin" Tavrý

Modern dünya bize sürekli "biriktirmeyi", "çoðaltmayý" ve "sahip olmayý" emrederken;
    Duty Free imparatorluðunun kurucusu Chuck Feeney, 8 milyar dolarlýk servetinin tamamýný sessiz sedasýz baðýþladý.

Cebinde sadece emekliliðini sürdürecek kadar (yaklaþýk 1-2 milyon dolar) bir meblað býrakan, saati 15 dolarlýk plastik bir Casio olan ve evine tramvayla gidip gelen bu adam, aslýnda biyolojik kimliðinden baðýmsýz olarak,
    Kuranýn "Ýnfak" ahlakýnýn yeryüzündeki gölgesi gibiydi.

Kuran-ý Kerim, Ali Ýmran Suresi 92. ayette þöyle buyurur:
    "Sevdiðiniz þeylerden (Allah yolunda) harcamadýkça, asla 'iyiliðe' eremezsiniz."
    Feeney, sevilebilecek en büyük dünyevi putu, yani milyar dolarlarý elinin tersiyle iterek,
    Ýslamýn övdüðü o "gerçek özgürlüðe" ulaþtý.

Pek çok Müslüman'ýn "lüks ve þatafat" sýnavýnda tökezlediði, gösteriþin dindarlýk sanýldýðý bir çaðda;
    bu Amerikalý iþ insanýnýn yaþantýsý, Hz. Ömer in yamalý hýrkasýndaki sadeliði veya bir lokma bir hýrka felsefesini yaþayan derviþleri andýrýyor.

Feeney’nin hayatý bize çarpýcý bir gerçeði haykýrýyor:
    Müslümanlýk sadece bir etiket veya kimlik deðildir; bir yaþayýþ biçimi, bir duruþtur.
    Servetini mezara götürmek yerine, yaþarken daðýtýp "sýfýrlanmayý" seçen ve halkýn arasýna tramvayla karýþan bu adam;
    israfýn, kibrin ve yýðmanýn reddedildiði o "örnek insan" modelinin, günümüzdeki en sarsýcý ispatýdýr.

Zenginlik, banka hesabýndaki rakamlar deðil;
    o rakamlardan vazgeçebilme gücüdür.
    Ve görünen o ki, Chuck Feeney bu dünyadan "fakir" ama insanlýk onuru açýsýndan milyarder olarak ayrýldý.
    (mümin AI yorumu)

Ufak bir sandalýmýz vardý, çocukluk günlerinde MUDANYA sahilinde..
    Fiberglass 5-6 mt. Tacar yapýmý . kýçýnda 6 HP yamaha..
    Balýk avlar, kardeþimle.. Denize açýlýrdýk..
    Arkadaþlarýmýzla da hemen hemen her yaz günü hava sert deðilse çýkardýk..
    LÜKS deðildi.. Ama ortalamanýn üstünde bir gelir sahibinin yapacaðý iþlerdi..(Baba saðolsun.)

Tekne meraký bitmedi tabi ki. metreler büyüdü, motor-yata geldim..
    2x400 HP. MAN moturu sipariþ vermiþtim.. Vergiden muaf olmak içinde turizm amaçlý þirkette kurdum..
    VAkt-i zamanýnda...!

Neyse,
    geçen gün Mudanya'ya gittim. Arkadaþým anlattý..
    Tekneni MARÝNAya baðlama zorunluluðun varmýþ..
    Marinadan, limandan çýkýyorsun, hop SAHÝL GÜVENLÝK..Evrak kontrolu..
    Alt tarafý þurada balýk avlayacaðýz falan desen de! Ehliyet, can sinmidi..Bir sürü ývýr zývýr..
    MArinaya yýllýk fahiþ ödemeler..

Ufak hobilerin,merakýn var..O da LÜKS oldu..Alamazsýn..
    Alsanda sürdüremezsin..

üç ay önce mudanyadaydým.. güzel yer bu 3 .cü geliþim.. balýkçý analara selam

bazý yollarýn sadece yayalara açýk olmasýda iyi olmuþ. acayip martý var nedense.

8.  Alýntý Originally Posted by keremalkm Yazýyý Oku
    8 Milyar Dolarý Elinin Tersiyle Ýtip Tramvaya Binmek: Evrensel Bir "Mümin" Tavrý

Modern dünya bize sürekli "biriktirmeyi", "çoðaltmayý" ve "sahip olmayý" emrederken;
    Duty Free imparatorluðunun kurucusu Chuck Feeney, 8 milyar dolarlýk servetinin tamamýný sessiz sedasýz baðýþladý.

Cebinde sadece emekliliðini sürdürecek kadar (yaklaþýk 1-2 milyon dolar) bir meblað býrakan, saati 15 dolarlýk plastik bir Casio olan ve evine tramvayla gidip gelen bu adam, aslýnda biyolojik kimliðinden baðýmsýz olarak,
    Kuranýn "Ýnfak" ahlakýnýn yeryüzündeki gölgesi gibiydi.

Kuran-ý Kerim, Ali Ýmran Suresi 92. ayette þöyle buyurur:
    "Sevdiðiniz þeylerden (Allah yolunda) harcamadýkça, asla 'iyiliðe' eremezsiniz."
    Feeney, sevilebilecek en büyük dünyevi putu, yani milyar dolarlarý elinin tersiyle iterek,
    Ýslamýn övdüðü o "gerçek özgürlüðe" ulaþtý.

Pek çok Müslüman'ýn "lüks ve þatafat" sýnavýnda tökezlediði, gösteriþin dindarlýk sanýldýðý bir çaðda;
    bu Amerikalý iþ insanýnýn yaþantýsý, Hz. Ömer in yamalý hýrkasýndaki sadeliði veya bir lokma bir hýrka felsefesini yaþayan derviþleri andýrýyor.

Feeney’nin hayatý bize çarpýcý bir gerçeði haykýrýyor:
    Müslümanlýk sadece bir etiket veya kimlik deðildir; bir yaþayýþ biçimi, bir duruþtur.
    Servetini mezara götürmek yerine, yaþarken daðýtýp "sýfýrlanmayý" seçen ve halkýn arasýna tramvayla karýþan bu adam;
    israfýn, kibrin ve yýðmanýn reddedildiði o "örnek insan" modelinin, günümüzdeki en sarsýcý ispatýdýr.

Zenginlik, banka hesabýndaki rakamlar deðil;
    o rakamlardan vazgeçebilme gücüdür.
    Ve görünen o ki, Chuck Feeney bu dünyadan "fakir" ama insanlýk onuru açýsýndan milyarder olarak ayrýldý.
    (mümin AI yorumu)
    Demagoji olmasýn fakat sadece paradan vazgeçmek islami açýdan övünülecek bir þey deðil
    Diðer dinlerde de mevcut bu tür davranýþlar

Para kolay kazanýlýr borsa piyango hýrsýzlýk gasp iddia vs
    Para kolay kaybedilir kumar soyulmak baðýþlamak vs

Madde dünyasý olduðundan para en önemlisi oluyor elbette

Ama insanlar her gün bir ekmek ile de yaþayabilir her gün bir kilo et yiyerek te

Sonuç itibariyle paradan vazgeçmiþ lakin 100 milyon TL kendine ayýrmýþ bu parada azýmsanacak bir para deðil

Tramvay muhabbetine gelincede yaþamýþ olduðu bir þeyi tekrar yaþayayým demiþ
    Sonuçta milyarlar bunu yaþýyor ve milyonlarca insanda hala taþýta binmemiþ insanlar var
    Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.

Sayfa 784/786 ÝlkÝlk ... 284684734774782783784785786 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •