Artan

12,22 9.99 12:12
35,52 9.97 12:12
5,19 9.96 12:12
111,50 9.96 12:12
144,80 9.95 09:55
Artan Hisseler

Azalan

396,00 -9.95 12:12
6,83 -9.89 12:12
364,75 -5.99 12:12
46,60 -5.86 09:55
9,87 -4.91 12:12
Azalan Hisseler

İşlem

3.939.796.085,64 12:12
3.223.408.944,65 12:12
3.047.412.101,31 12:12
2.886.467.865,19 12:12
2.858.820.288,00 12:12
Tüm Hisseler
Sayfa 815/817 İlkİlk ... 315715765805813814815816817 SonSon
Arama sonucu : 6535 madde; 6,513 - 6,520 arası.

Konu: Viop LXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    direkt olarak müslümanlıkla alakalı bir durum değil bence bu. bu bence uzun süre bu coğrafyada vatandaş olamamış ve toplum olamamış halklardan kaynaklı.vatandaş olmak, haklarını bilmek, talep etmek, yönetimi emanet ettiğin kişilerden hesap sorabilmek çok önemli.ayrıca toplum olabilmek de bununla alakalı. bugün gelişmiş ülkelerde bu dediğim iki konu çok öncelerden oluşmuş ve yerleşmiş.
    2000 yıl önce romada vatandaşlık tanımı var.mülkiyet hakkı var, oy verme var vs vs. bizde ise bu gibi konular çok sonra geldi
    o nedenle oturmadı, oturur mu bilemem.
    bunda da sadece dinden kaynaklı bir durum diyemem, etkisi vardır ama tamamen bundan değildir.
    biz toplum olamadık, aile, köy, mahalle, tarikat, cemaat, aşiret vb seviyelerdeyiz. ama herşeye rağmen bizde bir yerlere gelmişiz, oturmuş devlet organizasyonumuz var. her yere sağlık, güvenlik, eğitim vb hizmetler gidiyor.devlet otoritemiz de var.
    bunlara sahip olmayan onlarca da ülke var.
    daha iyi olmalıyız orası kesin. bu da önce eğitimle başlar.
    Evet eğitim olmalı ama bilimsel olanı
    3 yaşında kuran kursuna sonra imam hatibe sonrada ilahiyata giden nesil ülkenin halinşn sebebi

Cahilliği eğitim ile yok edersin din ile değil buda bir gerçek

Hala konuşan var sonrada tüm partiler diyor

30 partinin 25'i muhafazakar temelli hala diyemiyor ki bırakalımda sol parti başa gelsin demez çünkü Arap yalayıcısı
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,249
     Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Evet eğitim olmalı ama bilimsel olanı
    3 yaşında kuran kursuna sonra imam hatibe sonrada ilahiyata giden nesil ülkenin halinşn sebebi

Cahilliği eğitim ile yok edersin din ile değil buda bir gerçek

Hala konuşan var sonrada tüm partiler diyor

30 partinin 25'i muhafazakar temelli hala diyemiyor ki bırakalımda sol parti başa gelsin demez çünkü Arap yalayıcısı
    pislik sen yazmayacaktın ne oldu... sen dini de bilmiyorsun cehaleti de... hani hepinizi cebimden çıkarıtım dediğin bir mesaj vardı ya sen sadece cepsin ama boş... gerilik yapma da öğrenmeye çalış
    arap yalayıcısı olan bir tek mesajımı bul senden özü-r dileyeceğim. ama bulamazsan pislik olmak bir tarafa çukurdan da çukursun...
    bu arada bilmiyorsan öğren bu ülkede dünyanın aksine sol partiler en muhafazakar olanıdır. bu işleri bilmiyorsun sus...
    not engellisin ( sadece seni alıntılarlarsa görüyorum ve bundan çok memnunum) ama nasıl olsa bir pislik yapar diye mesajına baktım doğru çıktı...

Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku
    Kaçak konuşuyorsun. Adamlar Rıdvan ı olsun arda sı olsun göğsünü gere gere benimle misin dedi görüntülü görüntülü… millet te seninleyiz dedi o günden sonra etin tadını unuttu. Sen de göğsünü ger söyle de millet et yesin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    birazda herkes kendi göbeğini kendi kessin.

herşeyi çıtak dayu yapacak değil

10 senedir burada eğitim veriyorum... 10

şimdiye hepinizin profesör olmanız lazımdı...

ülkenin borcu 2002'de 110 milyar dolarken, şimdi 600 milyar dolar olmuş...

halka bunu anlatmaktan ACİZLER

ÇITAK DAYU sen yap...

4. 600 milyar dolar borcun bana düşen kısmı 7500 dolar. Vereyim gitsinler olmaz mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Büyük ihtimalle bu şekilde ikisini de, 500mlyn dolır lazım, altı ayda çıkartır arz ettiklerinden, vay be ,ne yaglı börek , kesin fon düşürücek, ky kalmadı.
    Köy denizli datça çınarcık ist bu aralar ğidip geliyoz, telef olmazsak iyi, slmlr herkese
    İyi kıyım işçi abim gözükmüyorsun mantar toplarken köpekler ısırdı zannettik

6.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    pislik sen yazmayacaktın ne oldu... sen dini de bilmiyorsun cehaleti de... hani hepinizi cebimden çıkarıtım dediğin bir mesaj vardı ya sen sadece cepsin ama boş... gerilik yapma da öğrenmeye çalış
    arap yalayıcısı olan bir tek mesajımı bul senden özü-r dileyeceğim. ama bulamazsan pislik olmak bir tarafa çukurdan da çukursun...
    bu arada bilmiyorsan öğren bu ülkede dünyanın aksine sol partiler en muhafazakar olanıdır. bu işleri bilmiyorsun sus...
    not engellisin ( sadece seni alıntılarlarsa görüyorum ve bundan çok memnunum) ama nasıl olsa bir pislik yapar diye mesajına baktım doğru çıktı...
    Hakaretlerin aynen iade

Herşeyi bildiğin belli oluyor

Arap zihniyetli

Gülerim sana haline

Haydi başka kapıya

Yazma kısmına gelincede havlayanlar olmasa yazmayacaktım

Byeee
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

7. Görev süresi mayıs ayında sona erecek olan Fed Başkanı*Jerome Powell'ın halefi olarak en güçlü adaylardan biri olan Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü*Kevin Hassett, merkez bankasının verileri izleyerek faiz kararlarını alması gerektiğini söyledi.

https://x.com/TurkeysEconomyC/status..._RH4oyZQA&s=19

8.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Görev süresi mayıs ayında sona erecek olan Fed Başkanı*Jerome Powell'ın halefi olarak en güçlü adaylardan biri olan Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü*Kevin Hassett, merkez bankasının verileri izleyerek faiz kararlarını alması gerektiğini söyledi.

https://x.com/TurkeysEconomyC/status..._RH4oyZQA&s=19
    Kevin Hassett’in Fed Başkanı olması Powell’den belirgin biçimde farklı bir politika çerçevesi yaratabilir. Elbette bu, Başkan’ın siyasi arka planı ve mevcut makro koşullara bağlıdır; ancak Hassett’in geçmişi (Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Konseyi başkanlığı, think-tank/akademik çizgi) bize güçlü ipuçları verir. Öne çıkan farkları başlıklar halinde özetliyorum:

1) Enflasyon ↔ Büyüme Önceliği

Powell: Enflasyon kontrolünü birincil hedefe koyan, “veriye sıkı sıkıya bağlı†ve gerektiğinde resesyon pahasına sıkılaşmaya gidebilen bir merkez bankacılığı çizgisi.

Hassett (muhtemel):

Enflasyonla mücadeleyi, büyüme ve istihdam maliyetiyle daha fazla tartan bir yaklaşım.

Reel ekonomi üzerinde faizlerin “yan etkilerine†daha duyarlı olabilir; bu, erken gevşeme veya daha yumuşak sıkılaşma patikası anlamına gelebilir.

2) Siyasi Bağımsızlık ve İletişim Tonu

Powell: Fed’in kurumsal bağımsızlığını sürekli vurgular; siyasi baskılara mesafe.

Hassett (muhtemel):

Daha siyasi tonlu bir iletişim ve yürütme erkiyle yüksek uyum arayışı.

Bu durum, beklentiler kanalı üzerinden piyasa oynaklığını ilk dönemlerde artırabilir.

3) Faiz Patikası ve Zamanlama

Powell: (Özellikle son döngüde) “Daha uzun süre yüksek faiz†söylemi; temkinli, gecikmeli gevşeme.

Hassett (muhtemel):

Ekonomide yavaşlama sinyalleri gelirse, daha erken faiz indirimi eğilimi.

Finansal koşulları önden rahatlatmak isteyebilir.

4) Finansal Piyasalarla İlişki

Powell: Piyasaların sert tepkilerine karşı görece “dedike†duruş; gerektiğinde şok faiz artışları.

Hassett (muhtemel):

Varlık fiyatlarındaki bozulmalara daha hassas; hisse ve kredi piyasalarını daha yakından “gözeten†bir reaksiyon fonksiyonu.

5) Para Politikası Çerçevesi

Powell: Kural bazlılık + esneklik; “veri-odaklı†vurgusu.

Hassett (muhtemel):

Büyüme dostu bir çerçeve; daha anlatısal/yoruma açık yönlendirme.

Enflasyon-hedeflemesi katılığı daha gevşek algılanabilir.

Piyasa İzdüşümü (Hassett Gelirse Olası Etkiler)

ABD tahvil getirileri: İlk aşamada aşağı yönlü baskı (daha güvercin beklenti).

Hisse senetleri: Kısa vadede pozitif; özellikle faiz-duyarlı sektörler (teknoloji, konut).

Dolar: Görece zayıflama riski.

Enflasyon beklentileri: Orta vadede yukarı risk (güvercinliğin kredibiliteye etkisi izlenir).

Sonuç

Hassett, Powell’e kıyasla daha güvercin, büyüme-odaklı ve siyasi etkileşime açık bir Fed başkanlığı profili çizebilir. Bu; kısa vadede piyasalar için destekleyici, orta vadede ise enflasyon ve beklenti yönetimi açısından daha kırılgan bir denge anlamına gelir.

yeniden abd de enflasyon konuşacağımız döneme gireceğiz gibi. başlangıçta borsalar için iyi olabilir tabi.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 815/817 İlkİlk ... 315715765805813814815816817 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •