Originally Posted by
pit
direkt olarak müslümanlıkla alakalı bir durum değil bence bu. bu bence uzun süre bu coğrafyada vatandaş olamamış ve toplum olamamış halklardan kaynaklı.vatandaş olmak, haklarını bilmek, talep etmek, yönetimi emanet ettiğin kişilerden hesap sorabilmek çok önemli.ayrıca toplum olabilmek de bununla alakalı. bugün gelişmiş ülkelerde bu dediğim iki konu çok öncelerden oluşmuş ve yerleşmiş.
2000 yıl önce romada vatandaşlık tanımı var.mülkiyet hakkı var, oy verme var vs vs. bizde ise bu gibi konular çok sonra geldi
o nedenle oturmadı, oturur mu bilemem.
bunda da sadece dinden kaynaklı bir durum diyemem, etkisi vardır ama tamamen bundan değildir.
biz toplum olamadık, aile, köy, mahalle, tarikat, cemaat, aşiret vb seviyelerdeyiz. ama herşeye rağmen bizde bir yerlere gelmişiz, oturmuş devlet organizasyonumuz var. her yere sağlık, güvenlik, eğitim vb hizmetler gidiyor.devlet otoritemiz de var.
bunlara sahip olmayan onlarca da ülke var.
daha iyi olmalıyız orası kesin. bu da önce eğitimle başlar.
Evet eğitim olmalı ama bilimsel olanı
3 yaşında kuran kursuna sonra imam hatibe sonrada ilahiyata giden nesil ülkenin halinşn sebebi
Cahilliği eğitim ile yok edersin din ile değil buda bir gerçek
Hala konuşan var sonrada tüm partiler diyor
30 partinin 25'i muhafazakar temelli hala diyemiyor ki bırakalımda sol parti başa gelsin demez çünkü Arap yalayıcısı
Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yer İmleri