Sayfa 37/367 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon
Arama sonucu : 2929 madde; 289 - 296 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku

'İki sarı çizginin bulunduğu üst logaritmik kanal tavanına temas gelmeden satmayı şimdilik düşünmüyorum' demiştim. Bugün bu iki çizginin alttakini geçerek ortasında bir yerde kapattı. Aynı zamanda tavan olduğu için tavandan satma kararı verip sattım. Ondan çıkan parayı YATAS'a ekledim. Şimdiye kadar ORGE'de yaptığım işlemlerde çok nadir pişmanlıklar yaşadım, ama borsa öyle bir noktaya geldi ki, sanki hiç bir hisse düzeltme yapmadan devam edecekmiş gibi bir his oluşturdular. Bu sebeple bir şeyi satarken bile kırk kere düşünüyorsun. 22 Ağustos gibi 10.50 civarından almıştım yanlış hatırlamıyorsam. Tam 2 ay olmuş. kapanış 19.88. TL. 3-4 kere de al sat yaptım ve genelde de hep sattığım fiyatın epey altından da almak nasip oldu. O al-satlarla beraber 2 ay gibi bir zaman zarfında % 96 civarı bir getiri sağlamış bana. Geri çekilirse tekrar almayı da düşündüğüm ve büyümesini yeni elektrik taahhüt ve özellikle GES projeleri ile devam ettireceğine inandığım bir şirket. Satmış olmanın verdiği burukluk hala üzerimde. Belki yarın pişman da edecek. Ama o sarı çizgi şartını yerine getirene kadar ısrar ettiğim için ve ona yatırdığım parayı 2 ay gibi kısa bir zamanda yaklaşık 2 katına kadar çıkardığı için pek fazla moralimin bozulacağı bir durum da olmayacaktır diye umut ediyorum. Elbette herşey sonuçta nasibimizde ne olduğu ile doğrudan ilintili. Marifet bizde olsa tüm yatırımı en verimli olana yapardık zaten.
    En sonunda ORGE de el sallattırdı ardından
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. YATAS

3-4 borsa iş gününde kırmızı elips içerisindeki hareketi andırır bir hareket bekliyorum kafamdaki döngüsellik hesabına göre.. Bekleyelim görelim, tutacak mı? YTD:
    Son düzenleme : deva-i dert; 20-10-2022 saat: 17:52.
    Clausewitz

3. Zayıf halkaları portföyden atabilmek, hatta en başında hiç koymamak da bir marifetttir. 2 ay önce öngördüğümüz 10 şirketlik portföyde en zayıf halka görünen ARDYZ ve BLCYT en kötü performansı gösterenler oldu. En iyi halka görünen TUKAS, ORGE ve KONKA da en iyi performansı gösterenler. Ortada rastlantı yok. Takım kötü oynuyorsa her zaman duran toptan maç kazanamazsın. İyi oyuncularla iyi top oynanıyor. Zaaflarımızdan ders çıkarmak ve hep kazanan bir takım oluşturmak şart.
    Clausewitz

4. EGSER öngörülemeyecek bir durum yaşadığı için o konuda kendimi suçlayamıyorum. Sonuçta içsel bilgiye sahip olmadığımız için istatistikleri takip etmekten öte yapılacak bir şey yok. Finansallar iyi, büyüme iyi, seramik ihracat rakamları dolar bazında aydan aya iyi büyümüş, şirket % 65 üstü ihracaat oranı ile çalışıyor, kur geçen senenin aynı dönemine göre % 100 üstünde artmış, 3Ç sonuçlarının doğal olarak iyi geleceğini öngörmek insan olan için kaçınılmaz bir durum. (ki hala bu öngörümde değişiklik de yok) Ama adamlar bir KAP attı, son 3 ayda bazı fırınlarda kısmi üretim durdurması şeklinde (yıllık % 6 daha az üretim olacak şekilde) (belki biriken stokları durumu hayli hayli devam ettirebilecekken) hisse fiyatı çakıldı. Kazandığımızı da geri verdik onda.
    Portföydeki bazı alsatlarla beraber son 2 aydaki %60 üstü büyümeye bakıp şükrediyoruz elbet. Ama tam mutmain olmadığımız 2-3 hissenin performansı ve EGSER'de umulmayan bir şeyin gerçekleşmesi belki %80-90 arası büyüyebilecek bir portföye ket vurdu maalesef. Hayırlısı diyelim. Erken sattıklarımızı başka manevralarla kısmen telafi ettik. Ama hareketsiz kalsaymışız nispeten daha iyi de olabilirmiş. Şimdi özeleştiri zamanı, bilançolar açıklanmadan.
    Clausewitz

5. KARTN -0.90% civarı normal sürede kapanmışken TE'de alıp +2.14% gibi kapanış yaptrıdılar. 3-4 dakikada %3 yukarı çıktı fiyat. Bilanço gelecek filan olabilir mi acaba?
    Clausewitz

6. Bir şirket düşünün FD/FAVÖK 53.74, PD/EFK 57.23, ama F/K 6.36. Bu bir gıda şirketi. Tüm gıdalar bu kadar pahalanmışken bu nasıl ucuz diye kıllanıp da mesela ilk 2 rasyoya bakmasam ve F/K ile amel etsem, muhtemelen o bir defalık net kârı şişiren şeyin ne olduğunu bilmeden ezbere alım yapmış olur ve bir hataya düşmüş olurduk.
    Clausewitz

7. Sizede oldumu bilmiyorum, bazen takip edildiğimi düşünüyorum.
    Dün jants, psdtc sattım bugünki hale bak.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by exxcalibur Yazıyı Oku
    Sizede oldumu bilmiyorum, bazen takip edildiğimi düşünüyorum.
    Dün jants, psdtc sattım bugünki hale bak.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Her zaman başıma geliyor.. Son 2 ayda birkaç istisna hariç her yaptığım satıştan sonra başıma geldi nerdeyse. En son ORGE'de olan. Küçük hisselerin doğasında var bu.. Ya inatla bekleyeceksin, tahta yapıcıları bıkacak, ya da böyle olabiliyor.
    Son düzenleme : deva-i dert; 21-10-2022 saat: 18:07.
    Clausewitz

Sayfa 37/367 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •