Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
Strategy CEO'su Phong LE abimiz geçen günlerde,
bu sarmalın geldiğini gören piyasa yorumcularının,
"1X MNAV" altında aksiyonlarının ne olacağını sorduğunda,
-"Basarız BTC'nin kafasına, hisse satmayacağız ilk süreçte" minvalinde bir cevap vermişti.
https://x.com/goswamirishith/status/...290316088?s=20
Kasım ayındaki riskli varlık kargaşasıyla ilgili en ilginç noktalardan biri, Bitcoin ile Nasdaq arasındaki kopukluktu. Uzun zamandır Bitcoin, Nasdaq hisseleri ve diğer likidite odaklı en "riskli" varlıklarla neredeyse mükemmel bir korelasyona sahipti. Bitcoin'deki son %30'luk düşüşün ardından bu korelasyon bozulmaya başladı. Bitcoin pozisyonlarındaki yüksek kaldıraç bunun sebeplerinden biri.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Yükselen Japon tahvil getirileri, Yen carry trade'inde bir bozulmaya mı işaret ediyor?
Eğer öyle ise, bu durum kripto para piyasaları ile likidite odaklı riskli varlıklara da yansır mı?
Bitcoin'de bugünkü %7 lik düşüşün sebebi yüksek kaldıraçlı pozisyonların çözülmesiyle mi alakalı yoksa Strategy'nin satışlarıyla mı?
Beyin fırtınasına devam.
Dünya çapında yatırımcılar, kurumlar, türevlerle;
Trilyon dolarlar seviyesini geçmiş bir "yatırım aracındaki" güçlü bir düşüşün sadece "margin call" etkisi bile doğal olarak piyasaları etkiler.
Hatta komik olan örnekler de var. Ki ben sıklıkla bu etkiden yararlanırım.
COINBASE(COIN) USA temelli bir coin borsasıdır ve NASDAQ'ta kotedir.
Her bearish coin piyasasında sert düşer, tersinde de daha sert yükselir.
Oysa düşüşler de, çıkışlar de bu şirket için fırsat ve komisyon demek...
Piyasa belli zaman dilimlerinde realiteden kopar.
Geçmişte bizim piyasalarda da böyle olmuştur. Döviz şoklarında, tamamen dövize dayalı(ithal) ürünlerin de fiyatı düşer.
İlk dalgada herkes nakite erişmeye çalıştığından.
Klasik "su yükselince balıklar karıncaları..." teorisi.
Aralık ayı, FED'in 2022 ortasında başlayan bilanço küçültme programı olan QT'nin resmi olarak son ayı. Likiditenin durumu göz önüne alındığında, FED repo faiz oranlarının hedefinden daha yüksek seviyelere çıkmasını önlemek için bu ay ve önümüzdeki ay bilançosunu muhtemelen arttıracak, bu durumda QT fiilen sona ermiş demektir. Zaten geçen aylarda da bilançodaki "faiz getirisi olan varlıklarda" genişleme yapmışlardı
Tahmin piyasaları Kevin Hassett'in bir sonraki FED Başkanı olma ihtimalinin %79 olduğunu söylüyor.
Yer İmleri