[QUOTE=matrix_11;3692628]
 Alıntı Originally Posted by matrix_11 Yazıyı Oku

Ons tarafında daha önce verdiğimiz direnç seviyesi aşıldı. 1583 önümüzdeki direnç seviyesi olarak gözüküyor. Geri çekilmelerde 1480 destek seviyesi konumundadır.



Gram tarafında geçen hafta yazdıklarımız dolardaki sert harekete bağlı olarak gerçekleşmiş. Aşağıdaki haftalık grafik sanırım gram için hedefin artık 317 olduğu görülmektedir. Geri çekilmelerde 273 destek seviyesi konumundadır.

Ons tarafında bollinger bantları üst sınırında dolaşıyoruz. Bu nedenle bir miktar geri çekilme var ve bir süre daha devam edebilir. 1480 dahaönce yazdığımız gibi destek onumundadır.





Gram tarafında da benzer bir davranış doğal olarak görülüyor. Burada destek 285 seviylerinde duruyor. İzlemeye devam ediyoruz. Dünyda 2008 krizinden sonra tekrar bir kaos içine doğru sürükleniyor. Ama bu seferki daha eskileri bile hatırlatır nitelikte. Bence bunların hepsi doğumu yaklaşan yeni istemin getirdiği sancılar. Uygulanan ekonomik diyetler ise sadece doğumu sezeryan ile erken doğum yerine mümkün olduğunca normal doğuma çekmek amaçlı. Eğer reçeteler doğru uygulanırsa doğum normal zamanda gerçekleşir ama oluşacak beklenmedik komplikasyonlar ise sezeryan ile erken doğuma neden olabilir. Vücütta olduğu gibi bazı virüsler dünyada da ekonomi ile sosyal immune sistemini zayıflaıyor. Bu ise dünyanın tamamında sosyal travmalar hatta adını küresel ısınma olarak şimdilkerde telaffuz ettiğimiz 60 70 yıldır yaşanmamış doğa olayları ile kendini gösteriyor. Dünya ekonomik olarak kötüye gidiyor zannediyorsunuz ama aslında toptan insanlık olarak bazı değerlerin erezyonunun sonucunu yaşıyoruz. Bekleyip göreceğiz birlikte. Unutmayın ekonomi değil aslında dünya hiç oladığı kadar karışık...Bir grafik koyup bitirelim keşeke herşey bu grafiği açıklamak kadar kolay olsaydı....