Sayfa 30/235 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon
Arama sonucu : 1877 madde; 233 - 240 arası.

Konu: HUBVC - HUB Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.

  1. #233
    Yine aynı senaryo, yükselt ve sat sonra tekrar aşağıya doğru devam.

  2. #234
    % 50 Bedelli için Bugün itibariyle SPK na başvuru yapılmıştır.

  3. Tekkeyi beklemeye başladık bakalım çorba içecekmiyiz

  4.  Alıntı Originally Posted by HERİF Yazıyı Oku
    Tekkeyi beklemeye başladık bakalım çorba içecekmiyiz
    Kaynanan seviyormuş diyelim. sadece çorba değil, vali kebabı da var menüde afiyet olsun. Bol kazançlar. Biz alıştık böyle partilere her hafta mangal partisi ..

  5. 2 hafta sonra bedelli sermaye artımı cevap gelir.bedelli bittikten sonra startershup.com sayfasında yer alan şirketlerden uygun olanlar için yatırım yapılacak ve sermayelerindeki pay oranı artacak.bunun dışında iştirak edilen bu şirketlerin kurucularına ve bazı yatırımcılara dolaylı yoldan hubvc hissesi devretme işi sanırım bitti. onlar için ve herkes için hubvc hissesine sahip olmak daha cazip. unicornun hangi iştirakten çıkacağı belli değilken tüm ortakların birbirinden nemalanması durumu hisse el değiştirmesi yöntemi ile adı konulmamış ve resmi olmayan bir ortaklık oldu.isteyen hissesini satıp gider.herkesin kendi tercihi.çok zekice alınmış bir karar.şimdi bedellinin bitmesini heyecanla bekliyoruz.ve bedelliden sonra yıl sonu bilançosunda hangi şirket ne kadar değerleme almış net görülecek ve hubvc bilançosuna iştiraklerden elde edilen değerleme geliri şeklinde kar olarak bilançoda yerini alacak.derin hisse nin hesaplamasına göre 45 milyon usd gibi bir payı var.ancak bedelliden sonra yapılacak yeni yatırımla bu pay artacak. benimse tahminim 50 milyon usd gibi bir kar bilançoda yerini alacak ve f/k sı 7,50 olan hubvc nin bilançodan sonra 50-70 tl arası bir fiyata gelmesini bekliyorum.bu rakam her sene katlanabilir.bir veya birkaç unicornun çıkması durumunda ise bu iş bitmiştir.bilgilendirme amaçlıdır.yatırım tavsiyesi değildir.

  6. Hayır hayır.. bazı yanlış bilgilerle yatırımcıyı yanıltmayalım.
    Startershub sayfasındaki değerlemeyi birebir olarak biz yıl sonu değerleme raporunda göremeyeceğiz. Bu net. Sebebine gelince Türkiye'de bir startup melek yatırımcı nezdinde fiyatlama yapılırken 2-4 milyon tl. baz fiyatıyla değerlemeye başlamaktadır. Devamında startupın gelecek potansiyeline göre değerleme katlayarak artmaktadır.startup fiyatlaması değerlemede farklı, satış durumunda çok farklıdır. Hubvc şirketleri Özkaynak yatırımı baz alinarak değerlemeye alınmıştır. Bu sebeple sirketlerin,startuplarin gerçek değeri mevcut ve yapılacak değerlemelere yansımayacaktır. Bir örnekle açıklayayım. Tim akıllı kıyafetler %12.3 hubvc iştiraki. Değerlemede bu ortaklık payına Aralık 2018de 716 milyon tl. , 1 mart 2019 değerleme raporunda ise 1.3 milyon tl. Değer biçilmiştir. Oysa ki o tarihlerde tim akıllı kıyafetler piyasada 50 milyon tl. Üzerinde fiyatlamaya ulaşmıştı. Hubvc nin %12.3 lük payı ise 6.15 milyon tl. Eder. Değerleme raporunda gördüğümüz değer ise 1.3 milyon tl. Sadece zeplinde satış çarpanı analizinden faydalanildığı için gerçek değer ortaya çıkmıştır. Hubvc zeplindeki payı %3.9 bu oranın TL değeri 16 milyon tl olarak değerleme raporunda belirtilmiştir.

  7. 2019 bilanço da hepsini gerçek değeri ile göreceğiz. bunu teyit ettiler.

  8. Başka bir örnekle açıklamaya çalışalım.bir startupa ortak oldunuz. 300 bin tl. Vererek %50 sini satın aldınız. Yani toplam değerine hem kurucu ortak hem de melek yatırımcı(siz) 600 bin tl fiyat bictiniz. Bu girişim çeşitli yarışmalara katıldı ödüller aldı ve piyasaya süreceği çok güzel bir buluşu var. Gözde bir startup. Bu durumda bu şirketi/startupi değerlemeye tabi tutun değeri 600 bin tl. Civarında olacaktır. Peki satmak isteseniz ??? Belkide tamamı 10 milyon tl. Edecek. Değerleme fiyatı farklı,piyasa değerleme fiyatı farklıdır.hubvc şirket ve startupları da benzer durumdadır.hubvc Şirketlerinin bir değerlemeye tabii değeri birde gizli değeri vardır. Unicorn konusu için ise ; ünicorn seviyesine ulaşan şirket başarılı, diğerleri başarısız denilemez. Hedef ünicorn ise o yolda akıllı hamlelerle hızlı büyümeyle şirket değerleri ütopik fiyatlamalara gidebilir. Örnekleri mevcuttur. Mesela paymes aylık dolar bazında 10 kat büyüme hedefi olduğunu söylüyor.

Sayfa 30/235 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •