Sayfa 432/435 İlkİlk ... 332382422430431432433434 ... SonSon
Arama sonucu : 3474 madde; 3,449 - 3,456 arası.

Konu: TOASO - Tofaş Oto Fabrikaları

1. Forum da yok mu bilanço yorumu olan !?

2.  Alıntı Originally Posted by gazeteci Yazıyı Oku
    Forum da yok mu bilanço yorumu olan !?
    Bilanço dramatik şekilde kötü gelmiş ..
    Fakat piyasa zaten içten , içe böyle olmasını bekliyormuş denile bilir . bunu önümüzdeki kısa bir sürede görürüz zaten ..
    Başka bir açıdan bakılırsa bilanço sonucu şirketin performansına , Bu en kötü yılı ise , yani bundan sonraki performansı daha iyi olur gibi değerlendirilir ise belki orta vadede daha iyi bir hisse fiyatlaması sergilemesi olasılık dahilin de .
    Bekleyip göreyim . Saygılar , Muhabbetler..

3. Bundan sonra hangi beklenti ile iyi olacak??
    Ana marka fiat zaten elektrikli donusumunu kacirmis.

Tofas desen dobloyu kaptirmis, egea bitmek uzere yeni model yok.
    Ayrica 2021-24 ozel bir donemdi insanlar araba bulamadigi icin cok yuksek kar marjlari ile teneke egea satti millete.

Deniz bitti, toasoda olacak yumari hareketler cikmak icin firsattir.

4. Toaso yili 5 milyar net kar ile kapatti. Ata Yatirimdan Cemal Demirtas enflasyon muhasebesi olmasa kabaca 8 milyar kar yazagini tahmin ettigini soyluyor.

Cinliler icin 1 ayda karar cikaran Rakipet Kurumu 1 bucuk yildir TR deki borsaya acik, en eski ve en buyuk otomotiv sirketlerinden birinin basvurusunu karara baglamadi. Stellantis distributorlugu ve getirecegi sinerjiden yoksun bir yil ve bilanco yasandi. Bu anlasmanin Stellantis tarafindan Toaso icin yapilan model uretim planlamasini da etkiledigini dusunmek gerek. Adamlar uretim kapasite kullaniminin dusecegi yillari kompanse etmek icin boyle bi anlasmaya yonelmislerdi muhtemelen. Anlasilan, Bursa'da isten cikarilmak zorunda kalinan iscileri ve ailelerini de dusunen kimse yok.

OTV matrahlari guncellenmedi. Insanlar yerli uretilen araclari daha az vergi odeyerek alabilecekken, dolar yaktigimiz ithal malina yonelmek zorunda kaldilar. Anlasilan, kit kanaat kazanilan dolarlarin yurtdisina gidisini de dusunen kimse yok.

Daha once nasil ekonomide 180 derece donulup akil basa alindiysa, bu hatalar da elbet bir noktada donecektir. Bu fabrika uretim firsati buldugunda dunya standardinda kaliteyle uretim yapabilecegini gostermis bir fabrika. Simdi K0 ile yeni bir macera basliyor, herkes umutsuz ama ben heyecanliyim. Enflasyon muhasebesinin etkisi, OTV matrahi, Rakipet kurumu vs atlatilip işe konsantre olma zamani geliyor.

Stellantisten 1 model daha alacagimiz var.

5. Bilançoda ciddi manadaki zarar endişe verici. Buna rağmen hissenin bugün yukarı çekilmesi ise ayrıca endişe verici. Geride durup izliyorum şimdilik
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

6.  Alıntı Originally Posted by karayel09 Yazıyı Oku
    Bilançoda ciddi manadaki zarar endişe verici. Buna rağmen hissenin bugün yukarı çekilmesi ise ayrıca endişe verici. Geride durup izliyorum şimdilik
    içeride çok fazla yatırımcı var, malı çıkmak için yukarı hareketler yapmaları normal.
    her yükseliş satmak için fırsattır, ytd.

7. DFG tarafından hazırlanan Tofaş Türk Otomobil Sanayi ( TOASO ) Bilanço Yorumu 2024-Yıl Sonu ( 4. Çeyrek ) :

https://www.youtube.com/watch?v=azC3FMdIdW8

İyi seyirler.

8.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    içeride çok fazla yatırımcı var, malı çıkmak için yukarı hareketler yapmaları normal.
    her yükseliş satmak için fırsattır, ytd.
    Aynı söylediğiniz gibi oldu, nitekim yükseltip çaktılar.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

Sayfa 432/435 İlkİlk ... 332382422430431432433434 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •