Sayfa 730/981 İlkİlk ... 230630680720728729730731732740780830 ... SonSon
Arama sonucu : 7848 madde; 5,833 - 5,840 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - II

  1.  Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Şu anda dünyada sınırlar kalkmış da tek bir Homosapiens devleti kurulmuş gibi konuşmuşsunuz. Öyle bir şey olmadı daha ulus devletlere ait ulus sınırları geçerli hala ,
    ben bu sınırları tanımam hepimiz Homosapiens'iz bize sınır yok diyebilen var mı dünyada? Almanya'da yaşayana Almanya'lı değil Alman diyoruz Fransada yaşayana Fransa'lı değil Fransız diyoruz
    Türkiye'de yaşayana da Türkiye'li değil Türk diyoruz.. İsteyen de Ermeni kökenli Fransız'ım der..
    Millet örgütlemesi kapitalizmin gelişme döneminin ihtiyaçlarına cevap verecek özelliklere sahipti. Üretim için eğitime, eğitim için de ortak dile, üretllen mallar için pazarlama garantisi olan sınırlara ihtiyaç vardı. Doğal kaynaklara ulaşımın çok zor olmadığı dönemde milletler arası rekabet teknolojik gelişmenin de motoru oldu.

    Ancak deniz bitti, milletler arası rekabet günümüzde yapıcı olmaktan çok yıkıcı olmaya başlamıştır. İnsanlık bugün sağlıksız beslenme, hedefsiz eğitim, maliyetli bireysel ulaşıma sırf daha çok üretim yapabilmek için ihtiyaç duyuyor. Bu alanlarda yapılacak iyileştirmeler ülkelere çok büyük tasarruflar sağlayacakken bu yapılmaz, neden mi? Az tüketen, az üretir, dolayısıyla teknolojiyi besleyecek ölçek ekonomisine ulaşamaz.

    Bu paradoksun nedeni kapitalizmin ilk dönemine cevap veren ulusal örgütlenmenin tabu olarak görülmesidir. Homo sapien'in önündeki görev dünyanın kısıtlı kaynaklarını birbirimizi yok etmeye harcamak yerine kısmi planlı, hedefli bir ekonomiye geçmektir. Ulusal sınırlar yine olacak ama insanlar asıl kazancın başka ulusların kaynaklarına el koymaktan değil, kendi kaynaklarını daha bilinçli kullanmaktan geçtiği bilinciyle hareket edecek. Bugün insanlar ortalama 10-15 sene eğitim görüyor ama sağlıklı beslenmeyi öğrenmiyor. Nedeni ulusa dayanan ekonominin gerek duyduğu israftır. Bugün ABD nüfusunun 3'te biri obezdir. Ama hala en büyük düşman olarak obezliği değil, Rusya'yı Çin'i görüyor. Nedeni de teknolojik ilerleme için üretime, üretim içinde tüketen obezlere duyduğu ihtiyaçtır.

    İkinci paragrafınıza gelince, ben Yunanistan ve Bulgaristan'daki Türkleri örnek göstermiştim. Sizin konuyu bu ülkelerden Almanya ve Fransa'ya taşımanız, benim dile getirdiğim görüşe karşı bir cevabınız olmadığı anlamına gelir. Homojen bir topluma sonradan karışan bir bireyle, farklı topluluklardan oluşan devletlerin bireyleri arasındaki farkı gizleme telaşı içindesiniz anladığım kadarıyla.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

  2. #5834
    Biri de demiş borcu ödemeyiz olur biter. Türkiye'nin dışarıda yok mu parası. Gemisi uçağı yok mu hepsine el koyarlar. Öyle vermeyiz falan hikaye. Devlet olmaktan çıkarsın.

    Birde şu kuru milliyetçiler yok mu ahkam kesen. Yahu dünya kadar toprak kaybetmişiz elinde bulunan topraktan zırnık çıkmıyor hala biz tarihte şöyle yaptık böyle yaptık. Traşı kesin işiniz gücünüz hurafelere inanmak biri kıbleyi Atatürk yapmış bunu Atatürk duysa kim bilir bu şahsa ne yapardı.sozum ona Atatürk'e kıymet biçiyor. İşte sen Atatürkü kıble yaptığın içindir ki birileri de tayyibi yapıyor biri de apoyu yapıyor.kendiniz olun kardeşim kıbleye de ihtiyacınız yok.akliniz size yeter.akp yalan söylüyorsa şu ulusalcı ve milliyetçiler çok mu masum. Yahu toplum bozuk en kral beyinler kaçtı kaçmaya da devam ediyor. Bir insani yetiştirmenin maliyetini hesapla ve neden dışarda bu insan bir sor kendine. Bakalım adam gibi sorgulamayı öğrenmiş misin?



    Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  3. Pentagon, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 ile ilgili basın açıklamasını ilerleyen saatlerde yapacağı belirtiliyor.
    Geçtiğimiz cuma günü iptal edilen basın açıklaması.

    alıntı

  4. #5836
     Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    İşin garip tarafı yakında forumda onlar kalacak, bizler gideceğiz.

    Öyle anlaşılıyor...

    Reha Beyin ceza bitti sanırım ama bir nedenle gelmiyor...

    Bunlar yüzünden küstürecekler foruma insanları.
    Çok fazla zaman kalmadı, 2-3 ay sonra trollerin hiçbiri kalmaz forumda.

  5. #5837
     Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Uzunun ipinde değil nasılsa taktım diyor 200 milyar dolar borcu AB bankalarına yaptirimmis yapsınlar umrumda değil modunda adam.
    O kadar kolay değil. Nerede nesi var çok iyi biliyor adamlar. Yedirmezler.

  6. aslında ab , abd ,biz gibi belliki pek çok yerde paralar suyunu çekmiş
    herkez gidip kıbrıs civarı gazdan nemalanırıza çevirmiş gözü
    gerçekten öyle bi gaz var mı bu bir
    varsa tabi biz en baştan oltaya atlamakla yanlış mı ettik çunki sıvılaştırıp gemiye korsun bu bi maliyet, ya da boru hattı ile nakledersin, onun için binlerce kilometre boruları denizaltına döşemek çok maliyet zate bize muhtaçlar idi (mersinden çıktımı denizaltı boru hattı karaya ordan sür istediğin yere), ondan dediydim ağırdan alaydık daha mı eyiydi diye, gerçi çıkmadık candan umit kesilmez de aceleciyiz galiba az.
    adam senden öyle mağara usulü bişey tahsil edemez. ürkmeyin o kadar. sende ondan tahsil edersin o durumda burada onların yokmu malı mülkü.

  7.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    ..İkinci paragrafınıza gelince, ben Yunanistan ve Bulgaristan'daki Türkleri örnek göstermiştim. Sizin konuyu bu ülkelerden Almanya ve Fransa'ya taşımanız, benim dile getirdiğim görüşe karşı bir cevabınız olmadığı anlamına gelir. Homojen bir topluma sonradan karışan bir bireyle, farklı topluluklardan oluşan devletlerin bireyleri arasındaki farkı gizleme telaşı içindesiniz anladığım kadarıyla...
    Yunanistan'da Bulgaristan'da ve daha birçok ülkede etnik Türkler var eğitim dilleri de Türkçe değil, aynı biçimde Türkiye'de de birçok etnik var eğitimdilleri de Türkçe..
    Şimdi sizin bu konuya bir çözümünüz var herhalde duyalım, nedir?

  8.  Alıntı Originally Posted by chinawhite Yazıyı Oku
    Pentagon, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 ile ilgili basın açıklamasını ilerleyen saatlerde yapacağı belirtiliyor.
    Geçtiğimiz cuma günü iptal edilen basın açıklaması.

    alıntı
    Dostum fake olabilir dolanan haberler,

    https://twitter.com/Travis_Tritten/s...42414489317376

    Travis pentagon açıklaması olacak gibi durmuyor demiş.

Sayfa 730/981 İlkİlk ... 230630680720728729730731732740780830 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •