Sayfa 574/999 İlkİlk ... 74474524564572573574575576584624674 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 4,585 - 4,592 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III



  1. Hong Kong protests, Abd Bayrakları ve Abd Ulusal marşı söyleniyor. 1919'da da İzmir'in işgali sırasında, Yunan, İzmir'e asker çıkarırken Yunan Bayraklarının yanında Abd Bayrakları var. Ama İngiltere'nin İstanbul'u işgaliyle ilgili tek bir foto bulamazsınız. Saat sabahın 3'ünde İnönü Stadının bulunduğu alanın deniz tarafına, gemilerden mavnalara bindirdikleri askerlerini indirdiler. Sonra hızlıca Taşkışlaya yürüdüler ve yerleştiler. İstanbullular sabah uyandığında İstanbul işgal edilmişti.

    Abd'nin 1919'da İzmir'in işgaliyle hiçbir ilgisi yoktur. Abd, Türkiyenin güneydoğusuyla ilgiliydi. Abd, Lozan'da Türkiyenin güneydoğu sınırını kabul etmemiştir. Bu durum İngiliz uşağı tarihçilerce, Abd'nin ezelden beri Türkiyenin güneydoğusunda bir Kürt Devleti peşinde olduğu şeklinde anlatılır. Doğru değildir.

    Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda Musul ve Kerkük İngilizlerin denetimine geçti.

    Abd, Türkiye'ye Chester isminde bir amiralini gönderdi. Chester Planı, devlet kademelerine anlatıldı. Bu plana göre, Abd, Türkiyeye askeri ve maddi destek sağlayacak, İngiltere Musul ve Kerkük'den çıkarılacak. Karşılığında ise bu bölgedeki petrol, kurulacak Abd-Türk ortaklı şirket tarafından çıkarılacaktı.

    Yukarıdaki videoda İngiliz Bayrağı yok. Şayet İngiltere, aynen 1919'da olduğu gibi bir fırıldak çeviriyorsa, Ruslar, Londra'da taş üstünde taş bırakmaz.
    Yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir...

  2. .Ben Akapeli yılların Milli gelirlerini 1.58 ile bölerek eski ile karşılaştırıyorum..
    ))))))))))

    Abi sadece Türkiye değil, bütün dünya yalan...Abd'de 2008 sonrası mark to market değiştirildi. Onlar yaptıktan sonra bizim gibi ülkeler neler yapmaz.
    Yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir...

  3.  Alıntı Originally Posted by matrix_11 Yazıyı Oku
    Hiç bir zaman uzmanlık gibi bir iddiam olmadı. Ancak biraz analizden anlıyorsam grafiğe bakınca 2006 yılından beri dolar için 50 haftalıkların çok kritik olduğunu görüyorum. Ne zaman dokunmuşsak oradan ateş almış gibi bir görünüm var. 50 haftalık EHO 5.49 da duruyor dolar ise 5.52 5.53 arasınd salınıyor. Diğer göstergeler zaten burdan aşağı salınımların tüm teknik görünümü bozacağına işaret ediyor. (Ama imkansız değil tabii) Bu durumda çok yakın zamanda 50 haftalık EHO dan ateş almaya geldim diyebilir. Sadece teknik açıdan değerlendirirsek....

    Ben kendime not yazıyor gibi yazacaklarımı yazıp geçeyim isteyen okur isteyen okumaz. Son yazdıklarımıza göre yine haftalıklara bakınca daha önce belirttiğimiz gibi 50günlük EHO üzerinde dansımız devam ediyor. Geçen hafta 5.62 seviyelerine dokunup geri gelmişiz. Gelecek hafta yukarı devam etme ihtimali yüksek. Bizim yerimiz belli 50gEHO lar. Yukarıda ise 5.66 ve 5.73 hedefleri haftalıklarda göz kırpıyor. 5.75 üzerine haftalıklarda kalırsak hedef 5.92 olarak şimdiden belirtmiş olalım. Bir daha dip görmeyiz demiyoruz ama dipten dönüş gerçekleşmiş gibi duruyor.

    Yazdıklarım analiz niteliğindedir, yatırım tavsiyesi olarak alınmamalıdır.

  4. #4588
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Herkese merhaba,
    Aşağıda orijinal çalışmamı paylaşıyorum; grafikler geriye doğru ABD ve Türkiye enflasyonundan arındırılmış dolar/TL kurunu gösteriyor. Rahmetli Yaşar Erdinç uzun vadede iki ülke para birimi arasındaki değişimi ülkelerin enflasyon farkları belirler demişti, buna dayanarak bu grafikleri oluşturdum. İnternette hazır bulunmuyor, TCMB'nin yayınladığı reel efektif döviz kuru farklıdır, benim çalışmam sadece dolar/TL kurunu içerir.
    Grafiği nasıl oluşturduğumu merak edenler için bir örnek: 1 aralık 2018'de dolar 5.157 ile dip yaptı, bu tarihten günümüze kümülatif tüfe %6 oldu, abd enflasyonu %1,825 oldu, birbirinden çıkarıp kura uygularsak o günkü kurun bugünkü reel değeri 5,37 oluyor.

    ilk grafik çok uzun vadeli ocak 1997'den günümüze son 22 yılı gösteriyor, 2001 krizi net görülebiliyor, 2002 şubatta dalgalı kur rejimine geçildi 2002 öncesi verileri farklı gözle değerlendirmek lazım onu da belirteyim. 2018 kur atağıyla dev bir çanak tamamlandı.

    ikinci grafik 2018 kur atağı öncesinden günümüze kadar.. Açık mavi bantı takip ederseniz dolar/TL kurunun bugünkü seviyesi dolar atağı öncesi ve sonrasındaki dip ile aynı seviyelerde. Mayıs 2018'den beri daha aşağı gitmemiş.
    Yani benim yorumum şu şekilde, mavi bant bize birkaç kuruş hata payı haricinde dolar kurunun dipte olduğunu gösteriyor.




    Enflasyon farkı tek başına yetersiz kalır. Esas belirleyici olan reel faiz farkıdır. Trump'ın baskılamaya çalıştığı da ECB ve FED arasındaki reel faiz farkıdır.




  5. Videonun sonuna dikkat...Bizim siyasetin geleceğini yorumlamış.

    Türkiye ve Yunanistan birleşmeli, işe de Kıbrıs'tan başlanmalı diyor. Akıllı adam.

    Bence Yunanistan-Türkiye-Ermenistan-Gürcistan-Azerbaycan yekpare bir bölgedir. Kısa vadede birleşme olmasa da birbiriyle uyumlu siyasi iktidarlar çok faydalıdır.
    Yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir...



  6. )))))))))))))) Ekonominin kendisi safsatadır. Herkes yorum yapabilir.
    Yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir...

  7.  Alıntı Originally Posted by Konvertor Yazıyı Oku
    Kefere seni gazlıyor sende inanıyorsun yani. Onlar böyle diyorsa tam tersidir...

Sayfa 574/999 İlkİlk ... 74474524564572573574575576584624674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •