Sayfa 319/570 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419 ... SonSon
Arama sonucu : 4554 madde; 2,545 - 2,552 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

  1. ben seansa bakmam dostlar.gece içer şiir yazarım.inanın umrumda bile değil efesin nereye gittiği.ama içmek için de para lazım.şimdi mevzu şu; efes turizmden olumlu etkileniyor, ve bu sene turist yok.düz mantık.o zaman yeni bir soru soruyorum; ruslar tatil yapmayacaksa ülkesinde kalacak.bu şu demek dünyaya gidemeyen ruslar ülkesinde içecek.hatta birazda fazla içecek..yada türkler dışarıya gitmezse ülkesinde içecek.yani daha fazla içecek.kaldı ki eğer benim mantığım doğruysa bu konuda sadece migros kaybedecek 9 aylıkta.yani sanal market siparişleri 50 milyon az olan bir piyasada bimle şokla rekabet edecek.uzatmayayım, rusyada kalan turist rusyadaki bira tüketimini artıracak( tabi birde pandemi etkisi var, şu an 11. birayı bitirdim, becks.. muhteşem bir bira)türkiyeden çıkamayan turist türkiyedeki bira tüketimini artıracak..birde şu var; bira artık sosyal mesafe içkisi oldu.rakı sofrası bardak çatal virüs falan.ama herkes birasını alıp doğada mesafe içerisinde takılabilir.hep söylüyorum, borsa sadece öngörüdür.ben büyük bir salak olabilirim, ve bu yüzden yazıyorum.içinizden biri çıkar fikirlerime muhalif olursa, ona müteşekkir olurum.sıkıntı içkiyi artırır, tersi de. yani evde kal iç demektir, evden çık daha fazla iç demektir...ben şimdi yatar, yarın iki gibi kalkar..dağ salkar kartal kalkar, kartal kalkar dağ salkar... sevgiler, erenler ve emin olun şişman kadın şarkı söylemeden opera bitmez...

  2. ha benim gazımada gelmeyin, sarhoşun biriyim.ancak bir milyon dolar verdim içkiye bu yaşıma kadar, ben sadece paramı istiyorum arkadaş.kararlı olan kazanır, paramı geri verene kadar direnişteyim...kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak, amennah... yatırım tavsiyesi değildir, ben elimi cebime sokup bir sağa bir sola yatırıyorum

  3.  Alıntı Originally Posted by şarkıcıborsacı Yazıyı Oku
    ....efes turizmden olumlu etkileniyor, ve bu sene turist yok.düz mantık.o zaman yeni bir soru soruyorum; ruslar tatil yapmayacaksa ülkesinde kalacak......
    Muhalifim, öncelikle yatırımcı bu kriz dönemlerini aşırı abartıyor. Geçen lojistik sektöründeki büyük bir şirketin yöneticisini dinledim. İlaç lojistiği azaldı dedi. Çünkü pandemiden dolayı insanlar hastaneye gitmiyor ilaç yazdırmıyor, eczaneye gidip o ilacı almıyor. Halbuki ne oldu? ilaç firmaları, ecza depoları coştu borsada? Ne alaka? Saçma sapan işlemler. Koronavirüs için panzehir ya da aşı üretmemiş olan bir ilaç firmasının hisselerinin artması ya da satışları azalan ecza depolarının hisselerinin artması süper saçma.

    Efes'e dönersek, Efes'in gelirlerinde "türkiye bira satışı" çok küçük bir yer kaplıyor. Satışların büyük bölümü Ukrayna, Rusya bira pazarı ve ardından Türkiye dahil olmak üzere 10 ülkede faaliyet gösteren CCI'den geliyor. Efes gibi kocaman bir şirketin değerlemesi sadece pandemi döneminde geçici olarak yapacağı satışların artması ya da azalmasına göre "temel analiz" dikkate alınınca yapılamaz.

    Efes zaten çok ucuz, pandemiden etkilenmeyecek bir şirket olduğu halde bir de üstüne yabancı fon satışı yedi (Invesco) ve haketmedi kadar kötü etkilendi bu pandemiden.

    Her krizin kazanç sağlayanlar olur, kaybedeni olur. Bu krizin uzun vade kaybedenleri havayolları, yer hizmetleri, turizm şirketleri, oteller, uçak üreticileri. Bu şirketler en az 5 yıl eski doluluk oranlarına, eski büyüme planlarına erişemeyecek. Neden 5 yıl? Çünkü insanların alışveriş alışkanlıkları değişecek. "aman ne işim var bangkok'ta, kendi ülkemde tatil yapayım" diyecek. Zorunlu olmadıkça yabancı memleketlere gitmeyecekler. Ancak 5 yıl sonra eski haline gelir diye tahmin ediyorum ben. Aşı bulunsa bile böyle olacağını düşünüyorum ben. Zamanında Harley Davidson'ın Türkiye müdürü "anneler ve eşler müsade etse satışlarımız 5'e katlar" demişti. Benzer bir döneme gireceğiz. Yurtdışına çıkmak isteyecek insanların aileleleri "gitme" diyecek. Gidip de gelene "15 gün karantina yap, kan testi yaptır" gibi şeyler söyleyecek. Hatta ben artık toplumda hac vazifesinin bile "ya gitmesek de olur, hastalık yuvası orası" bilincinin oluşacağını düşünüyorum ve gayet olumlu buluyorum. Ve hatta ben zaten boş olan camilerin artık Cuma namazında bile boş kalacağını insanların Cami'ye hastalık yuvası olarak bakacağınıd düşünüyor ve gayet olumlu buluyorum. Yani bu işin kaybedenleri arasına "cami"leri de eklemek lazım.

    Efes ise bu işin kaybetmeyenleri arasında. Hatta içindeki gıda yatırımları sayesinde az da olsa kazananları arasında ama bu şirket değerlemesini göklere çıkaracak bir kazanım değil.

    Bu işin uzun vade kazananları ise, teknolojiye yatırım yapanlar, lojistik firmaları, migros gibi gıda perakendecileri, netflix gibi yatırımlar.

  4. Anlık akd


  5. #2549
    22 seviyelerine kadar geldik ama hala istenen ara gazi verilmedi ! hep oyalama taktikleri

    yatırım tavsiyesi degildir

  6.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    22 seviyelerine kadar geldik ama hala istenen ara gazi verilmedi ! hep oyalama taktikleri

    yatırım tavsiyesi degildir
    Sabrın sonu selamettir

  7. ah migros ahh )) elim kırılaydı

  8.  Alıntı Originally Posted by şarkıcıborsacı Yazıyı Oku
    ah migros ahh )) elim kırılaydı
    grafiği açıp "şuradan alsam, buradan satsam" demek kolay.

    dert edecek bir şey yok, kimse en tepeyi bulamaz satmak için, kimse en dibi bulamaz almak için.

Sayfa 319/570 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •