Sayfa 4790/7020 İlkİlk ... 379042904690474047804788478947904791479248004840489052905790 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 38,313 - 38,320 arası.

Konu: Sanat Mozaik

  1. Amerikali ani yazari Piper Eressea Kerman'in dogum gunu (28 Eylul 1969)

    (1993 yilinda eroin kacakcisi bir kadinla romantik bir iliski yasarken, uyusturucu operasyonlari icin kara para aklamaya basladi. 2004 yilinda, 15 aylik hapis cezasi aldi. Hapishane anilarini Yeni Moda Turuncu isimli kitabinda yayinladi. Netflix, bu kitaptan uyarlayarak bir dizi yapti.)

    "Basta benim isledigim suc olmak uzere islenen her sucun sebebi aslinda insanin karsisindakiyle empati kurmamasidir; empati ayni zamanda eski bir mahkumun yeniden topluma ayak uydurabilmesi icin anahtar kelimedir. Hapishanelerimizde olan her sey tamamen toplumun kontrolu altinda. Halk, mahkûmiyetlerin hem cezai hem de iyilestirici olmasini bekliyor; ancak hapishaneden beklediklerimiz ve aslinda bize sunulanlar tamamen farkli seyler. Hapishane sisteminin bize ogrettigi ders, hapishanede bir vatandas, kendine ya da donecegi topluma yarar saglayabilecek bir birey olarak degil de bir mahkum olarak nasil hayatta kalmayi basaracagimizdir."



    "Lack of empathy lies at the heart of every crime – certainly my own – yet empathy is the key to bringing a former prisoner back into the fold of society. What happens in our prisons is completely within the community’s control. The public expects sentences to be punitive but also rehabilitative; however, what we expect and what we get from our prisons are very different things. The lesson that our prison system teaches its residents is how to survive as a prisoner, not as a citizen – not a very constructive body of knowledge for us or the communities to which we return."



    "Dunyayi gercekten anlayabilmek icin insanin once kendi icindeki seytanla mi yuzlesmesi gerekiyordu? / Do you have to find the evil in yourself in order to truly recognize it in the world."



    "Yani biz, ara sira birbirine carpan, ama ekseriyetle yalniz takilan ve dunya etrafinda dolasan kabarciklardik./ We traverse the world in our own bubbles, occasionally breaking through to one another but largely and ultimately alone."

  2. Portekiz asilli Amerikali roman ve oyun yazari, sair ve ressam John Roderigo Dos Passos’un olum yildonumu (28 Eylul 1970)

    "Siz Avrupalilar, hepiniz ikiyuzlusunuz. Turk askerleri yoldan cikip bir kac Ermeni casusla haini oldurse katliam var diye bagirirsiniz ama Yunanlilar savunmasiz koyleri yaktiginda, yoksul balikcilari oldurdugunde, bunun adi dunyayi demokrasi icin daha guvenli bir yer yapmak oluyor."



    “You Europeans are all hypocrites. When Turkish soldiers get out of hand and kill a few Armenians who are spies and traitors, you roll your eyes and cry massacre, but when the Greeks burn defenseless villages and murder poor fishermen it's making the world safe for democracy.”



    "Seyit, Dogu'nun kendi sorunlarini kendisinin halletmesi gerektigini soyluyor. Dunya Muslumanlari kadercilik uykusundan uyanmali, onlari somuren yabancilari puskurtmeli, kendi milletlerini kendileri yonetmeli. Cok guzel seyler soyluyor ama pejmurde cocuklarin, kucuk, cirkin, sis gobekli, iri gozlu minik iskeletlerin nasil doyurulacagini ya da gelecek sonbahara tarlalara ekecek tahilin nereden bulunacagini soylemiyor."



    “The Sayyid is saying that the East must settle its own problems, that the Mohammedans of the world must wake from their stupor of acceptance, that they must drive out the foreigners who exploit them, and organize their nations themselves. He says many fine things, but he does not say how the little ragged children, tiny wideeyed skeletons with hideous swollen bellies, shall be fed, or how the grain shall be bought for the autumn sowing.”

  3. Black Sabbath, 8.studyo albumu Never Say Die'yi 28 Eylul 1978 tarihinde Warner Bros. Records etiketiyle piyasaya surdu ve hemen ardindan Ozzy Osbourne'u cok fazla uyusturucu kullandigi ve gruba yeni eserler katacak durumda olmadigi gerekcesiyle gruptan kovdu.


  4. Ingiliz heavy metal sarkicisi ve soz yazari Ozzy Osbourne, 5.studyo albumu No Rest for the Wicked’i 28 Eylul 1988’de Epic/CBS etiketiyle piyasaya surdu.


  5. Amerikali caz trompetcisi, sef ve besteci Miles Davis'in olum yildonumu (28 Eylul 1991)




  6. Tim Burton'in yonettigi, Johnny Depp, Martin Landau, Sarah Jessica Parker'in basrollerini paylastigi biyografi-komedi-drama Ed Wood filmi 28 Eylul 1994 tarhinde vizyona girdi.



    Bela: Peki bu sahne ne hakkinda? / So, what's this scene about?

    Eddie: Sen cok onemli ve saygin bir adamsin ve evini terk ediyorsun; acelen var. Buyuk sosyal bir kargasaya dogru gidiyorsun. Tamam mi? / You're a very important and respected man. And you're leaving your house; you're in a hurry. You're on your way to a big social brouhaha. Okay?

    Bela: Eddie, o kadar da acele etmesem olmaz mi? Ya bir dakikaligina yavaslasam; hayatin guzelliginin tadini cikartsam; bir, bir tomurcugu koklasam. / Eddie. What if I'm not in so big a hurry? What if I take a moment to slow down; to savour the beauty of life; to, to smell a budding flower?

    Eddie: Muthis! Bu muthis! Haydi cekelim. Tamam mi? / That's great. That is great. Let's do a take. Okay?


  7. 3 Akademi, 4 Golden Globe Odullu Istanbul dogumlu Amerikali yonetmen ve yazar (Elias Kazantzoglou - Alia Kazanjoglous) Elia Kazan'in dogum yildonumu (28 Eylul 2003)



    “O gunlerde iki isim vardi. Peynir ekmegimi, reklamciliktan kazaniyordum. Beni yasatan ise oteki isimdi. Yaptigim, dergilerde yazi yazmakti. Reklamcilik kargasasindan sonra, gercek duygularimi bir yol bulup bosaltma gereginin olagan sonucuydu bunlar saniyorum. (...) Hic yalan soylemedigim bir yer oldugunu soylerdim kendi kendime; o yer dergilerde yazdigim yazilardi.(…) Yazilardaki adim Evans Arness oldu. Islerimin birinde Eddie Anderson’dum, otekinde Evans Arness.” Uzlasma



    "I had two jobs in those days. My bread and butter was Williams and MacElroy. My other work kept me living. What I did was write for magazines. I guess after all the advertising custard I had to let my true feelings out some way. (...) But I used to say to myself there was one place where I never lied, and that was in the pieces I wrote for the magazines. (…) My pen name became Evans Arness. Conclusion : in one job I was Eddie Anderson, in the other, Evans Arness."


  8. Paul Thomas Anderson’in yonettigi, Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Ciarán Hinds’i basrollerini paylastigi Kan Dokulecek (There Will Be Blood - Il petroliere), 28 Eylul 2007 tarihinde Austin, Texas, Fantastic Fest’te gosterime girdi.





    ”Bazen insanlara bakiyorum da hoslanmaya deger birsey gormuyorum.Herkesten uzaklasmayi saglayacak kadar para kazanmak istiyorum. / A volte… guardo la gente e non ci trovo niente di attraente. Voglio guadagnare abbastanza per stare lontano da tutti” Daniel Plainview

Sayfa 4790/7020 İlkİlk ... 379042904690474047804788478947904791479248004840489052905790 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •