Sayfa 208/1002 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

  1. Teşekkürler bartukara. Çok açıklayıcı bir cevap olmuş.

  2. #1658
    Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Yaş
    61
    Gönderi
    1,323
    bu formasyon yukarı geçilirse onsta hedef 1 800 olur, sayın cumhurbaşkanımızı dinleyip dolarlarını satıp yerli ve milli paramıza [pardon altınımıza] geçen karlı çıkacaktır

  3.  Alıntı Originally Posted by Mythbusters Yazıyı Oku
    Selamlar. Emtialarla alakalı birkaç sorum olacak. Konuyla alakalı daha önce hiç işlem yapmadığım için sorular saçmalık düzeyinde basit olabilir. Şimdiden sabrınız için teşekkür ederim.

    Ben uzun dönem birikimleri koruması için maaştan arta kalanlarla döviz alıp hesapta biriktiyordum az az. Babamızdan amcamızdan öğrendiğimiz gibi. Başkada hiçbir işlem yapmıyordum. Şimdi birikimlerin bir kısmını 5/24 işlem yapan iki bankaya eşit şekilde dağıttım.

    Bir miktar gümüş ve altın yatırımı yapmak istiyorum. Hesapta ise usd şeklinde bekliyor. Mobil uygulamaya girdiğimde xau/usd, xag/usd, gram altın/tl, xay/usd pariteleri var. Şimdi ben altın ve gümüş almak istediğimde hangisinden almam gerekiyor? Tl ye çevirip gram mı alacağım yoksa diğer paritelerden al mı diyeceğim?
    Internetten baktım ama özellikle bu altında farklı göstergeler var ve kafam karıştı. Örnek bir yerde 1700 ler gösteriyorken bir yerlerse 1.6×× ler gösteriyor.
    Yada derseniz ki sen çok yanlış yerdesin, benim bu konuyu net anlayabilmem için kime yada nereye danışmam gerekiyor?
    Eğer bankanız arbitraja izin veriyorsa TL'ye geçmeden işleminiz yapın. Ne kadar fazla işlem yaparsanız ödeyeceginiz komisyon farkı o kadar artar. Hesabınızda her hangi br dövizle işlem yapmak istediginizde misal euro .. eur'dan altın alışı seçin... ilk altın al giriyorsunuz sonra dövizli hesabınız belirliyorsunuz ... en önemli kısım da bunu bankaların acık oldugu saatlerde yapmanız yoksa alım satım marjı cok ucuk oluyor... sıkıntı cektıgınız bölüm varsa görselini atın bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya calışırız..

  4.  Alıntı Originally Posted by Mestan25 Yazıyı Oku
    Nerede 247 lira kardeşim?

    Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    İzmir kemeraltı
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

  5. Birkaç sorum olacak. Hiçbir finansal okuryazarlığım olmadığı için sorduğum sorular ve beklediğim cevaplar saçma olabilir. Birkaç yerde benzer sorular sorduğumda, kisinin zekası verdiği cevaptan değil sorduğu sorudan belli olur denilerek mental retarde olduğum ima edilse bile ben yine de bıkmadan ve tatmin edici yada azda olsa ışık tutucu bir cevap bulmadan soru sormaktan vazgeçmeyeceğim. Dediğim gibi hiçbir finansal okur yazarlığım yok. Bir hobi gibi sağdan soldan okuduklarımla özellikle son zamanlarda kafama takılan birkaç mevzu var. Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.
    Öncelikle 2000 lerde ve 2008 de dünya genelinde iki kriz yaşandı. Grafiklere baktığımda iki durum içinde ons/usd, usd/tl vede diğer pariteler iki kriz içinde biraz farklı davranmış. Muhtemelen iki krizin özelliğinin farklı olmasıyla alakalı bir durum diye düşünüyorum. Mesela 2008 krizi sonrası fed para politikasını genişleterek dolar basmış. Bunları bile yeni öğreniyorum. O kadar bilgisiz ve ilgisizdim yani ki övünülecek birşey olmadığını ve hatta herkesin bir dönem mutlaka finansal okuryazarlık dersi yada kursu alması gerektiğini geçte olsa bana farkettiren bir durum oldu. benim gibi sıradan bir vatandaş için orta uzun vadede birikimlerinin en azından erimemesi için bu gerekli. Bir yemek kültürü, bir spor kültürü, bir kitap okuma kültürü gibi çok derine girmeden enflasyon nedir, sepet nedir, kriz nedir belli bir yaştan sonra hayata atılmadan önce çocukların farkındalığı artırılmalı diye düşünüyorum. 10 küsür yıl boyunca çalışıpta birikimini yanlış enstrümanda bekletmenin acısını ve de cahilliğimin bedelini ödediğimi bile yeni yeni farkettim çünkü. Herneyse yazımın ana konusuna gelecek olursam benim merak etriğim durum şu;
    Birçok yerde ve sohbetlerde okuduklarımdan ve duyduklarımdan dunya genelinde sıkıntılı bir surece girilebileceğinden bahsedilip duruyor. Abd verilerinin kötü gelmesi, abd borsalarınin baya bi yükselmesi, çin abd gerilimi vs. Birçok şey daha argüman olarak sunuluyor. Tabi yazılanlar gerçekse ve bir algı değilse. Çünkü artık her bir şeyden nem kapar olduk birikimlerimizi zamana uydurmak adına.
    Tüm bunlar düşünüldüğünde gerçekten dünya genelinde sürdürülemez bir durumun sonuna geliyoruz denebilir mi?
    Eğer gerçekten böyle bir durum varsa kısa ve orta vadede en mantıklı yatırım enstrumanı neler olabilir?
    Bir de en çok aklıma takılan böyle bir durumdan halihazırda parasal genişleme henüz bitmemişken fed tekrar para basarak mı çıkmayı düşünmek zorunda kalır? Yani doların akıbeti.
    Değilse de tahmini nasıl bir yol izlenmek durumunda kalır abd ve de dunya genelindeki tombul yatırımcılar?

    Dediğim gibi finansal okuryazarlığım sıfır. O yüzden kimsenin yazılarımdan etkilenmesini ve zarar görmesini istemem. Kimseyede aa sen böyle demiştin demem. Bunun sorumluluğunun bilincindeyim. Belkide bir algının parçası haline de getirilmiş olabilirim bir vatandaş olarak sağdan soldan duyduklarımla. Herkesin grafiği, herkesin beklentisi, herkesin yatırım enstrumanı ve herkesin argümanı çok çok farklı. Bu tarz parasal şeyleri okumadan daha önceleri; "ne var ya sonuçta matematik, iki artı iki dört eder işte, beş edecek değilya" diye düşünürken paranın nasılda kurtlar sofrasında bir oraya bir buraya aktığını farkettim. Habere ulaşım hızının, grafiklerin, istatistiksel olasılıkların, alım satım hacimlerinin, yatırımcı psikolojisi ve beklentilerin, yapay zeka programları kullanımının ve daha sayamadığım birçok değiskenin aktığı bir nehirde, birikimlerimizin diğer enstrümanlara karşı eriyip akıp gitmemesi için, kısa orta vadede hangi dala tutunarak yol almamız daha mantıklı gözüküyor sizce?

  6. #1662
    Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Yaş
    61
    Gönderi
    1,323
    şuanki borsa hareketleri bana 2008 krizi öncesini hatırlatıyor borsanın o zamanki kadar bile gücü yok, altıncılar kıpraşmayın kuluçkaya yatın altınlarınız soğumasın

  7. Altın almak istiyorum. altın bankadan gram altınmı yoksa fiziki altın mı almak daha iyi olur?

  8. MetalSever dost,
    Citi'den Matt King'in Lehman batışından on gün önce repo pazarı hakkında söylediklerinin benzerini bugün Credit Suisse'den Zoltan Pozsar söylüyor..
    Sept 5, 2008, "Are the Brokers Broken"
    ■Nearly half of brokers’ own assets are funded on repo
    ■Under normal times, this would not present a problem
    ■But pressure for change is growing from regulators
    ■Gross repo usage is actually much, much larger
    ■İn coming months, we expect a significant overhaul of ali the brokers’ business models
    ■This would lead to reduced returns on equity, and increased illiguidity in markets in general
    https://www.zerohedge.com/markets/it...ket-crash-days

Sayfa 208/1002 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •