Sayfa 141/142 İlkİlk ... 4191131139140141142 SonSon
Arama sonucu : 1129 madde; 1,121 - 1,128 arası.

Konu: Metastock la ilgili herşey

1.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Üstadım repaint hakkında bir şey daha sormak isterim. Ref (X,-1) ile X'in repaintine çözüm bulamaz mıyız? Benim aklımdan bu geçiyor ama yine de emin olmadan düzeltmelere gitmek istemedim. Olabilir mi?
    Selamlar.
    Pivot hesabı için zaten böyle kullanmak gerekir. *
    Bazı göstergeler için, "önceki bar kapanışını" gerektirdiğinden gecikmeye neden olabilir.

*Standart Pivot hesabı = (Yüksek+Düşük+Kapanış)/3 olduğundan... Zaten kapanışı beklemek gerekiyor.

Başarılar.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Selamlar.
    Pivot hesabı için zaten böyle kullanmak gerekir. *
    Bazı göstergeler için, "önceki bar kapanışını" gerektirdiğinden gecikmeye neden olabilir.

*Standart Pivot hesabı = (Yüksek+Düşük+Kapanış)/3 olduğundan... Zaten kapanışı beklemek gerekiyor.

Başarılar.
    Teşekkür ederim üstadım
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

3.  Alıntı Originally Posted by yoruk Yazıyı Oku
    Bedava olarak, teste-hata bildirimlerine muhtaç:

https://github.com/user-attachments/.../veriaktar.zip
    Bu sitede program güncelleme yapmış.5 dk,15 dk,30 dk ve daily olarak otomatik olarak veri çekiyor.

https://github.com/mumin16/veriaktar/releases

Alıntı Originally Posted by diskriminant Yazıyı Oku
    Bu sitede program güncelleme yapmış.5 dk,15 dk,30 dk ve daily olarak otomatik olarak veri çekiyor.

https://github.com/mumin16/veriaktar/releases
    Real Time olmasa da güzel bir program olmuş

Not: Loop'u işaretleyince 5 dk.'lık veri için period değerini ne gireceğimi bilemedim...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

5.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Real Time olmasa da güzel bir program olmuş

Not: Loop'u işaretleyince 5 dk.'lık veri için period değerini ne gireceğimi bilemedim...
    VeriAktar programı ile örneğin İstanbul Borsası 5 dk.lık hisse verileri nasıl indirilir?
    1)Veri Aktar programını aç.2)Symbols List tıkla.3)Open tıkla4)Bir pencere açılır.Symbols List klasörü çift tıklanır.Açılan listeden aşağılara inerek Türkiye.json dosyası bulunur ve tıklanır.Ok tıklanır.Ana sayfaya döneriz.Symbol list altında Save tıklandığında default.json isimli dosya programın olduğu yere gelir. Ana sayfaya dönelim. 5)5minute seç6) Start tıkla.Divisor Symbol XU100.IS görünmelidir.Aktarma başlar.Yaklaşık 3 dk.da 5 dk.lık veriler 59 farklı veri şeklinde aktarılır.Bu veriler Veri Aktar\MSData klasöründedir. period değerini değiştirme.

6. 15 ve 30 dk.lık verileri indirmeye gerek yok.Metastock içinden I (intraday) seçildiğinde 15 dk.ya da 30 dk.işaretlenince istenen veriler
    5 dk.lık veriyi baz alarak oluşturulur.
    Metastock EOD ise dakikalık verileri Metastock okumaz.Metastock 11 prof. olmalı.

7. Veriler 15 dk.gecikmelidir.Yahoo'yu baz aldığı için yahoo finance den abone olunursa real time olabilir.Bu konuyu bilmiyorum.Sadece tahmin..

Alıntı Originally Posted by diskriminant Yazıyı Oku
    VeriAktar programı ile örneğin İstanbul Borsası 5 dk.lık hisse verileri nasıl indirilir?
    1)Veri Aktar programını aç.2)Symbols List tıkla.3)Open tıkla4)Bir pencere açılır.Symbols List klasörü çift tıklanır.Açılan listeden aşağılara inerek Türkiye.json dosyası bulunur ve tıklanır.Ok tıklanır.Ana sayfaya döneriz.Symbol list altında Save tıklandığında default.json isimli dosya programın olduğu yere gelir. Ana sayfaya dönelim. 5)5minute seç6) Start tıkla.Divisor Symbol XU100.IS görünmelidir.Aktarma başlar.Yaklaşık 3 dk.da 5 dk.lık veriler 59 farklı veri şeklinde aktarılır.Bu veriler Veri Aktar\MSData klasöründedir. period değerini değiştirme.
    Evet, bu dediklerinizi yapmıştım zaten ama yahoo finance hakkında pek bilgim benim de yok. Açıklamalar için teşekkür ederim...

Sayfa 141/142 İlkİlk ... 4191131139140141142 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •