Sayfa 472/472 ÝlkÝlk ... 372422462470471472
Arama sonucu : 3772 madde; 3,769 - 3,772 arasý.

Konu: SGK Emeklilik Ýþlemleri

1.  Alýntý Originally Posted by cenkbjk Yazýyý Oku
    Bir de þöyle bir durum yok mu? Önümüzdeki 15 yýl boyunca emekli sayýsý neredeyse hiç artmayacak. Mesela benim sigorta baþlangýcým temmuz 2000 ve benim gibi eyt yi kaçýranlar yaklaþýk 15 yýl bekleyecek.. Eyt li olanlarýn çoðu 2024 de emekli oldu zaten.. 3000 kiþinin üzerinde istihdamý olan bir fabrikada çalýþýyorum eyt lilerin emekli olma oraný %75 civarý. Yani 15 yýl boyunca yeni emekli sayýsý vefat eden emekli sayýsýnýn bile altýnda kalacak öbür taraftan istihdam her yýl %3-5 artýyor... Dolayýsýyla sgk nýn karþýlama oraný her yýl artacak.. Þu an bile durum kötü deðilse yangýn yapmanýn Bir anlamý yok..

sgk'yý bilemem ama belli bir yaþ üstü çalýþanlar için büyük sýkýntýlý dönem geliyor.
    kimse emekli olmayacak, 60 yaþa daha bir cogunun 15-20 yýlý daha var, o süreçte alttan gelen milyonlar, þirketlerin gençleþtirme çalýþmalarý yine moda oldu bu ara zaten. (pandemi sonrasý personel bulunamadýðý için ara vermiþlerdi 3-4 sene)

2.  Alýntý Originally Posted by cenkbjk Yazýyý Oku
    Bir de þöyle bir durum yok mu? Önümüzdeki 15 yýl boyunca emekli sayýsý neredeyse hiç artmayacak. Mesela benim sigorta baþlangýcým temmuz 2000 ve benim gibi eyt yi kaçýranlar yaklaþýk 15 yýl bekleyecek.. Eyt li olanlarýn çoðu 2024 de emekli oldu zaten.. 3000 kiþinin üzerinde istihdamý olan bir fabrikada çalýþýyorum eyt lilerin emekli olma oraný %75 civarý. Yani 15 yýl boyunca yeni emekli sayýsý vefat eden emekli sayýsýnýn bile altýnda kalacak öbür taraftan istihdam her yýl %3-5 artýyor... Dolayýsýyla sgk nýn karþýlama oraný her yýl artacak.. Þu an bile durum kötü deðilse yangýn yapmanýn Bir anlamý yok..
    hocam bu ülke sizin gibi romantik arkadaþlar sayesinde ayakta kalýyor.

RTE gibi ultra güçlü bir siyasi bile EYT yaptýysa, artýk bu bir rutin haline gelecektir.

Düþünün bir koalisyon var yeni EYT talebine hele SGK dediðiniz gibi çok kötü durumda olmazsa ne kadar karþý çýkabilir.

Günün sonunda siyaset esnafý dediðiniz yapý, baþkasýndan çaldýklarý oyverenlerine pazarlayan bir yapý.

SGK yý geçtim hiçbir devlet kurumu iyi durumda olamaz, zira tüm kamu kurumlarý var olan tüm kaynaklarý bitirecekleri gibi ultra seviyelerde de borç alarak varlýklarýný devam ettirir.

ülkede kronik enflasyon sebebi de aslen budur.

10 bin nüfuslu zortingen belediyesinin 10 milyon dolar borcu olabilir teknik olarak bunun önünde bir engel yoktur.

3.  Alýntý Originally Posted by cenkbjk Yazýyý Oku
    Bir de şöyle bir durum yok mu? Önümüzdeki 15 yıl boyunca emekli sayısı neredeyse hiç artmayacak. Mesela benim sigorta başlangıcım temmuz 2000 ve benim gibi eyt yi kaçıranlar yaklaşık 15 yıl bekleyecek.. Eyt li olanların çoğu 2024 de emekli oldu zaten.. 3000 kişinin üzerinde istihdamı olan bir fabrikada çalışıyorum eyt lilerin emekli olma oranı %75 civarı. Yani 15 yıl boyunca yeni emekli sayısı vefat eden emekli sayısının bile altında kalacak öbür taraftan istihdam her yıl %3-5 artıyor... Dolayısıyla sgk nın karşılama oranı her yıl artacak.. Şu an bile durum kötü değilse yangın yapmanın Bir anlamı yok..
    Bu hesapları kim nasıl yaptı? Nereden aldınız? Eğer bildiğimiz biriyse uzak duralım ondan.

4. Bildiðiniz biri deðil ben yaptým..

Sayfa 472/472 ÝlkÝlk ... 372422462470471472

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •