Originally Posted by
deva-i dert
ABD verileri bir ara endeksi toparlasa da yeterince güçlü alımlara şahit olmadık ve endeks dünkünden aşağıda kapattı. Gap konusunun kapanmış olması yeterli olur mu bilemem. Yarın da ABD tüfe verileri var.. Gün içi benzer sert volatiliteyi yine görebiliriz.
Kendi adıma kötü zamanlama yaptığım bir gün oldu. Son bir buçuk saatte 3 defa maliyetimin biraz üstüne çıksa da fiyatlama kalıcı olmadı ve maliyetimin % 0,70 aşağısında günü kapatmış olduk. Henüz stop loss olmamı gerektirir bir durum olmadığı için malı yarına taşıyorum. Umarım yarın iyi bir güne dönüşür.
Bir de trader fonların artık açığa satışla da kazanabilme imkanı olması piyasada artık çokça gün içi salınımlara şahit olacağımız anlamına geliyor. Mal taşımanın BIST 50 için kolay olmadığı bir süreç. Fiyatların yukarı yönlü gitmesi için pozitif haber akışları ve hikayeler lazım.
Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
Dün aldığım ve portföyün tamamını oluşturan EREGL'leri 22,99 olan maliyetimin biraz altında ortalama olarak 22,94'ten elimden çıkardım sabah açılışta. Geçen haftadan beri son bir kaç trading işlemimi genelde stop loss ile zararla kapadım. İyi yanı zarar yüzdelerinin büyük olmaması. Kötü yanı BIST 50'de açığa satış işlemlerinin serbest bırakılmasından sonra birkaç yıldır alışmış olduğum scalping ya da gün içi trading işlemlerimin artık istediğim sonuçları vermemeye başlaması. Son 2-3 ayda en verimli sonuçları yine bir portföy ile ilerleyerek gittiğim zaman aralıklarında almıştım, bu nedenle bir süreliğine aynı yöntemle devam edeceğim. 8 hisselik bir portföy oluşturuyorum, 15-20 günlüğüne. Hisseler trading yaptığım ana tahtalara göre biraz daha küçük olduğu ve gün içi volatiliteleri daha yüksek olduğu için stop loss aralığını biraz daha büyük tutacağım. Hali hazırda 5 hissede alımlara başladım ve bunların önemli bir kısmı tamamlandı. Onlar tamamlandıktan sonra 3 hisse ilavesi daha yapacağım.
Hakkımızda hayırlısı bakalım.
Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri