Originally Posted by
moza80
üstad temel analiz=fiyat mantalitesi ile yazıyorsun çoğu yazıyı.burada katılmıyorum sana.
beni ilgilendiren hissenin fiyatı.denizli cam 2000in başlarında zarar ediyordu hissesi 2 haftadan fazla %20 marjla tavan yaptı.
sodanın kaç paraya ne kadar kül satacağı ile hisse fiyatının doğrudan bir etkisi olmayacaktı.bu benim gibi yatırımcıları da ilgilendirmiyor şirketi satın alacak değilim hisse alarak ömür boyu ortak da olmuyorum.
kol gibi zarar eden şirkette 2 ayda %35 getiri aldım geçen sene.
yani temele bakacak olsak herkes sattığı mal her ay daha çok para eden cirosunu hacmini sürekli katlayan sürekli karlı temettü dağıtan şirketleri alır diğerlerinde yaprak kımıldamazdı.
soda ne satardı ne satmazdı bilmem ama tahtası daha sığ idi.kronik müdavimleri vardı.para da kazandırıyordu ve kazandırırdı.
al şimdi 5 milyon lotla bile kademe kalkmadığı oluyor.200 milyon para demek bu.hangi aklını peynir ekmekle yemiş adam 200 milyon yakar allahın şişesinde kademe kaldırmak için.o para ile bist 100 de dans edecek çok kağıt var.
temele bakıyoruz elbette ama=fiyat değil.
artı çok çok kalabalık oldu tahta .bu işin tek kurtuluşu yabancı gelmesi yoksa bu eldeki oyuncularda bunu götürecek para yok.
iş alacak %5-10 daha o zaman parktaki lot sayısı artacak birileri de gelip 50-60 yapacak.yok wyoming bit miş yok
yok soda fiyatları uçmuş falan hepsi hikaye.para tekniği çizer temelin içinden geçer.
Vay Moza80 , seni ve müdavim tabirini görünce bir selam vereyim dedim . Soda birleşmesinde gün yüzü görmemiş küfürler etmiştik burada. Hahha hahah 🙂
Yıllardır uğramıyordum, 1 dolara düşünce gidip bakayım dedim . Hafiften şuh bir şekilde göz kırpmadan başladı.
Eski bir müdavim olarak şişe 'den çok Bist100 'e ve ekonomi politikalarına güvenmiyorum arkadaşlar. Değil yabancı yatırımcı bizim gibi eski borsacıları bile geri getiremediler daha.
Bir de makro olarak ufukta bir şey yok hala. Ticaret savaşlarının nereye kadar sertlesecegi belli değil. Trump 'ın Avrupa kararını duymamız gerek önce.
Neyse Mazo seni görünce eski günleri hatırladım. Güzel kazanmıştık ve sonradan Soda'mızi zorla aldılar üç otuz paraya 🤣
Bol kazançlar.
Nosce Te Ipsum ... Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri