Sayfa 440/469 İlkİlk ... 340390430438439440441442450 ... SonSon
Arama sonucu : 3752 madde; 3,513 - 3,520 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

1. iyi günler,

Aşağıdaki bağlantıda sise ile ilgili bir yorum var. Hissenin ağırlıklı olarak 2-3 elde toplandığını, kağıdı götürecek bir spek olmadığı için de başıboş kaldığını söylüyor özetle , ne derece sağlıklı bir yorum bilemiyorum, bana ilginç geldi. videonun 13:01 den itibaren sise den bahsediyor.

https://tr.investing.com/analysis/ko...dram-200498422

2. Bilançoyu herşey..
    Yuzde 5 zarar kes

Ky enflasyon muhasebesi yaparsa 2 sene önce balinalardan 50 den alan parasının yuzde75 ini kaybetmiş olacak ilk ceyrek bilançolar gelinceye kadar

Velhasıl bu baskı surerse bir şekil yılsonuna doğru alım maliyetleri sıfıra yakın olacak ..açığa satış viop vs belki şu an eksi maliyetleri vardır..gercek dalgayı görmek gerek

3.  Alıntı Originally Posted by halkevi Yazıyı Oku
    Bilançoyu herşey..
    Yuzde 5 zarar kes

Ky enflasyon muhasebesi yaparsa 2 sene önce balinalardan 50 den alan parasının yuzde75 ini kaybetmiş olacak ilk ceyrek bilançolar gelinceye kadar

Velhasıl bu baskı surerse bir şekil yılsonuna doğru alım maliyetleri sıfıra yakın olacak ..açığa satış viop vs belki şu an eksi maliyetleri vardır..gercek dalgayı görmek gerek
    Gecen sene (2024) enflasyon muhasebesi yapıldı mi? Bu seneyi bir önceki sene ile kıyaslarken artık konsolide olmayacak mı hocam gelen her çeyrek.
    Yani tam olarak ne demek istediniz açabilir misiniz? Önümüzdeki gelecek çeyrekler karlar açısından başka bir durum mu oluşacak anlayamadım.
    Hisse 5 seneyi baz alırsak 50 centten 2.5 dolara yükselmiş son 2 sene de 1 dolara tekrar geri düşmüş. Yüzde 75 den daha fazla kayıp var eğer hisse fiyatı açısından söylemişseniz.
    Ytd

4. Ben tercüme edeyim. Arkadaş geçen gün kol kesip satmıştı. Siz de satın kurtulun diyor

Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Gecen sene (2024) enflasyon muhasebesi yapıldı mi? Bu seneyi bir önceki sene ile kıyaslarken artık konsolide olmayacak mı hocam gelen her çeyrek.
    Yani tam olarak ne demek istediniz açabilir misiniz? Önümüzdeki gelecek çeyrekler karlar açısından başka bir durum mu oluşacak anlayamadım.
    Hisse 5 seneyi baz alırsak 50 centten 2.5 dolara yükselmiş son 2 sene de 1 dolara tekrar geri düşmüş. Yüzde 75 den daha fazla kayıp var eğer hisse fiyatı açısından söylemişseniz.
    Ytd

5.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Ben tercüme edeyim. Arkadaş geçen gün kol kesip satmıştı. Siz de satın kurtulun diyor
    O kısmı bilemem ama gördüğüm diğer birşeyi de aktarabilirim. Hisse 2-2.50 dolar aralığı zirvesini gördüğü yerler fakat aynı tarihe baktığımızda bu rakam 36 ila 48 aralığına denk geliyor. 2023 Ocak Şubat ve Mart)
    Kaldı ki yine aynı tarihte dolar bazlı hacimde oldukça yüksek.
    Nisan 2023 den sonra bir daha 2 doları görmemesine rağmen TL bazlı 48 ila 56 aralığında epey bir yatay yapmış ama dolar bazlı vecehat. Buralara kadar geldik azalan hacimle. Sadece TL bazlı 55 liralarda biraz hacim yüksek kalmış ama 2-2.5 dolardaki hacim kadar değil.. ytd

6. Bu kısmı daha önce de yazmıştım. Şimdi biraz daha rakamlar değişti tabi.
    2-2.5 dolarda yani 36-48 aralığında sattılarsa şuanda 1 dolar 36 lira yapıyor. Aradaki 1.5 dolarlik kar bu zamana kadar TL faiz ile nasıl bir para yapıyor hesap etmek zor olmasa gerek.
    48 ila 56 arasındaki dolar bazlı kısım ise hacimin cilizlamaya başladığı ve dolar bazlı piyasaya yedirilen kısım olsa gerek..
    Yanlışım olmasın yineliyim. Ytd

7. Elbette bilmediğimiz bir başka kısım ise şuanda 2 dolar 36 liradan sattıklarını 1 dolar 36 dan alıyorlar mı? Rakamlar birebir ortusmesede buna yakın oldugundan anlaşılması kolay olsun diye yazdım.
    Yine burada devreye mevduat faizleri giriyor kanımca bu paralar hala faizde mıdır?
    Sonuçta faizlerin ne olacağını bilebilen, elinde bir bankası olan sektorun ne olacagini bilen veya kestirebilen, keza elindeki emtiasi ile piyasa yapiciligi olan bir yönetim kadrosunun ne zaman veya hangi zaman dilimde nasıl hamle yapacaginj kestirmeleri çokta zor olmasa gerek.
    Takaslardan da bunu anlamak oldukça zor, bize ne göstermek istiyorlarsa biz onu görürüz arka bahçe bambaşkadir.. ytd..

8. Ha bu yazdıklarımdan bir anlam çıkmasın şöyle de bir durum var madem dolar bazlı yazdım, dolar bazlı da ekliyim. İlk zirvesi olan 1.15 doları 2011 tarihinde görmüş yaklaşık 10 yıl boyunca 40 yaklaşık 45 cent ila 1.15 dolar aralığında geçirmiş! Ne zamana kadar birleşmeye kadar hadi pandemiyi de ilave edersek 6 liralardan 3.37 ye düşüşü sonrası 47 centten 2.5 dolara bir zahmet birlesmeninde ivmesi ile görmüş. Aradan 15 sene geçmiş 2011 deki zirvesi olan ve 15 yıl aynı bantta birlesmesiz olduğu banta geri dönmüş.
    Hikayede kırmızı başlıklı kız elmayı ayvayı yemiş, oburude hani bana demiş..
    İyi uykular.. sonra bir bakmisiz sabah olmuş vay ne ne rüyaydı şaka gibi ama değil maalesef.. ytd

Sayfa 440/469 İlkİlk ... 340390430438439440441442450 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •