Yaşar Holding Son Gelişmeler:
Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan Yaşar Holding ile TMSF'nin uzlaştığı haberi Yaşar Holding iştirak yatırımcıları açısından oldukça önemlidir.

Yaşar Holding'in AİHM'de haklı bulunduğu ve yüklü miktarda tazminat alma hakkı ihtimali olduğu bir ortamda TMSF ile herhangi bir nakit girdisi yaratmadan uzlaşması çok çok ilginçtir.

Not: Dava içeriğine yönelik detaylar için twitter üzerinden Moyan Bey'i @moyan_kusbakisi takip ediniz.

Geçtiğimiz aylarda Yaşar Holding'e yönelik bolca analiz yaptım. Analizlerimden çıkarılabilecek özet, Yaşar Holding'in mevcut operasyonları ile 250 Milyon Dolarlık 2020 Mayıs vadeli borcu ödemekte çok sıkıntı yaşayacağı ve varlık satış yollarına başvurma zorunluluğuydu. Bir diğer ihtimal ise Holding'in bahsi geçen dava sonucu olarak tazminat hakkı elde etmesi ile sıkıntılarını giderebilmesiydi. Bu konuyu bir analizimin sonunda, avukat olmamam sebebiyle yorum yapmam saçma, dava içeriğini sunan internet sayfasını ekleyerek kısaca sizlerle paylaşmıştım.

2020 Mayıs ayına sayılı aylar kala sıkıntılarınızı kökünden çözebilecek bir işlemi niye bırakırsınız? Benim aklıma masa altından el sıkışıldığı ihtimali geliyor açıkçası. Bu tamamen bir senaryodur ve ilave bir bilgim yok.

Ki bu haber sonrası Yaşar Holding eurotahviline alımlar geldi. Tek sebebin bu haber olduğunu iddia etmek yanlış olacaktır. Global faiz oranlarının düşüşü ve Filli Boya'nın satış fiyatının da olumlu etkisi olabilir.

Holding, tabii ki de, 250 Milyon Dolarlık borcunu yeniden borçlanarak finanse edebilir; ancak bu durum Holding'in sıkıntılarını azaltmaz. Borçlanma faizinin aynı seviyede kalmayıp yükselmesi ve borç kısıtlarının katılaşması beklenmelidir. Bu sebeple Holding'in ne yapıp edip, en azından, borcunu azaltmaya ihtiyacı vardır. Bunun da en olası yolu varlık satışlarıdır.

Bu sebeple, kesinlikle yatırım tavsiyesi olmadığını belirterek, kaybedersem sıfır üzüleceğim miktarda paramı, tüm halka açık Yaşar Holding iştiraklerine eşit miktarda bölerek yatırım yapmayı düşünüyorum.
Alıntıdır...Yatırım tavsiyesi değildir...