Sayfa 363/376 İlkİlk ... 263313353361362363364365373 ... SonSon
Arama sonucu : 3003 madde; 2,897 - 2,904 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    "- Enerji ve tarım, alarkonun sağlam basacağı iki konu"
    (Cumle Izzet Garih'e aittir)

Eskişehirin (800 dönüm) hafriyatı muhtemelen bitmektedir.
    İnşaatçi bir şirket olmanın avantajını kullanmaktalar.
    Gübre fabrikası + patentli tohum üretimi + sera inşaatı + serada kendi tohumunla üretim = Dikey entegrasyon.
    Ek olarak meyve kurutma fabrikası inşaatı.
    2028'e kadar yatırımlar sürecek. Amortisman, enflasyon muhasebesi v.s. rağmen 2025 yilında güzel bilançolar görurüz inşallah.

Ben mezara kadar değil pazara kadar ortağım. Biliniz 😃
    Ne zaman Baba ne zaman ? Mezara girince mi :-))

https://www.youtube.com/watch?v=6b8b2WFgoLg
    -Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,658
     Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Tovbekar abi inşallah uzun vadeciler olarak hep beraber çorbasını içeceğiz. Allah bize inşallah sabrını verecek ve bizde bekleyeceğiz. Psikoloji yönetimi zor bir tahta. Ben elime geçen nakitin belirli oranını bu hisseye geçiriyorum.

300000000 dolar tarım yatırımı ve 435000000 adet alark hissesi var. yani hisse başı sadece tarıma yapılan yatırım 0.69 dolar veya 24 TL denilebilir. Düşünün oyle bir hisse alıyoruz ki hisse güncel fiyatı 91.5 Tl ve sadece tarım yatırımı 24 TL. Holding olarak diğer sektörlere yapılan yatırımları konuşmuyoruz bile (ben takip etmiyorum). Bence boyle devam etsinler ben temmettü istemiyorum. Bence bir tarım devi doğuyor.

Merak ettiğim ise bu kadar büyük yatırımlar devreye girdiğinde KAP gelecek mi? Yani yapılanlar alınanlardan daha büyük. Gerçi açıklanan kaplardan ne hayır gördük diyebilirsiniz ama beni motive eden en büyük etken bu yatırımlar.

Umarım 2028 ve sonrasına kadar buralarda olabiliriz. Çünkü meyve toplama zamanı 2028 sonrası gibi duruyor.

Saygılar.
    doğru bir tarım devi doğuyor ama sadece o kadar değil, tarımdaki 300 milyon dolar üzerine geçenlerde yazdığım gibi "MEDAŞ yıllık 140- 150 milyon dolarlık yatırımı kendi kaynaklarıyla yapabiliyormuş... yarısı ALARKın olduğu için yıllık h,sse başı 6 lira sadece oradan yatırım var...
    depolama temkinli gidiyorlar ve pazarı hesaplıyorlar... sanki yatırım çöpü olmak yerine işlevsel yatırımlar olacak ( hedef büyük şebeke ölçeğinde, ticari ve konutlara yönelik depolama) ...
    uçakla ilgili ilk işler Portekiz önümüzdeki 2 yıl içinde Türkiyeye gelecek ( hangar yapımı 2 yıl sürüyormuş), yılda 10-15 uçak dönüşümü planlanıyor. ILS international loading sistem sanırım uçağın bütünlüğünü bozmadan içini boşaltıp kargoya uygun hale getirme dünyada ilk..."
    sermaye piyasalaerına da 40 milyon dolar yatırım var ki şirket her yıl neredeyse hisse başı 1 dolar yatırımı geçecek
    tam da burada ben de hisse başı 1 dolarlardaki yatırımlar elbette enerjideki gibi geri dönecekler ve ben de bu 1 doların en az yarısını temettü olarak almayı bekleyeceğim...

3.  Alıntı Originally Posted by shichinin Yazıyı Oku
    Tarih tekerrürden ibaret mi?

Bir önceki geri alım programı 14.06.2022 ile 17.04.2023 tarihleri arasında yapılmıştı.
    5.6 milyon lot geri alım yapılan bu süreçte, geri alınan 1.1 milyon lot 2023 yılının
    Nisan ayında ve sadece 8 işlem gününde alınmıştı. Aşağıdaki grafikte sarı ok ile
    gösterilen dönem.

Geri alım programı 295 takvim günü sürdü.
    Toplam 5.6 milyon lot alım yapıldı.
    Bunların 1.1 milyon lotu, 2023 Nisan ayının 17 takvim günü içinde
    yapıldı. Üstelik, 1.1 milyon lot alım yapılan Nisan ayında hisse fiyatı
    yükselmekteydi ancak apar topar, o dönem şirketi takip edenlerin de
    anlamakta zorlandığı bir şekilde geri alım tamamlandı.

Çok değil sadece 2 gün sonra aşağıdaki bildirim KAP a düştü.

Çekirdeğimi aldım, Alark'tan gelecek KAP ları bekliyorum.

hayırlı olsun. 3119 lot

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,658
    3.119,881
    3119 lot mu 3 milyon 119.881 lot mu dendiğinde galiba virgüller ihmal edilmiş. virgülden sonraki küsuratsa tam curcuna. değilse zaten pislik mevcut... çok korkutucu çok.
    ifade bu
    "*) Nominal Tutar(TL): Bakiye alanlarında binlik ayracı olarak nokta (.), küsürat ayracı olarak ise virgül (,) kullanılmaktadır."

3 bin 120 diyelim yuvarlayalim. 3 milyon degil, emin olabilirisniz.

6.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    3 bin 120 diyelim yuvarlayalim. 3 milyon degil, emin olabilirisniz.
    İmamoğlu bahanesi ile de %2 negatif ayrıştık, 10 bin Endekste 100 TL idik, şimdi endeks döndü dolaştı yine 10 bin, ALARK 89,60, bunda manipülasyon yok diyen var mı?
    Hisse geri alımını apar topar bitiren tutarlı, küçük hissedarı düşünen yöneticiler ve patronlara selam olsun.....

sayin bridger17, finansallar iyi geldikce, hisse fiyatinin burada kalmasi soz konusu bile olamaz. Strateji raporlarinda vs, sirkete dair beklentiler pozitif. Temettu beklentisi iyi. BU beklentiler realiteye dogru ilerledikce, hisse yukari gidecektir. Oturup uzerine bekleyecegiz.

8. Kapana kısıldık kaldık. Beklemekten başka çarem yok. Hatta minnak minnak 100 tl aldı alıyorum diyorken, 87 ye kadar saldı.
    Du bakalım nolcek ?
    Mirasçı patron çocukları yaktınız be bizi.
    -Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET

Sayfa 363/376 İlkİlk ... 263313353361362363364365373 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •