Savaş biter mi mosalarko para edermi ukraynadan kallavi bi taahhüt işi gelir mi hayaller hayaller))
Savaş biter mi mosalarko para edermi ukraynadan kallavi bi taahhüt işi gelir mi hayaller hayaller))
İyi haftasonlari, ben de 2021 den beri Alarko taşıyorum. Malesef son 15 ay fiyasko oldu hepimiz için... Sabah 2025 ilk 3 çeyrekte enflasyon muhasebesi uygulanmayacagina dair yazılar gördüm, bu herhalde çuvalin icindeki mizragin ortaya cikmasini sağlar diye düşünüyorum, sizler ne dersiniz?
FCP-N49 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
" Hedef fiyat değişikliği - Alarko Holding (İş Yatırım)
Şirketin tarım iş koluna yönelik ilk operasyonel yönlendirmesini ve elektrik dağıtım segmenti için revize edilen 2025 RAB tahminlerini takiben, değerleme modellerimizi gözden geçirdik. Tarım iş kolu için öngörülen %23’lük FAVÖK marjı mevcut tahminlerimizin altında kalırken (2028’de %32), 2025YS beklenen RAB rakamı önceki tahminimiz olan 700 mn $’dan daha yüksek. Bu değişiklikler, tarım işinin değerlemesinde aşağı yönlü revizyona ve dağıtım işinin tahmini değerinde yukarı yönlü revizyona neden oldu. Sonuç olarak Alarko Holding için hedef değerlememizi 174,09 TL’den 171,06 TL’ye revize ediyoruz.
Şirket tarım segmenti için %23 FAVÖK marjı öngörüyor. Asgari ücretteki yüksek kümülatif artışlar nedeniyle artan işçilik maliyetleri, TL’nin değer kazanması ve yasal izinlerin alınmasının beklenenden uzun sürmesi nedeniyle planlanan üretimdeki gecikmeler, marjlardaki aşağı yönlü revizyonun arkasındaki ana nedenler oldu. Buna ek olarak, gübre segmenti genel faaliyet marjları üzerinde seyreltici bir etkiye sahip olmakla birlikte, ciroya katkıda bulunmaktadır.
İzinlerin beklenenden daha uzun sürmesi nedeniyle erken üretim programında gecikmeler yaşandı. Başlangıçta, tarım segmentinin 2028 yılında tam kapasiteye ulaşacağını varsaymıştık. Şimdi ise bunu, şirketin Türkiye’deki jeotermal sahalarda yasal izinlerin çıkmasını beklediği 2029 yılına erteliyoruz. Gübre segmentinin katkısını ilk kez hesaba katarak, 2029 yılında tarım bölümünden 121 milyon dolar FAVÖK elde edileceğini tahmin ediyoruz. Temel varsayımlarımız arasında Türkiye’de 40 ton/1.000m² ve Kazakistan’da 30 ton/1.000m² verim ile 2029 yılında toplam üretimin 322 bin tona ulaşacağı ve 12 ton gübre kapasitesinin tam kapasite çalışacağı yer almaktadır. Satış fiyatlarının Türkiye için 1$/kg, Kazakistan için 1,5$/kg ve gübre için 2,5$/kg olduğu varsayılmıştır.
Batarya ve uçak yatırımlarına ilişkin detaylar henüz açıklanmadı. Şirketin son sunumunda batarya veya uçak işleriyle ilgili daha fazla ayrıntı verilmedi. Şirket, elektrik depolama ünitelerine ilişkin olarak düzenleyici kurum tarafından yapılacak düzenlemeyi bekliyor. Bu arada şirket daha önce yeni işine başlangıç olarak kargoya dönüştürmek üzere ilk kullanılmış uçağını satın almayı planladığını duyurmuştu.
Dağıtım segmentinde güçlü RAB büyümesi ve elektrik üretiminde sağlam nakit üretimi. Tarım sektörünün tam katkısındaki gecikmelere rağmen, elektrik sektörü NAD ve işletme nakit akışının lokomotifi olmaya devam etmektedir. Şirket, nakit zengini üretim segmenti için (2025-2027 döneminde) yıllık ortalama 135 milyon dolar konsolide FAVÖK öngörüyor. Bu arada, önceki dönemlerde yapılan fazla harcamaların 2025 yılında telafi edilmesi beklentisi nedeniyle RAB’ın ilk tahminlerimizden 100 milyon dolar daha yüksek olan 800 milyon dolara ulaşması beklenmektedir. Dağıtım iş kolunun değer katkısındaki revizyonlar, tarım iş kolunun değerlemesindeki aşağı yönlü revizyonu kısmen dengelemektedir.
Elektrik segmentinin 2025 yılında RAB büyümesi, bir miktar daha yukarıda elektrik fiyatları, daha az bakım günü nedeniyle artan üretim ve daha düşük parasal kayıplarla desteklenen beklenen güçlü performansının, kesin bir tahminimiz olmasa da, önemli bir karlılık büyümesi sağlaması muhtemeldir."
Eli yüzü düzgün bir rapor ancak bir hususuta yanlış yönlendirme var...
"İzinlerin beklenenden daha uzun sürmesi nedeniyle erken üretim programında gecikmeler yaşandı. Başlangıçta, tarım segmentinin 2028 yılında tam kapasiteye ulaşacağını varsaymıştık. Şimdi ise bunu, şirketin Türkiye’deki jeotermal sahalarda yasal izinlerin çıkmasını beklediği 2029 yılına erteliyoruz"
buradan bu çıkmaz... kısa vadede izinlerin uzun sürmesi bu işi ciddi yapan veya yapmak isteyen firmalar için problem oluşturmaz. kısa vadede izin gecikiyor ise 2028 yılı için yapılacak izin başvurularını biraz öne çekersiniz. hakeza 2025-26 ve 27 için de... analist ya da rapor yazan kimse 2025 yılı için yazması gereken yeri 2028 e ertelemiş ve bu durum bence biraz körlüğe sebep olablir
sanırım yabancı satışı var, mery teyzede bu kadar mal yoktu...
artık bu işin cılkı çıktı... şirketler elde olan bitenleri temettü olarak vermeye başladılar... bir şekilde enflasyon muhasebesinin saçmalığı ortaya çıkmaya başladı.
ALARK da temettü olarak mesela İş bankasının öngörüde bulunduğu 4 liranın üzerindeki temettüyü verse diyorum ama finansal piyasalardaki bu dağınıklık ile yatırım yapılması daha uygun olacağı da açık ( gerçi verseler de bunu 8e bile bölebilir bunlar). şirketlerin ne var ne yok temettüye yönelmeleri ( mesela Tüpraş ekimde verdiği temettüyü de şimdikileri de geçmiş yıllardan vermeye çalışıyor. küçük yatırımcının çok işine yarayacağı için bu temettüler verilmemiştir de acaba şirket sahiplerinin bu kadar parayı ne yapacağını düşünürsünüz, ya da neden ihtiyaç duyup şirketleri bu kriz zamanlarında güçten düşürmekteler...
kendi adıma artık bu zararın yani fırsat maliyetinin ödenebileceğini düşünemiyorum. sadece ileride güzel temettüler elde edebilir miyiz ümidindeyim ( Tüpraş ve ALARK eşitti hatta daha bile öndeydi ALARK. Tüpraşın sadece temettü verimi neredeyse bizim fiyata ulaştı, bu yüzden bu maliyet artık epey bir birikti)...yani 2 dolar kazanç 1 dolar temettü...
Sn Tövbekar 2 usd kazanç sanırım hisse başı anlamında çünkü devaminda temettü kelimesi geçiyor. HBK 0.57 TL den 70 TL ye gelmesindedn yani 126 kat artışdan bahsediyorsunuz ve bunun gerçekleşme süresi 3 sene filan mıdır ? Biraz ütopik geldi espri mi gerçekten buna inanıyor musunuz . Beklenti süresi min max nedir ? Fonlar patronlar satıyor gözüküyor bu hesabınızı onlar yapamıyor mu ? Bana göre toprağa tarıma yatan para batmaz umarım haklı çıkarsınız.
Not : Sanırım Kar 'ın Enflasyon kadar olan kısmı zaten öz varlıklara gidiyor kalan üzerinden de az vergi vermeye çalışmak için ya temettü yada bedelsi vermek durumunda kalıyorlar.
Saygılar ,
[QUOTE=tovbekar;6.........yani 2 dolar kazanç 1 dolar temettü...[/QUOTE]
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
"Ali Veli
@AliVelibeli
·
9h
#ALARK gecen gün bana muptezel diyen yan sitelrdeki bir gafile bir arkadaş HOCANIN ciger hikayesini anlatmiş..ozsermaye 55.xx milyar$ bugunku deger 35.xxmilayr tl.kâlarda yok...ne ciger ne kedi kalmiş hocammmmm..20milyar tl zarada demekki...ustelik hicbir yatirima tl aktarma yok"
"yalan soylerken kesinlikle ana yalaninizi kucuk baska yalanlarla cevreleyin. hatta bu cevreleyici yalanlardan birisi ile karsidakinin baglantisi olduguna inandirin onu(bu ortak tanidiginiz birisinin varligi olabilir mesela) ve dikkatini bu noktaya cekin. kendi hafizasini o an baska bir seyle mesgul etmekte olan karsi taraf farkina varmadan esas noktadan uzaklasmis olacaktir. eger bu soktan cabuk kurtulursa hemen esas yalani yapistirin ve cevreleyen yalanlarla olan baglantisindan bahsedin ana yalanin. bu iliski zincirini kafasinda oturtmaya calisan kurban kendi ile alakali olan yalana yeniden saplanacaktir ve en sonunda vazgececektir sizin yalan soylediginiz inancindan."
şimdi ben kime inanayım... meğerse sn 101 ve müptezel arkadaşlarmış... birbirlerine pas atıp top çeviriyorlarmış... ben GAFİL oluyorum arkadaş da bu kedi ciğer diyen![]()
![]()
... şimdi ben bu sn 101 i denk geldiği yerde çekip vurmaz mıyım
.
adam ya da müptezel varlık bir hesap açmış ve açtığı bu hesap sadece ALARK kötülemekte kullanılmış. 1 tane bile başka mesaj yok...sürekli yalanlar yalanlar ama öyle böyle değil... sallamış. ne mantık çizgisi var ne başka çizgi. çekmiş kafayı yazmış... mesela arsa satışı yalan demiş... yok böyle bir şey ALSİM gibi manuplasyon demiş... satış olmuş susmuş ama iki gün sonra bu satış sızdırıldı demiş. şimdilerde para kullanıldı gibi garaip şeyler yazmaktaççç
yazılanların mantıklı çerçevesi olmadığı için eleştirmenin de bir anlamı yok. biliyorum sonra çevirecek başka şeye. ama bana dokunan bu sn 101 in oralarda anılıp bana karşı kullanılması. böyle günde ortaya çıkacak kim dost kim hain...
ALARK değil tüm şirketlerde bir anomali var. en kötüsü de halka arzlarda yenilen yatırımc kazıkları. hatta tefecilik şirketinin reklamını yapan birisini bile dün evliya ilan ettiler ki görün artık finansal piyasalardaki durumu...
borsada yatırım yapan kişi köşeyi dönmek istiyorsa ( ALARKa bulaşırsa tersinden de dönebilir) diğer alıcıların görmediği bir şeyi görmektir. geçmişte bunu görmüş ve kazanmıştık. şimdi ise gene bir züğürt tesellisi içindeyim kendi adıma... hani alemin akıllısı benim ya, trend is not my friend ya bir gün görecekler ve o zaman ben kazanmış olacağım diyeceğim/miş... behey Gafil ( bu müptezelin gafili değil kendi yakıştırmam) o zamana kadar eşek ölüp gidecek tam yemsizliğe alışmışken...
şimdiki teselli bilançoya kadar... elbet bilanço alıcı çekecektir. bilanço alıcı çekmezse açıklayacakları temettü çekecektir ( dedim ya züğürt tesellisi ama bakarsınız şöyle kallavi bir temettü ile yıllık mesarifi çıkarırız da seneye de devam ederiz), olmazsa yatırımlar çiçek açacaktır...
onlar da olmaz ise alacam juniorı, kaşık düşmanını yanıma basacam genel kurulu orada benimle uğraşmak neymiş görecekler... nasıl olsa genel kurulda bebek önlemi almamışlardır... yasaklayabileceklerini hiç zannetmem resmen ortak benim oğlum ve tutanak tutturup SPK dan ceza aldırırım... duydunuz mu ALARK yetkilileri tehditse tehdit![]()
![]()
...
zinhar yatırım tavsiyesi değil sn 101 in ikili oynamaları hakkında tespitlerdir...
Bence Tovbekar abinin hesapta anormallik yok.
Sıkıntı veya şüphe uyandıran kısım ise ya şirket yanlış şişirilmiş yatırım rakamları açıklıyor yada piyasa bu adamların yaptığı yatırımlara güvenmiyor.
2028 yılı sonrası 2 dolar kar hedefi gayet makul duruyor. Sadece bu yıl 300 milyon yatırım açıklamış. Hadi yatırımlar biraz sarksın. 2030 diyelim. 2030 sonrası bu rakamlar ulaşılabilir.
Yatırımlar bittiğinde bu paranın temettü olarak dağıtılması durumunu düşünürsek bu yıl bile şirket yaklaşık 0.7 dolar yatırım yapmış. Yatırım tamamlanır ise temettü vereceğini varsayabiliriz.
Saygılar.
sn baygeorge
daha önce yazdığım bazı mesajlar
"integralde diğerlerinde yer almayan bazı ayrıntılar var...
Cenal 2025-2027 yıllarında 65-70 dolar PTF üzerinden yıllık 135 milyon dolar Ebitda 85 milyon dolar net kar ( şirket payına düşen)
Dağıtımın ise önümüzdeki 3 yıl içinde 400-450 milyon dolar Ebitda potansiyeli. yıllık 150 milyon dolar şirket payına ( raporda miktar hepsi için mii belirtilmemiş ben kombinedir diye en kötü ihtimali aldım) 75 milyon dolar düşer. yani Enerjinin iki gemisinden 210 milyon dolar Ebitda...
GYO gitgide güçleneceğe benziyor... Hillside 218 milyon dolar Bodrum şu haliyle 125 milyon dolar olmak üzere ( açıldığında 260-270) 449 milyon dolarlık portföy değeri...
Gübre fabrikası tam kapasite ile çalışıyormuş... Gıda kurutma açılacak..."
"ALSER bir dev olacağa benzer... şimdi 90 milyon dolar yıllık 42.5 milyon dolar yatırım ve hedef 400 milyon dolar 2028 için ( NAD 4 milyar dolar % 10 ALSERden)...
bakalım daha neler bulabiliriz. ama bu süreç daha ne kadar yıpratıcı olabilir ki?
Enflasyon muhasebesi muhtemelen 2026 içinde can yakmaz hale gelebilir. bilançolarda da alışmalar oluşabilir bakarsınız vazgeçilebilir de. gerçekten geriye dönük endekslemeler nedeniyle bilançolar kevgire dönmüş durumda ve hiç bir şirket için geçmişi anlayamayacağımız için diğer şirketlere yatırım düşünmek zor olacak..."
"Alarkı satamazsam devam ederim temettü elde etmeyi beklerim... işte bu yüzden bir deriden bir kaç post çıkarmaya çalıştığımız için sağlam şirketler ya çok pahalı ya da görülemiyor piyasa tarafından...aşırı kar hırsı gözleri boyadığı için riskler görülemiyor ve gerçekler perdeleniyor...
piyasa bunu görebilir mi? hayır. çünkü piyasada çok da akıllı adam yok. akıllı olanlar da ya perdelenmişler ya da gereğinden fazla işe odaklanmışlar... enflasyon muhasebesinin geçmiş bilançolarda saçmalıklar oluşturduğunu görmeye yeni başladılar tabii bu bilanço neymiş diye bakanlar... adamlar yıllardır zararda ve bedellide yüzen ZORENin karını görünce şüphe bile duymadılar...
işte bu yüzden benim param piyasada herkese emanet edilemeyecek kadar değerli ve B planım var. bu yüzden benim şirketim uçup kaçamıyor. piyasada trade değil yatırım mantığı oluştuğunda muhtemelen bir çok şirkette piyasa ile buluşacağız. o zaman da ya çok zaman geçmiş olacak ya da biz artık bu piyasaya dönüp bakmayacağız.
çok gevezelik ettim biliyorum ama başka türlü bir çok şey anlaşılmıyor. ALARK hızla 1 dolar hisse başı kara gidiyor, yakında ( bir kaç yıl sonra bu yakın yarından sonra değil) 1 doları hızla geçecek ve 2 dolara doğru koşacak. o zaman piyasa uyanacak ya da yeni bahaneler bulacak. ben şirket ile elde ettiğiniz karı büyümeye harcamıyorsanız temettü verin diyeceğiz..."
"ALARK ile ilgili şu sıralar diğer işleri bir yana bırakalım dün yazdım. enerji bile yerlerde ise şirketten ne elde edebilirsiniz. enerji fiyatları yerlerde de olsa hem CENAL hem de MERAM kardalar. mesela MERAM kendi kaynaklarından geçen yıkl 125 milyon dolar yatırım yaptığını söylüyor. şirkete yani holdinge aktarılanlar da az değil çünkü 300 milyon dolar tarıma yatırım yapılmış durumda...toplayın bakalım 425 milyon dolar... Bodrumdaki otel GYO da yapsa hangi değerlerde ki... yıllık sanırım 40 milyon dolar portföy yatırımı eeee ne oldu şirket yatırımları 450 milyon doların üzerine çıktı... hisse başı 1 dolar yatırım. peki içi boş holding bunu yapabilir mi? yıllık 200 milyon dolar tarıma, 100 milyon dolar MERAM varlık tabanına ve diğer yatırımlara baktığınızda gene hisse başı 1 dolara yakın yatırımlar yapılacağı planlanıyor...peki bu kaynakları nereden buluyorlar içi boşsa..."
bu da size bir mesajmış
"sn baygeorge
ülkemiz sadece ülkemiz değil dünya bir değişim geçirmekte... öyle dönemlere geliyoruz ki bir şekilde bu değişimi yakalayabilenler mesela orhan pamuğun Cevdet bey ve oğullarında olduğu gibi yürüyüp gidecek... belki de tam tersi olacak. samiha ayverdinin Mesihpaşa imamındaki ve diğer kitaplarında anlattığı gibi eskiyip hırpalanacak.
yaş itibariyle artık değişimi yakalayabilecek durumda değilim. yeni bir atılım için güçsüz olduğumuz bir dönemde dünya değişiyor. emekli olduğumuz 40 yıl kadar prim ödediğimiz sistemde artık yer verilmiyor bizlere... korkarım ileride daha kötü günler gelecek. işte tam bu durumda aktif çalışmanın sonlandığı emekli maaşının kuşa döndüğü ortamda yatırım değil di,ktiğiniz ağaçların meyvesii toplama dönemindeyiz. dönüp baktığımda çok da ağaç dikememişim. ama bir şekilde ev varsa gerisi olur biter bir felaket üstümüze çökmez ise...
ALARK... para yönetmeyi çok iyi biliyorlar, yatırımlarda çok kötü tecrübeler olsa da son alanları çok iddialı ve iddialı olduğu kadar gerekli bir alan... ve bu grup bu alandan başarı ile çıkar ise diğer yatırımlar ile birlikte dikilen ağaçlar yeterli olabilir. ama artık ağaç dikemeyecek çağda ve gelirdeyiz. özellikle kentufun Türkiye özelde İstanbul ile ilgili son videosu, Kadirhan Özdemirin dünya ile ilgili söylediklerini düşünür isek bir önlem almak mümkün değil gibi.
Sevgili ülkem iyi durumda olsa iyi yönetilse zaten bizim durumumuz da kötü olmazdı. öyle bir dönemdeyiz ki bizim dünyaya tur bindirmemiz gerekir iken dünya bize tur bindiriyor ve benim gibiler seyretmek zorunda...
yukarıda bahsettiğim iki video son günlerde izlediğim en iyi videolardan. benim çevremde gözlemlediklerimi doğruluyor. beklediklerimin benim beklediğimden daha kötü olmaya başladığını belirtiyor. bu yüzden olumsuzluğum..."
Yer İmleri