Sayfa 202/247 İlkİlk ... 102152192200201202203204212 ... SonSon
Arama sonucu : 1974 madde; 1,609 - 1,616 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. ABD Başkanı Donald Trump, Rusya lideri Putin ile telefonda görüştü. Trump 'Putin ile Rusya Ukrayna savaşında ölümleri durdurmak için anlaştık. Çok yakın iş birliği içinde çalışmaya ve birbirimizin ülkelerini ziyaret etmek konusunda da anlaştık." ' ifadelerini kullandı.

2. Financial Times:
    President Donald Trump has said the US and Moscow will begin negotiations “immediately” on ending the war in Ukraine after speaking with Russian counterpart Vladimir Putin.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli Forward dolar 43 TL alım kontratı ile portföyümü hedge'ledim.

3.  Alıntı Originally Posted by seneka Yazıyı Oku
    ABD Başkanı Donald Trump, Rusya lideri Putin ile telefonda görüştü. Trump 'Putin ile Rusya Ukrayna savaşında ölümleri durdurmak için anlaştık. Çok yakın iş birliği içinde çalışmaya ve birbirimizin ülkelerini ziyaret etmek konusunda da anlaştık." ' ifadelerini kullandı.
    Momentumu pozitife çevirmesi için beklediğimiz katalist bu olacak gibi gözüküyor. Eğer öyle olursa dört dörtlük bir katalist olur çünkü Ukraynaya kanalize edilecek 500 milyar dolarlık yeniden inşa yatırımlarının önü açılır ve TR ekonomisi bundan nemalanır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli Forward dolar 43 TL alım kontratı ile portföyümü hedge'ledim.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Momentumu pozitife çevirmesi için beklediğimiz katalist bu olacak gibi gözüküyor. Eğer öyle olursa dört dörtlük bir katalist olur çünkü Ukraynaya kanalize edilecek 500 milyar dolarlık yeniden inşa yatırımlarının önü açılır ve TR ekonomisi bundan nemalanır.
    Sende aefesten malı götürürsün
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Sende aefesten malı götürürsün
    İnşallah Rallici Başkan.

6. Borsa ile felsefe biliminin karşılaştırmasını yapalım. Başarılı borsacı Thales okulundandır yani icraatçıdır, amacı kar elde etmektir, düşünmekle taşınmakla uğraşmaz, sonuca gitmek ister her daim, icraatlarının zamanlamasını da 3 aşağı 5 yukarı doğru yapar. Öte yandan borsacıların çoğu Aristo okulunun öğretilerini takip eder. Düşünür taşınır, analiz etmeye bayılır ama bir türlü karar veremez, doğru / yanlış ikilemine kafayı takar durur ve sonuçta da ya icraata geçemez ya da geç kalır. Şahsi görüşüm BİST'teki borsacıların %90 ının Atristo okulundan olduğu yönündedir. Siz siz olun Thales okulunun takipçisi olun, Arristonun Platonun Sokratesin öğretilerini takip etmeyin.

7. Piyasadaki katılımcılar ikiye ayrılır: Salaklar ve salak olmayanlar, veya da enayiler ve enayi olmayanlar (suckers / nonsuckers). Piyasanın hatta doğanın yegane (ama gizli) amacı enayilerin sahip olduğu refahı enayi olmayanlara yönlendirmektir (hatta bununla ilgili İngilizcede çok yerleşik bir atasözü bile var: A fool and his money are soon parted). Bu yönlendirmenin nihai noktası olmak isteyenler Aristoyu değil Thales'i örnek almak zorundadır. "Düşünür" olmak para kazandırmıyor, "icraatçı" olmadan ve makul oranda bir riski göze almadan para kazanılmıyor. Risk yok ise kar potansiyeli de yok demektir..

yarın, tavana yazılsak gelir mi?...

Sayfa 202/247 İlkİlk ... 102152192200201202203204212 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •