Sayfa 203/247 İlkİlk ... 103153193201202203204205213 ... SonSon
Arama sonucu : 1974 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Agha, hissenin şu anda bulunduğu seviye ve içinden geçtiği süreç açısından bakarsak silkelemeleri çok doğal karşılamak lazım. Dip bulma sürecinin ayrılmaz parçasıdır onlar. 170 i kırıp geçtiğimizde önümüz açılacak. THYAO aldın mı?
    AEFES, KoçH, Pegasus, Ereğli ve THY takipteyim ama yoğunluktan takip edemiyorum. Ayrıca, buradan ziyade ABD piyasalarında işlem yapmaya niyetim var ve senin parayı götürmeni istiyorum.
    Who, baby, Who Will Save The World?

2.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    AEFES, KoçH, Pegasus, Ereğli ve THY takipteyim ama yoğunluktan takip edemiyorum. Ayrıca, buradan ziyade ABD piyasalarında işlem yapmaya niyetim var ve senin parayı götürmeni istiyorum.
    Agha sen de Aristo okulunun takipçisi çıktın galiba, sendeki procrastination huyu bunu gösteriyor. KCHOL de cazip duruyor, zirvesinden nominal bazda %40 aşağıda. Konveksite durumu söz durumu burada yani aşağı yönde risk minimal (varyans çok düşük) ama yukarı yönde potansiyel aşağıdakinin en az 10 katı. 😊
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli Forward dolar 43 TL alım kontratı ile portföyümü hedge'ledim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,758
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Borsa ile felsefe biliminin karşılaştırmasını yapalım. Başarılı borsacı Thales okulundandır yani icraatçıdır, amacı kar elde etmektir, düşünmekle taşınmakla uğraşmaz, sonuca gitmek ister her daim, icraatlarının zamanlamasını da 3 aşağı 5 yukarı doğru yapar. Öte yandan borsacıların çoğu Aristo okulunun öğretilerini takip eder. Düşünür taşınır, analiz etmeye bayılır ama bir türlü karar veremez, doğru / yanlış ikilemine kafayı takar durur ve sonuçta da ya icraata geçemez ya da geç kalır. Şahsi görüşüm BİST'teki borsacıların %90 ının Atristo okulundan olduğu yönündedir. Siz siz olun Thales okulunun takipçisi olun, Arristonun Platonun Sokratesin öğretilerini takip etmeyin.
    tebrikler. kendi adıma portföy değiştiren biri değilim ( ayrıca finans ve alkol içeren hisselerle ilgilenmem) ama hareket kabiliyetiniz gerçekten ideal.

bir soru göstere göstere gerçekleşmesi nasıl çalıştı. acaba piyasa daha sonra mı bekliyordu yoksa kısa vade iyice kısaldı mı ( barış geliyordu ve bir şekilde herkes elini açık etmişti, hissenin gideceği de belliydi ama neden bir çok insan mesela AEFES ya da ENKAyı almadı, almakta geç kaldı.) bu sadece aristo mantığı mı yoksa nasıl olsa daha zaman var biraz daha oyalanayım diyen bir zihniyet de oluştu mu. yükseleceği belli olan sektörlerde ya da hisselerde biz küçük yatırımcılar biletleri önceden almalı değil miyiz? neden trene son anda atlıyoruz.

4.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    tebrikler. kendi adıma portföy değiştiren biri değilim ( ayrıca finans ve alkol içeren hisselerle ilgilenmem) ama hareket kabiliyetiniz gerçekten ideal.

bir soru göstere göstere gerçekleşmesi nasıl çalıştı. acaba piyasa daha sonra mı bekliyordu yoksa kısa vade iyice kısaldı mı ( barış geliyordu ve bir şekilde herkes elini açık etmişti, hissenin gideceği de belliydi ama neden bir çok insan mesela AEFES ya da ENKAyı almadı, almakta geç kaldı.) bu sadece aristo mantığı mı yoksa nasıl olsa daha zaman var biraz daha oyalanayım diyen bir zihniyet de oluştu mu. yükseleceği belli olan sektörlerde ya da hisselerde biz küçük yatırımcılar biletleri önceden almalı değil miyiz? neden trene son anda atlıyoruz.
    Hocam bunun sorumlusu kesinlikle Aristo mantığıdır. Dediğim gibi BİST'tekilerin büyük çoğunluğu Aristocudur. İyice analizlere gömülüp doğru/yanlış gitgelleriyle zaman öldürmeye bayılırlar tabi bu arada ortaya çıkan fırsatları göremezler. Yukarıda konveksiteden bahsettim. Aşağı gitme riski 1 birim ise yukarı gitme potansiyeli en az 10 birim dedim. Aristocular konveksiteden ziyade konkavite ile haşır neşir olmayı tercih eder. Olay budur. Borsacı Thales'çi olmak zorundadır, Aristocu olmak para kaybettirir. 😊
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli Forward dolar 43 TL alım kontratı ile portföyümü hedge'ledim.

5. Konveksitenin şekli 😊 emojisindeki ağzın şekli gibidir, yayvan çanak şeklindedir, kırılgan değildir. ufak kayıpllara maruz kalma riskine karşın çok büyük kazanç potansiyeli sunar

Konkavite ise ☹️ emojisindeki yağızın şekli gibidir, ters çanak gibidir, kırılgandır, ufak kazanç potansiyeline karşı büyük zararlar etme potansiyeli sunar

6. Şimdi en az 15 milyon lotluk bir hacimle 170 in üzerinde bir kapanış olmalı. Benzer şekilde 170 in üzerinde bir kaç kapanış daha yaparsak düzlüğe çıktığımıza kanaat getirebiliriz.

7. 100 endekste pozitif momentumun devreye girmesi için 10300 ün üzerinde yüksek hacimli (Asgari 120 milyar TL) en az 2 kapanış gerekiyor. Bu da zor değil çünkü endeks kağıtlarının pek çoğu zirvelerinin ciddi şekilde altında ve bunlardan bir kaçının %10 prim yapası yeterli olur, diğer kağıtlar bunları takip eder.

8. İSCTR nin beklentinin oldukça üzerinde (7.5 milyara karşın 10.7 milyar TL) 4. Çeyrek net kar açıklaması bankalara ve dolayısıyla da endekse doping oldu. Bakalım arkası gelecek mi.

Sayfa 203/247 İlkİlk ... 103153193201202203204205213 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •