Sayfa 1/247 1231151101 ... SonSon
Arama sonucu : 1974 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Th trendhound ile hasbihal

BİST ile alakalı 2 olumlu gelişme yolda. İlki TCMB'nin faiz indirimi döngüsü yakında başlayacak. Bankalar bu yüzden ön planda. Daha da önemlisi Yen Carry Trade yeniden devreye girip 1 TRİLYON dolar civarında küresel bir yatırım fonu ortaya çıkacak. Bu fonun %2 si gibi bir oranı TR'ye gelir, yuvarlak olarak 20 milyar dolar. Faiz döngüsü aşağı yönde olacağı için bu meblağın yarısı borsaya BİST30 şirketlerine gider ve borsa için 10 milyar dolarlık yeni bir kaynak ortaya çıkar. Sonuç itibariyle bankalar ve holdingler öncülüğünde borsada bir çıkış başlayacaktır.

2. 100 endeks tarihi nominal zirvesi olan 11252 yi tekrar test edebilir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli Forward dolar 43 TL alım kontratı ile portföyümü hedge'ledim.

3. Bu arada, S&P500 deki en büyük 10 şirketin piyasa değeri endeksteki 500 şirketin toplamının 3 te 1 ini aştı. O yüzden ABD borsası denilince aslında Dow Jones u baz almak lazım çünkü diğer ikisi (S&P500 ile Nasdaq) gerçeği çarpıtıyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli Forward dolar 43 TL alım kontratı ile portföyümü hedge'ledim.

4. Trump'ın seçimi kazanmasının piyasalar ile alakalı 2 önemli sonucu:
    1) İç piyasayı destekleyecek politikalar yüzünden ABD varlıkları değer kazanır, en başta da dolar. Euro ve AB varlıkları değer kaybeder. Seçim arifesinde 1.09 olan EURUSD paritesi 1.00 a doğru düşer, bir ihtimal dolar euro dan daha değerli olur.
    2) JPY bazlı carry Trade yeniden canlanır çünkü USDJPY artar yani Yen değer kaybeder.
    3) Ham petrol fiyatları düşer, ktiptolar değer kazanır.
    4) ABD, tahvilleri değer kaybeder yani getirileri artar.

Hayırlı olsun, faydalı bir topik olacağına inanmaktayım ....
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir.
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.

6. Doğal olarak Eurobondlar da değer kaybeder. Euro bazında borcu olan şirketler rahatlar, dolar bazında borçlular darlanır.

Yen bazlı Carry Trade yeniden canlanacağı için BİST ve TRY bazlı varlıklar Trumpın kazanmasından olumlu yönde nemalanır.

7.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun, faydalı bir topik olacağına inanmaktayım ....
    Eyvallah, yazılarımı burada toplayayım dedim. Sevgiler & selamlar. TH

8. Mantık silsilesi içinde olması gerekenler bunlar. Tabii herkesin bildiği üzere piyasa her zaman bu silsileye uygun hareket etmez, bu da aklımızda bulunsun.

Sayfa 1/247 1231151101 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •