Sayfa 16/35 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon
Arama sonucu : 273 madde; 121 - 128 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - X

1.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Kardeş öyle birşey hayatta olmaz. Zarar ayrı stopaj ayrı. İkisi birbirinden çok farklı. Zarar sizin. Stopaj devletin. Saygılar
    Bu konuyu bilen arkadaşlar vardı güncel tutarsanız cevap yazarlar

2. Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Ödemem TL olduğu ve gelecek faizle birlikte tam borcu kapatacağı için ve faizlerin de düşüş trendinde olması nedeniyle böyle düşünmüştüm. Yine de tekrar düşüneceğim.

Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Hocam çok yanlış bir karar olur 3 aylık mevduat bile mevcut koşullar da uzun bir süre iken %39 oranla 1 yıl parayı bağlamak intihar gibi bir şey enflasyonist ortamda 1 yıl sonra paranız pul olabilir. Yeriniz de olsam sepet yapardım.illa mevduat diyorsanız 3'er aylık gidin şuan oranlar 43-44 civarında veya para piyasası fonu alın bileşik getirisiyle yıllık alacağınız 39 faizin üstüne çıkar istediğiniz zamanda bozabilirsiniz.

Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Stopaj iadesine dair bir sorum var,
    Misal 40000tl zararla lanet Tbtden çıktım,
    Elimde tutmakta olduğum %10 stopajlı ve 400bin tl karda olduğum AFT var. Aftyi satarsam 40bin stopaj çıkacak(%10stopaj başlangıçlı) 40bin tbt zararına karşı 40bin stopaj iadesi alabiliyor muyum?
    Fonu aldığınız anaparadan zarar ettiyseniz, o fonu satınca stopaj kesintisi olmaz. Anaparanız arttı ise yani kârdan stopaj kesiliyor.
    There is no escaping risk altogether and the future looks pretty grim.. So, not being aware of the facts can't be regarded as an excuse. Rules, without them, we'd live with the animals. If the rule you followed brought you to this, of what use was the rule?

4.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Değerli forumdaşlar, yaklaşık 1 mio TL civarında parayı 1 yıllığına bağlamak istiyorum. 1 yıl sonra ödemem var. Ödemem TL olduğu ve başka herhangi bir enstrümanda garanti getiri olmadığı için bu şekilde planladım.

En yüksek oranı kırmızılı bankada buldum oran %39. Daha iyi bir oran alabileceğim banka öneriniz var mıdır?

Bu yöntem dışında tahvil v.b. garanti getiri sunan başka bir ürün öneriniz olur mu?

Teşekkürler
    1 yıllık mevduat bileşik faizden kaybın nedeni ile külliyen zarar yazar, şu günlerde %44 nkolay bono ile devam et, bileşik faiz için günlük satıp tekrar alırsın, mart faiz kararında oran düşeceği için o günler yaklaşırken 100 gün civarı vadesi olan %44 lük bono yu aldığında satmaz duruma göre vade sonuna kadar elinde tutarsın.

5.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Elimde tutmakta olduğum %10 stopajlı ve 400bin tl karda olduğum AFT var. Aftyi satarsam 40bin stopaj çıkacak(%10stopaj başlangıçlı) 40bin tbt zararına karşı 40bin stopaj iadesi alabiliyor muyum?
    Sizin dediginiz gibi birbirlerini tamamen esitlemiyorlar diye hatirliyorum. Uzerinden cok zaman gecti. Myfinans hatirliyordur bence yatirim fonlari basligina yazmaniz daha iyi olabilir. Net olmamakla birlikte eger zararina tbt satarsaniz , aft fonundan olusacak stopaj tutarindan bir miktar indirim oluyordu seklinde hatirliyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Zararla gerçekleşen satış varsa şartlar uyduğu taktirde stopaj iadesi alınabilir.
    Bunun için aynı muhtasar döneminde ve aynı aracı kurumda işlemlerin yapılması lazım. Zararın tamamı değil %10'a kadar ve karla satılana ödenen stopajı geçmeyecek kadar iade alınabilir.
    Son düzenleme : myfinans; 13-02-2025 saat: 21:35.

7. PPF larına ilişkin (bilmeyenler için) bir bilgiyi aktarmak lazım.

Bilindiği üzere son dönemde zırt pırt stopaj oranı artırıldı.

Siz de zaman içinde farklı dönemlerde aynı fondan sıfır stopajdan yüzde 15 e kadar fon aldınız.

Peki fon değişikliği yaptığınızda veya ihtiyaç halinde satıldığında hangi stopaja sahip fon satılıyor.

Cevap: İlk giren ilk satılır ilkesi.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Zararla gerçekleşen satış varsa şartlar uyduğu taktirde stopaj iadesi alınabilir.
    Bunun için aynı muhtasar döneminde ve aynı aracı kurumda işlemlerin yapılması lazım. Zararın tamamı değil %10'a kadar ve karla satılana ödene stopajı geçmeyecek kadar iade alınabilir.
    evet sn. myfinans, zararla gerçekleşen satışımı takiben, zararın %10u kadar stopaj iadesi geldi..
    Miktar çok olmasa da zararı kabullenen bünyeye azıcık da olsa ferahlık veriyor 😂

Sayfa 16/35 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •