Originally Posted by
Ozan Erol
şu an türk bankacılık sektörü toplam kredi 550 milyar usd, toplam mevduat 620 milyar dolar
yatırım emeklililk vs fonlarda 300 milyar dolar var
halka açık hisse senetleri de 90-100 milyar
fiziki altın hadi de ki, 5-6 bin ton minimum= 700-900 milyar dolar
sistemin yarısı altın.. fatih başkan haklı hayıflanmakta
Biliyorsun, muhaliflikte sınır tanımam. Ama farkım şu, iş ahlakı gereği, doğruya doğru derim hep. Şu altın mevzusu tam da öyle bir konu, bu iş cumhuriyet tarihinin en başarılı icraatlarından biri. Az buz para değil sonuçta. Belki mevcut iktidarın elini rahatlatıp, ömrünü uzattığı için kızıyor da olabilir çoğu muhalif.
Ben olaya şöyle bakıyorum, bir iş ülke için faydalıysa, iyiyse, hükümet kaymağını yer diye ndişe etmem.
Bazı aklı kıtlar mb altın sattı diye de eleştirmişti. Bense az sattı, biraz daha satmalı diyordum. Kaldı ki rezervin %60 ı altın olmuştu yükseliş sonrası, gayet mantıklı bir adımdı altı nsatması. Satış noktaları da çok başarılı, kabul etmek lazım.
Bu arada togg da çok eletirilmişti mesela. Ulan 100 lerce fecaat icraat var, sanki eleştirecek konu yok, togg a yapılan yatırım eletiriliyor. Edilen 3-5 kuruş zarar konuşuluyor. Halbuki sırf ekosistemin gelişimi açısından togg un ülkeye dolaylı faydası(uzun vade toplam fayda) 10 milyarlar düzeyindedir.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri