Sayfa 980/1013 İlkİlk ... 480880930970978979980981982990 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 7,833 - 7,840 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

  1. Sanki USA,küresel siyaseti provokate etmek için elinden geleni yapıyor.Şimdi bir sihirli değnek olsa ve Dünya'ya deyse,her problemin içi barışla dolsa...Senin tipini sevmedim deyip olay çıkaracaklar...Çünkü emperyalizm heyecan , kriz , olay yani pardan spekülasyon yapılabilecek bir olay arıyor.
    Düşük maliyet ve GÜVEN her şey !
    Hayat Hoş,Gerisi Boş .

  2. #7834
     Alıntı Originally Posted by CPA Yazıyı Oku
    ustatlar napalim, bistten dolara mi altina mi.donelim...sonuc nedir?

    Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.
    Bunu bilebilmek mümkün değil..mesela basitçe, oldu ya ABD'nin yardımı ile Suud 5 günde Katar'ı işgal etti diyelim..Çünki Katar cımıcık bir ülke..bağırtılar çığırtılar, petrol fiyatları felan..15 gün sonra ortalık süt liman..olur mu bilmiyorum, mesela dedik..Tabiki belirtmek lazım, bize farklı yansımaları olur ama nihayetinde globalde para çok..

    Yinede bana kalırsa dolar veya altın uzun vadeli olarak risk algısı ölçüsünde zaten portföylerde bulunmalıdır..sağolsun sentral bankerler dünyanın içine ettiler..içeriside ayrı sorun..

  3. #7835
     Alıntı Originally Posted by HBYKCN Yazıyı Oku
    Sanki USA,küresel siyaseti provokate etmek için elinden geleni yapıyor.Şimdi bir sihirli değnek olsa ve Dünya'ya deyse,her problemin içi barışla dolsa...Senin tipini sevmedim deyip olay çıkaracaklar...Çünkü emperyalizm heyecan , kriz , olay yani pardan spekülasyon yapılabilecek bir olay arıyor.
    ABD, K.Kore açısından olaya bakınca;

    Biraz hayal ürünü gibi gelebilir ama bu sefer olayı kaşıyan sanki K.Kore gibi geliyor bana..adamların ekonomi ile zaten ilgileri yok..sanki kapitalizmin bir sıkımlık canı kalmışta işeret fişeğini onlar yakmak istiyor gibiler..bir adım geri gitmiyor adamlar..enterasan..

  4. Qatar sorunu ciddi bir mesele...Bu kabile reislerinden her tutlu ahmaklik beklenir. Bati bunlarla bebeklerle oynadigi gibi oynar...Ben Suudilerin Qatari isgal etmesine yuksek ihtimal veriyorum.

    Siyonist ve Neocon cevreler Korfez bolgesindede harita degisikligi yapacaklar. En buyuk Kurban Suudiler olacak. Bunun icin Suudileri ekonomik, siyasi ve askeri krizlere sokacaklar. Yemende bunu yaptilar....suudilerin dolar reservleri eriyor. Kalan paralaarda Batili ulkelerde... sinirli miktar ve sartli kullanma izni veriyorlar....

    Suudilere git Qatar gazina el koy yoksa iflas edersin diyorlar......
    israel ve ABD truva ati gibi kullandigi adamlari Sisi, Muhammed Dahlan ve M.B. Zayed uzerinden Suudileri surekli yanlis yollara yonlendirip ucurumun kenarina kadar getirdiler.....

    Biz yine iki arada bir derede kaldik. Yukari tukursen biyik. Asagi tukursen sakal. Yine hakli ama zayif olan taraftan yana saf aldik......Kriz diyalogla asilir siyasi cozum bulunursa biz kazaniriz. Eger Katar isgal edilirse buyuk bir siyasi kriz ve Uslerimizde kapanir. Korfez bolgesi ile olan ticaretimizde agir darbe alir.

  5. ''Hazine Müsteşarlığı, 31 Mart itibarıyla brüt ve net dış borç stoku, Hazine garantili dış borç stoku ve kamu net borç stoku verilerini açıkladı.''


    http://www.businessht.com.tr/piyasal...lin-zirvesinde

    ''15 yılın zirvesinde''



    İmf ye verecediik biraz.

    veremedik gitti gari

    Tekniğe inanma,Tekniksiz kalma.

  6. ''Finansal analizlerin ve enstrümanların belirlenmiş riskleri kontrol etmek ve azaltmak için kullanılmasıdır. Risk yönetimi, en iyi hareket planını hazırlamaya yönelik sistematik bir yaklaşımdır.

    Bu yaklaşım, belirsizlik altında risk konularını tanımlama, değerlendirme, anlama, etkileme ve ilişkilendirme başlıklarını kapsar.

    Risk yönetimi, kurumun katlanabileceği kadar risk almasını sağlar. Böylece kurum, olabilecek en yüksek oranda büyüyecektir. Risk yönetimi, iyimser riski maksimize ederken, negatif riski minimize eder.

    Risk yönetiminin odaklandığı ana konu, firmaların maruz kaldıkları ya da üstlendikleri riskleri objektif şekilde ölçerek risk iştahını sınırlandırmaktır. Bu sayede firmaların, oluşan fiyat dalgalanmalarından ve krizlerden sermaye erozyonuna uğramadan çıkmasına yardımcı olunması hedeflenir.

    Entegre risk yönetimi, riski kurumsal bakış açısı ile anlayan ve yöneten; proaktif, sistematik ve sürekli uygulanan bir süreçtir. Firmanın, hedeflerine ulaşabilmesi için gerekli stratejik kararları almasında kullanılır.

    Riskleri sıfıra indirmek ya da yüzde yüz kontrol etmek olanaksız olmasına karşın maruz kalınan riskleri ölçmek ve çeşitli varsayımlar için oluşabilecek etkileri görmek, önemler almak gerekir.

    Bütün bu sürece “Risk yönetimi süreci” ve bu sürecin tüm riskleri için sürekli ve proaktif olarak uygulanmasına da “Bütünleşik (Entegre) Risk Yönetimi” denmektedir. ''

    http://www.businessht.com.tr/ekonomi...yonetimi-nedir
    Tekniğe inanma,Tekniksiz kalma.

  7. ''Finansal piyasalarda alınan bir pozisyondan veya yapılan bir işlemden kaynaklanan açık pozisyonun, nakit veya türev piyasalarında yapılan işlemler ile korunmasıdır.

    Faiz, kur/parite, fiyat gibi risk faktörlerinin olası piyasa hareketlerinden korunma şeklidir ve kabul edilemeyecek derecedeki risklerin kabul edilebilir seviyelere çekilmesidir.

    Koruma işleminin finansal uygulaması, alınan ticari veya finansal bir pozisyondan ya da yapılan finansal işlemden doğabilecek olası bir zararın koruma işlemi (hedging) ile vadeli piyasalardan karşılanmasıdır.

    Vadeli piyasalarda pozisyon almak, bir kişinin nakit piyasalarda almayı beklediği pozisyona eşit aynı zamanda o pozisyona ters olan bir işlemdir.

    Aslında burada yapılan, nakit piyasalarda gelecek bir tarihte gerçekleşecek bir işlem için geçici bir yer değiştirmedir. Spot fiyat ve vadeli fiyatlar aynı oranda değiştiği sürece, bir piyasadaki kayıp diğer piyasadaki kazançla dengelenebilir.

    Koruma sonucunda muhtemel finansal risklerden korunurken, muhtemel finansal kârdan da vazgeçilir. Korunmak bir yatırım aracı olmak yerine bir sigorta aracı olarak düşünülmelidir.

    Korunma işlemi ile fiyatlar sabitlenmediği ya da belirlenmediği gibi piyasa fiyatı üstünde fiyat elde edilemez. Ancak, gelir belirlenip sabitlenir.

    Finansal risklerden korunmada en fazla; forward, futures, opsiyon, swap ürünlerinin temel ve egzotik versiyonları kullanılmaktadır. Yüzlerce farklı korunma amaçlı türev bugün piyasalardan temin edilebilmektedir.''


    http://www.businessht.com.tr/ekonomi...-korunma-nedir




    Tekniğe inanma,Tekniksiz kalma.

  8. BİZ KATARA KAFAYI TAKMIŞKEN ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇMİŞ.

    Der Spiegel: İkinci darbe olasılığı var.

    Dikkat buyrun dünyanın en iyi istihbaratına sahip ülke söylüyor bunu.

    https://tr.sputniknews.com/amp/turki...olasiligi-var/

Sayfa 980/1013 İlkİlk ... 480880930970978979980981982990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •