Sayfa 81/1003 İlkİlk ... 3171798081828391131181581 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 641 - 648 arası.

Konu: Viop XLII

  1. https://twitter.com/e507/status/1541168697108316163

    1. Yarın KDV, perşembe maaş, SGK ve devresonu faizleri ödeme günü. 6 aylık bilançolar da sabitlenecek.

    2. Kim TL kredi kullanabilir? sorusunu cevaplamak için bankalar 3 günde ne altyapı ne de özel birim kuramaz; krediler çat diye kesilecek.

    1+2= Bu hafta bol dalga görülebilir.


    ben ekleme yapayım; bu kredi kısıntısı çok hızlı bir şekilde likidite krizine evrilebilir... yarın sabahın köründe BDDK'dan ek tebliğe yeni ek tebliğler gelmesi oldukça olası.... büyük sıkıntı ve keşmekeş bekliyor yarın bankaları ve şirketleri...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

  2.  Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Gidip YP kredi çekebilir buna bir engel yok.
    Hayır var, döviz bazlı geliri olmayan şirket döviz kredisi çekemez, yasak. Dolayısıyla iç piyasa mal üretiyorsan el mahkum TL kredi çekeceksin. Bu durumda ya döviz riski alacaksın veya özkaynağın kadar üretim yaparak, üretimi kısacaksın. Ha bu arada çoğu şirket Eurobond, döviz bazlı BYF gibi çözümlere gidecek.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

  3. Bazı şirketler de döviz blokesi karşılığı TL kredi kulanıyordur, kabak onlara patladı.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

  4. Urfalı Nebo mantıklı işler çeviriyor....Karaya vurmuş gemiyi tekrar yüzdürmeye çalışıyor...Açıklanan son kararla başarı şansı ile başarısızlık şansı arasındaki fark biraz daha açıldı......en azıından şimdiye kadar Türkiye yi mutlak bir döviz krizinden kurtardı şimdicik....Türkiye ilk defa IMF ile bir kredi anlaşması yapmadan büyük bir krizden çıkmaya çalışıyor.....Bunu başarısızsa şayet puanların Urfalı Nebo adına kayda geçirilmesi gerekir....2-3 yıl önce göreve gelseydi büyük bir olasılıkla durum bu denli kötü bir seviye ye gelmezdi.

  5. Olacak olan şu, şirketler eurobondlara, BYF'lere hücum edecekler. Arzın yetmediği yerde bankalar döviz bazlı iç borçlanma senedi çıkartır paranın bir kısmı da oraya gider. KKM'ye geçiş az olur muhtemelen zira parayı bağlıyorsun 3 ay işletme sermayesi açısından uygun değil.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

  6. Saçmalık ..
    Boş hikayelerden medet umma..

     Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Urfalı Nebo mantıklı işler çeviriyor....Karaya vurmuş gemiyi tekrar yüzdürmeye çalışıyor...Açıklanan son kararla başarı şansı ile başarısızlık şansı arasındaki fark biraz daha açıldı......en azıından şimdiye kadar Türkiye yi mutlak bir döviz krizinden kurtardı şimdicik....Türkiye ilk defa IMF ile bir kredi anlaşması yapmadan büyük bir krizden çıkmaya çalışıyor.....Bunu başarısızsa şayet puanların Urfalı Nebo adına kayda geçirilmesi gerekir....2-3 yıl önce göreve gelseydi büyük bir olasılıkla durum bu denli kötü bir seviye ye gelmezdi.

  7. İhracat gelirinin %40 ını bozdurma konusu çok daha büyük bir adımdı mesela.

  8.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Olacak olan şu, şirketler eurobondlara, BYF'lere hücum edecekler. Arzın yetmediği yerde bankalar döviz bazlı iç borçlanma senedi çıkartır paranın bir kısmı da oraya gider. KKM'ye geçiş az olur muhtemelen zira parayı bağlıyorsun 3 ay işletme sermayesi açısından uygun değil.
    Döviz tutan, dövizi kullanmıyor ki, döviz bazlı riskini minimize etmeye çalışıyor. Bu nedenle eurobond, fon gibi KKM de yapılabilir. Bu engelden kurtulduğu için yine tl kredi ile işini döndürür.

    Ayrıca fırsat bu fırsat devlet de 4-5 milyar dolarlık eurobond arzına çıkabilir, alıcı şirketler hazır nasıl olsa
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 81/1003 İlkİlk ... 3171798081828391131181581 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •