selamlar sn HATAKE
Yaklaşık 1-2 yıl borsa hakkında araştırma yaptıktan sonra yatırım yapmaya karar verdim. Geçen yıl alımlara başladım. Amatör düzeyde temel ve teknik analiz yaparak hisselerimi belirledim. Çeyrek dönemlerde bilançolarına ve çarpanlarına göz atıyorum. Alımlarda da teknik analizde özellikle hareketli ortalamalara bakarak düşüş gördüklerimde alımlarımı artırıyorum. Şuan teorik bilgimi pratiğe dökme ve sonucu görme aşamasındayım. Ancak bu biraz zaman alacak işin doğası gereği. 2025-2027 ye kadar bekleme hedefim var. Trade yada döngü takibi yapmak bana göre değil. Sadece uzun vadede borsada sağlam hisselere yatırım yapmak kazandırıyor mu onu test etmek istiyorum. Kendi hisselerim dışında başka beğendiğim hisselerde var ancak portföyü dağıtmak istemiyorum. Onları yedekte bekletiyorum diyelim. Belirlediğim sürede dişe dokunur bir kazanç alamazsam borsa işini bırakırım diye düşünüyorum. Eğer dolar bazında yada reel olarak yıllık %5 ve üzeri getiri sağlayamazsam bu işi bırakırım.

Hisseler konusunda çok detaylı bilgim yok. Genelde bist 30 hisseleri seçtim. Geçmişte dolar bazlı getirisi olan hisseleri seçme eğilimindeyim. Oyüzden bu kriteri geçemeyen hisseleri seçmiyorum. Tabi geçmişteki bu getiriler geleceği garanti etmez o yüzden kimse öneri olarak algılamasın. Yazdıklarım yatırım tavsiyessi değildir kesinlikle.

inşallah herkes uzun vadede istediği kazançları elde eder. Türkiye borsası ülkenin ekonomik büyüklüğüne göre gerçekten çok gerilerde. Umarım hakettiği yerlere gelir bizlerde kazanırız hep beraber.