Sayfa 2/2 İlkİlk 12
Arama sonucu : 10 madde; 9 - 10 arası.

Konu: Keçiboynuzu pekmezi

  1. #9
    Duhul
    Feb 2009
    İkamet
    Boğaz'a yakın
    Gönderi
    569

    Esas

     Alıntı Originally Posted by GRACİEUX Yazıyı Oku
    Şeker hastaları kullanabilirmi ? Diğer adı Harnup pekmezi sanırım....

    Bir ara üzüm pekmezi kadar dokunmadığını duymuştum..Doğrumudur acaba ?
    şeker hastaları için keçiboynuzu'nun 3,4 adedinin tüketiminin herhangi bir yan etkisinin olmadığını,ancak keçiboynuzu pekmezinin yan etkisi var diye biliyorum.

  2. #10
    Duhul
    Feb 2009
    İkamet
    Boğaz'a yakın
    Gönderi
    569

    Esas

    Polen bir insan için gerekli bütün besin maddelerini noksansız bir şekilde ihtiva etmektedir.

    Tabiatta ender rastlanan bir şekilde, bünye için lüzumlu olan proteinler, amino asitler, vitaminler, mineral maddeler, enzimler, antibiyotikler, hormonlar polende bulunur.

    Polendeki aminoasitler : aspartik asit,glutanik asit, alanin, arginin, cystin, glisin, Histidin, İzolösin, Lösin, Lisin, Mefiyonin, Fenilalanin, Prolin, Serin threonin, Triptofan, Trisin, Valin.

    Polendeki vitaminler: B (Tiamin), B2 (Riboflavin), B3 (Vitamin PP), B5 (Asit pentotenik), B6 (Pridoksin), B7 (Mesoinositol), B8 (Vitamin H,
    Biyotin), B9 (Asit folik), B12 ( Siano kobalamin), Vitamin C, D, E, provitamin A, (özelleikle B vitaminleri suda eriyerek vücuttan atıldıklarından her gün alınmaları gerekmektedir.)

    Polendeki mineral maddeler: Kalsiyum, klor, demir, magnezyum, manganez,fosfor, potasyum ve silisyum.

    - Aşağıdaki karşılaştırma polenin harikalığını
    göstermeye yetecektir;1g polende mevcut
    vitamin B5 (Pentotenik asit) miktarı 95 lt. süt,
    13 kilo sığır eti ve 25 kg. buğdaydaki aynı
    vitamine eşdeğerdedir. 1 g polen tozunda
    bulunan B1 ve B2 vitaminleri kadar vitamin
    almak için 40 – 70 adet beyaz ekmek,
    16 – 20 kg elma yemek gerekir.

    - Polenler aynı ağırlıktaki dana etinden,
    yumurtadan ve peynirden 5 – 7 defa daha
    fazla amino asit ihtiva etmektedir.(Caillas E,
    Les Vertus

    KULLANILMASI
    Polen zerreleri hayat için lüzumlu ( Vital) maddeleri ihtiva ederler. Bu zerrecikler üç tabakadan müteşekkil polen kabuğu içerisinde uzun müddet canlılıklarını ve besin değerlerini muhafaza ederler. Bu kabuklar tatlı ortamlarda daha kolay çatladığı için tatlı maddelerle, özellikle balla birlikte alınması tavsiye edilir. Ilık süte katarak da alınabilir. (her hangi bir şeye karıştırmadan saf haliyle de yene bilir.)

    Ayrıca bir kahve kaşığı öğütülmüş polen taze bir yumurta sarısı iyice karıştırılıp yarım kaşık bal ilave edilerek karıştırılır ve hemen yüz ve boyna sürülürse cilt için harika bir bakım kremi elde edilmiş olur.

    Düzeler
    Dünya literatüründe farklı tavsiyeler bulunmakla beraber ideal düze; - 3 yaşından 5 yaşına kadar günde 12 gram (2 tatlı kaşığı)

    - 6 yaşından 12 yaşına kadar günde 16gram
    (3 tatlı kaşığı)

    - Yetişkinler günde20 gram (4 tatlı kaşığı)

    - Bazı özel durumlarda günde 35 gramlık “şok”
    düze uygulana bilir.

    - ideal bir kür en az 2 ay sürmelidir. Bu kürleri
    özellikle mevsim başlangıçlarında olmak üzere
    senede birkaç kere tekrar etmek faydalı
    olacaktır. Bütün yıl boyunca alınması da tavsiye
    edilir.
    Fer Polen’i aç karnına, kahvaltıdan 15 dakika
    önce almanızı tavsiye ederiz. Günlük
    düze bir seferde alınabileceği gibi,
    kahvaltı ve öğle –akşam yemeklerinden
    önce de bölünmüş düzeler halinde
    alınabilir.

    MUHAFAZASI
    Serin ve rutubetsiz bir yerde tercihen ambalajı içinde buzdolabında muhafaza ediniz. Cam kavanozdaki polenleri ise kapalı şekilde buzdolabında saklayınız.

    ALERJİ
    Arıların topladıkları polenler hiçbir zaman, bitkilerin tozlaşmasıyla ilgili olarak havada serbest halde uçuşan anemofil polenlerin solunum yoluyla yaptıkları alerjiyi yapmazlar. Kötü beslenme durumlarında polen kürlerinin faydası görülür. Bilinen tehlikeli etkisi yoktur.

    -Kısaca Fer Polen insan hayatı için gerekli
    nitelikteki vitamin, protein ve amino asitleri
    bünyesinde yoğunlaştıran çok zengin ve harika
    bir besin maddesidir. Bağırsakların polisidir.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •