Sayfa 8/8 İlkİlk ... 678
Arama sonucu : 64 madde; 57 - 64 arası.

Konu: Gann

  1. #57

    Esas

    tek bar metodunda zaman karesi = fiyat denklemi gereği senin hergün alım yapman gerekir... ama asla satmaman gerekir... aslında bu taktiği devamlı uygulayabilsen aynı kağıtta, pala bile olabilirsin kendi çapında..

  2. #58

    Esas

     Alıntı Originally Posted by Soydan Yazıyı Oku
    tek bar metodunda zaman karesi = fiyat denklemi gereği senin hergün alım yapman gerekir... ama asla satmaman gerekir... aslında bu taktiği devamlı uygulayabilsen aynı kağıtta, pala bile olabilirsin kendi çapında..
    hocam hergün almaya gerek yok.oluşturdugum çizgi(çok muallakta kaldı bu laf ) bir nevi trambolin vazifesi görüyor bazen.fiyatlar buraya gelince uzun bir yeşil kapanış yapıyorsa ralli başlıyor diye algılıyorum....(tabii bence)

    bazen de fiyatlar bu çizgiyi sallamıyor altına giriyor. fıbo uzama seviyeleri ve bu çizginin kesişimi hedef fiyat ve zaman oluyor...

  3. #59

    Esas

     Alıntı Originally Posted by WATCH&CATCH Yazıyı Oku
    Gann çalışmalarında ilerleme kaydediyoruz...












    mesela şu grafiği editlersem,



    böyle birşey cıkıyor ortaya

  4. #60

    Esas

    Merhaba.. Genel olarak EUR/USD üzerinde kafa yorarım ama biraz BIST çalışınca burada paylaşmak istedim.


    GANN 20 yıllık döngüsü (aslında kastının Helio Jupiter - Saturn döngüsü olduğunu düşünüyorum) olarak 1994 yılı fiyatları mavi çizgi
    Astronomik döngülerin bileşimi pembe çizgi
    Kırmızı çizgi ise astrolojik enerji seviyesi (doğrudan fiyat gelişimine etki etmekten ziyade dönüm noktalarını kullanmakta faydalanılır)

    Bu üç endekstende çıkaracağımız sonuç sert düşüşün yavaş yavaş yerini yatay/aşağı bir harekete bırakması yönünde.


    Mayıs ayında endeksimizi Uranus - Pluto 90 derecelik açısının getirmiş olduğu olumsuz havanın etkisiyle yükseldiğini görüyoruz. (Olumsuz hissiyat endeksi nasıl yükseltir? Tabi ki kötü beklenti = parasal genişleme = bol para = bol sıcak para = bol portföy yatırımı) Sonrasında gelen Saturn ve Neptune Trine açısı ile sert bir aşağı hareket yaptık. Gezi olayları borsayı etkiledi ama unutmamak gerekirki asıl aşağı hareket daha önce başlamıştı.

    Ben tekrardan 120 derecelik açı oluşturacak olan Saturn ve Neptune ile bunlarla bu sırada 120 derecelik bir başka açı oluşturacak Jupiter (ki buna grand trine denir ve astroloji dünyasındak, en olumlu açıdır) etkisi geçmeden yukarı hareketin uzun soluklu olacağını düşünmüyorum. Bu dediğim tarih 20-25 Temmuz aralığında bir noktaya denk geliyor. Sonraki dönemde Jupiter - Uranus ve Pluto T Square denilen ve bankrupcy aspect (iflas açısı) denilen bir açıya ilerleyecek. Bu açının bankacılık krizi getirmesi beklenir ancak buna daha zaman var


    Son olarak fiyat ve zaman eksenlerinde olası dönüş seviyeleri


    Bol kazançlar

  5. Esas

    gann kuramı asal sayıların dizilimine göre oluşturulmuştur, gann kareleride burdan çıkmıştır, gel görki asal sayılar matematikde bile bir çatı formülle birleştirelememişken, borsaya bu belirsiz değişkenlerle iştirak etmek mantıksızdır, ama ben asal sayıları formülize ederim, piyasaların fraktal dinamiklerini çözerim, kuantum elektrodinamiğini bile dize getiririm diyorsanız size başarılar dilerim. Hatta daha iyisi borsa felan gibi basit şeyleri bırakıp uzak galaksilere doğru yola çıkın bence

  6. #62

    Esas

    Allah aşkına hayatında açıpta GANN'ın bir kitabını okudunmu saçma sapan bir mesajla başlığı kirletiyosun. Gerçekten bu konuda bildiğin bir şey varsa fikir mülahazası yapalım, yoksa lütfen spam atma.

  7. #63

    Esas

    Aslında yeni başlık açıp BIST delta fenomeni analizlerimi paylaşmayı planlamıştım ama anlaşılan şafağımız yetmedi. Ben de bana en yakın gördüğüm bu başlıkta yazmak istedim.

    Delta fenomeni Jim Sloman isimli trader tarafından keşfedilmiş, RSI, Parabolic Sar gibi indikatörleri keşfetmiş olan Welles Wilder tarafından dünyaya tanıtılmış bir analiz yöntemi. Delta fenomenine göre delta zamanları denilen 5 ayrı zaman döngüsünde piyasalar doğrudan veya ters olarak (zirve yerine dip, dip yerine zirve) kendisini tekrar ederler. Delta zamanları dünya, güneş ve ayın hareketlerini temel almaktadır. Bu zamanlar

    Super Long Time Delta = Dünya, Güneş ve Ayın aynı düzlemde bir araya gelmesiyle oluşur = 19 yıl
    Long Time Delta = Dünyanın Güneş Etrafında 4 defa dönmesi = 4 yıl
    Medium Time Delta = 1 Ay Yılı
    Intermediate Time Delta = 4 ay döngüsü
    Short Time Delta = 4 dünya günü

    Detaylı bilgi için Welder'in kitabı;
    http://tr.scribd.com/doc/7124665/Wel...in-All-Markets
    Son düzenleme : almondeyed; 25-11-2013 saat: 22:47.

  8. #64

    Esas


    Ilk olarak LTD sayımı 4 yıllık döngüyü tamamlamakta... Döngünün 1. adımı öncesi ve sonrası inversion denilen döngünün ters çevrilmesine yol açabilecek zaman aralığı olduğu için dikkat gerektirmekte. Bu dönüşün olmaması durumunda Ocak 2014'te borsanın tepe yapmasını bekleyebiliriz.

    MTD sayımında da Ocak 2014'te döngü tamamlanıyor. Ancak bu döngüde bir dip görünüyor... Yine inversion'a olanak sağlayan zaman dilimine girilmiş olduğundan döngünün ters dönmesi ve tepe yapılması ihtimali ön plana çıkıyor.

    Son döngümüzde Kasım 30 gibi küçük bir zirve sonrasında aralığın ilk haftasında dip sonrasında yılın sonunda daha yüksek bir tepe görünüyor.

    Her 3 döngüyü bir araya koyduğumuzda 27 Aralık ve ya 20 Ocak civarı bir zirve görmemiz kuvvetle muhtemel görünüyor.

    Noel baba rallisini en azından bizim borsamızda görmemizi bekliyorum.

Sayfa 8/8 İlkİlk ... 678

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •