Dolar Rabia olmuş ; hala spekülasyon muhabbeti :)
*Yıldırım: (Dövizdeki hareketlilik) Spekülasyonlar ekonomiyi etkilemez- CNN Türk
Printable View
Dolar Rabia olmuş ; hala spekülasyon muhabbeti :)
*Yıldırım: (Dövizdeki hareketlilik) Spekülasyonlar ekonomiyi etkilemez- CNN Türk
Ekonomiyi ve ülkeyi zora sokan hemen her hareket, gelişim, söz ve davranışa bir lafları var...
- Sabrımız zorlamasınlar.
- Teğet geçti.
- Vız gelir tırıs gider.
- Şpekülasyonlara karnımız tok.
- Lobilerin işi.
- FETÖ cülerin eylemi.
- SEn FETÖcilere benziyorsun bu soruyla...
vs vs...
Kurlardaki hareket (ki daha başında da olabiliriz) canlarını sıktıkça söylemler sertleşecek.
Sayın baş bakan açıklama yapıyor diyorki; kurlardaki oynamalar geçicidir ekonomimiz sağlam adımlarla ilerliyor önemli olan bu...
Ekonomimiz sağlam ilerliyor mu ilerlemiyor mu bilemeyeceğiz, satmadık cumhuriyet değeri , yatırımı kalmadı en son şeker fabrikalarını da sat sen sağ biz selamet lakin yaşadığımız asıl gerçek 2 Tl den itibaren KURLARDAKİ HAREKET GEÇİCİDİR deyip durdukları ve o günden bugüne, allahın izniyle, Dolarda 4 ü Euro da 5 i bulmuş olmamız. Eminim bu fiyatlarda geçicidir asıl hedef 5 olsa gerek. :dvr:
Ekonomi Kurmayları Toplandı: Dolardan 4 Atılıyor
23 Mart 2018
Dolardaki yükselişe karşı acilen bir araya gelen ekonomi kurmaylarının toplantısından radikal önlemler paketi çıktı. 2005 yılında dolardan altı sıfır atıldığını hatırlatan yetkililer, bu kez dolardan bir tane (4) dört atılabileceğini belirttiler.
“Altı Tane Sıfır Attık, Bir Tane Dört mü Atamayacağız?”
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü “Uzun süredir doların yukarı doğru bir hareket içerisinde olduğunu gözlemliyoruz ancak hadi bugünlük çıksın, bu hafta da görmezden gelelim derken iş bu noktalara kadar geldi. Şu an hükümetimiz kesin kararını aldı. Dolardan bir tane dört atılacak. Şu an uzmanlarımız bu operasyonun ne şekilde gerçekleşeceğine bakıyor. Yani konu karara bağlandı ancak bazı teknik kararlar noktasında çalışmalarımız devam ediyor, sonuçta tüm ekonomimizi ilgilendiren bir durum. Biliyorsunuz biz ‘Dolardan altı sıfır atacağız’ dediğimizde bazıları ‘Yapamazsınız’ deyip sonra da tükürdüklerini yalamak zorunda kalmışlardı. Bugün de dolardan 4 atılmasına karşı çıkanlar olacaktır ancak biz geçen sefer olduğu gibi bu seferde başarılı olacağız. Yani altı tane sıfır attık, bir tane dört mü atamayacağız?” dedi.
Uzmanlar Arasında Görüş Ayrılığı: Dolardan İki Kere İki mi Atılsın, Bir Kere Dört mü?
Açıklamalarını sürdüren yetkili “Şu an bir karar noktasındayız. Uzmanlarımızdan bir bölümü ‘İki kere iki atalım, zaten iki kere iki de dört ettiği için aynı kapıya çıkar’ diye görüş bildirdi. Buna karşı çıkan bir grupsa ‘Şkş kere uğraşmayalım, iki kere iki zaten dört ediyor. Tek seferde dört atalım dolardan, bu iş bitsin’ diyorlar. Elbette hangisi ülkemiz için, ekonomimiz için daha iyiyse biz o seçeneğe yöneleceğiz ancak şunu söylemek istiyorum ki doların önünü keseceğiz. Buradan da çekinmeden söylüyorum: Hadım edeceğiz doları” dedi.
“1 TL = 0 USD Olacak”
Dolardan 4 atılmasıyla 1 TL=0 USD olacağını belirten yetkili “Bugün itibarı ile gelecekte de bu sorunu ortadan kaldıracak bir hamle yapıyoruz. Amerikan dolarını sıfırlayan bir hamle olacak bu seferki. Deyim yerindeyse doların kökünü kazımış olacağız. Artık, ‘dolar arttı’, ‘dolar fırttı’ derdimiz kalmayacak. Kötü rüyalar dönemi bitti. Bu akşam halkımız huzur içinde uyusun. Uyanmasın hiç bizim güzel halkımız.” dedi.
https://eksisozluk.com/1453de-almiss...siniz--4413430
''1453'te almışsınız ama hala yerleşememişsiniz.''
finlandiyalı birinin heryeri şantiye haline gelen istanbul ile ilgili yorumuymuş. adam haklı.
Neyse ya bende kurlardaki bu hareketin kalıcı değil geçici olduğunu biliyorum, allahın izniyle Dolarda 4.50 Euro da 5.50 fiyatları göreceğiz herhal... Ekonomi tıkırında kimse merak etmesin, elinde hala harcayacak parası kalan gitsin iphone falan alsın daha fazla olanlar da derhal betona yatırsın.
Fed/Bostic, "Faiz oranlarının önümüzdeki 2 yılda kademeli olarak artırılması uygun"
Fed/Bostic, "Bu hafta yapılan faiz artırımı mantıklı, faizlerin 'nötr' seviyeye doğru hareket etmesi gerekli"
Fed/Bostic, "Eğer ekonomi beklediğim gibi gelişir ise, büyük olasılıkla bu yıl daha fazla faiz artırımını desteklerim"
Fed/Bostic, "Faizleri agresif şekilde artırmak konusunda sabırlı olunmalı, aksi takdirde bilanço küçültmenin etkisini ayarlamak gerekir"
Fed/Bostic, "İstihdam piyasası henüz aşırı ısınmış değil, istihdam maliyetleri için riskler yukarı yönlü. Mali teşvikler büyümeye ılımlı artış sağlayacak, gümrük tarifeleri aşağı yönlü risk yaratıyor"
1 Ay daha $'ı faizde çevirme kararı aldım. Sistemden çıkmıyorum. Çünkü çıkarsam yükselir. Bakan aradı abi dedi sakın tedavülden çekme yeşillerini dedi. Ben de peki dedim. Alın bir ay daha kullanın dedim. :drunk:
Daha önce de yeri gelince ifade etmiştim...
Hisse yatırımında eğer tüm naktinin önemli bir kısmını bir hisseye yatırıp da para kazanıyorsan eyvallah.
Ama birçok hisseye naktinin bir bölümünü yatıryorsan % 5 kazansan ne olacak ki.?
Dolar yatırımı genelde öyle değil.
Hele bu başlıktakiler gibi servetini muhafaza açısından yaklaşıyorsan varlığının önemli bir kısmını bazan tamamını dövize bağlıyorsun.
Kazanç aynı değil.
Eskiden sepet yapmanında bir mantığı vardı..şimdi sepet yaptığın zaman para miktarı azaldığı için genelde faiz oranında düşüyor..mevduatta durulacaksa ya tam TL yada tam dövizde durmak bana göre daha mantıklı duruyor..ha eskidende benzer bir durum vardı ama en azından farklı olarak reel faiz alabiliyordun..borsa ayrı bir konu, ben pek kaşımıyorum..:)
Ne kadar şanslısın..:)
Bak aşağıda ABD'de ort.dolar faizleri, tasarrufçu orada Allah Allah çekiyor..
https://www.valuepenguin.com/average...interest-rates
..................
Dolar : 3.9587 ; 0.60 arti
endeks artıya geçecek neredeyse. vay be.
gene silmişler yahu adamlar diyorki gel tükür suratıma bizde tükürüyoruz
istemesinelr tükürürsem ne olayım
https://www.youtube.com/watch?v=M0Sp5m4fP2A
Ciddiye almamak lazım
akıllanırlar birgün elbet
paranın sahibi olan ve parayı kazanan pek atıp tutmaz
bunlarınki mastürbasyon
haa çok mu iddialısın, ille sidik yarışımı istiyorsun buraya extreni yapıştıracaksın
yok öyle en alttan aldım en üstten verdim
buradakilerin çoğu bu sallayanların gittiği yoldan gidip dönmüş olanlardır.
amaç: paramızın değeri ve en önemlisi paramızın kendisi kaybolmasın..
Dedim ya bende acizane hala bist çukurunda az da olsa işlem yaparım ve hala niye yaptığımı bilmem, her halde NARKOTİK gibi bir şey bırakamıyorsun. İlk zamanlar bu şuradan aldım , şuradan sattım, şöyle kazandım diyenleri dinler ulaaa ! ben her halde geri zekalıyım niye bir türlü vole vuramıyorum diye hayıflanır dururdum. Sonra gördüm ki o hep vole vuranlar donu bile bırakıp borsadan gidiyor. Tabi bu gözlemim zamanı evvelinde borsa seans salonlarında olmuştu , şimdi elimde böyle bir kanıt olmadığı için savımı ispatlayamam tıpkı borsadan malı götürdüğünü söyleyenlerin bunu ispatlayamadıkları gibi. Kısacası borsayı borsadan malı götürdüğünü söyleyenlere bırakmak ve onları kaale almamak en doğru yol oluyor.
PARA ile ilgilenen herkesin izlemesi gereken tarihi bir film. Alınacak ve hatırlanacak dersler bilgiler mevcut içinde.
https://www.youtube.com/watch?v=xfn2PgMDYxw
sn umutabi bu piyasanın içinde olup birkaç enstrümana bulaşmayan var mıdır
16 yıldır taşıdığım hisse var.
vır vır konuşuyormuyuz
gençlik cahillik işte :)
konuşsunlarda
akıl alması geren tersini yapınca
bu kadarına küstahlık derler..
bu arada aklınızda olsun tarım bakanlığının yayınladığı listeleri inceleyin domu eti tek tırnklı her yer dolmuş.
750 firma binlerce ürün
Türkiye 10Y 12,520 +0,310 +2,54%
Türkiye 2Y 13,670 +0,180 +1,33%
Almanya 10Y 0,541 +0,009 +1,88%
ABD 10Y 2,836 +0,003 +0,12%
Başkanım biraz önce kıyma aldım 40 TL ye.3 TL zam gelecek dedi.Hayvan yok piyasada dedi kasap.
Altın 1.345,70 +18,30 +1,38%
Gümüş 16,575 +0,188 +1,15%
Brent Petrol 70,18 +1,27 +1,84%
Ham Petrol WTI 65,00 +0,70 +1,09%
15 kurş kesmeyecek bu defaki zamda
Borsayı 3 banka 2 sanai şirketi ile yükseltirsin...
Ben faize-dolara bakarım arkadaş
Gerçek olan bunlardır...
Tr de bunlarsız iş yapma şansın var mı?
Basit bir örnek
Doğuş Oto nun 2,95 milyar tl kısa borcu var
Kısa vadeli borçların faizinin 2 puan yükselmesi (%15 de 17 e çıkması) Doas ın yıllık faiz giderini 340 milyon tl den 500 milyon tl ye çıkarıyor... (ana para sabit kalmak koşulu ile)
Gerisi laf-ı güzaf
saygılar/başarılar
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...0d&oe=5B393160
7-8-9 bunlar domuz,
13-14-15 herkes kalles,
16-17-18 ah nerdesin portekiz
ilgilisini ilgili topige yazacak kadar bilgimiz var lakin;
yok borsa -2.50 yapacak yok cokecek yok borsaya para yatiran keriz gibi ifadeler kullanilirsa bu baslikta, gelir bizde aldigimiz yerden aldigimiz kagitlarin birim lot fiyatini yazar gun icinde de yuzde 3 yaparsa kerizlerin kim oldugunu anlamaniz amaci ile kendimizi ifade ederiz..
yazilanlar orda yazdiklarim burda; borsa cokecek (isimize geliyor, ses cikarma) sonra da laga luga yap..
var mi basgan uc kurusa bes kofte; bak et 40 tl olmus..:)
siz takilin , ben ugrar gadanizi alirim bi ara..:)
Geçen yıldı sanırım ya burada ya mevduat topiğinde birileri gelip ÇİFTLİK bank filan bir şeyler yazıp yanılmıyorsam alternatif getiri diye goygoylamıştı. İnşallah kendisi bu işe yatırım yapıp malı götürmüştür ! :kmk: Dedim ya bu forumlardaki kişilerin kimsenin ne borsasında ne Çiftlik bank yatırımında gözü yok , bu işlere girenler kazanıyorsa ne güsel ne güsel ! onlar için, kazançları daim olsun...