amerikada oy vermenin zorluğu çok büyük bir ülke oluşu ve her eyalette sandık olmayışı
bir tanıdığım oy vermek için 3 saat uçak yolculuğu yapacağım dedi, bravo..!!
Printable View
amerikada oy vermenin zorluğu çok büyük bir ülke oluşu ve her eyalette sandık olmayışı
bir tanıdığım oy vermek için 3 saat uçak yolculuğu yapacağım dedi, bravo..!!
http://www.kitco.com/images/live/gol...34993927223112
Gün içi onsu 1270 doları gören altın, son anlardaki irtifa kaybı ile 1252 dolar civarında.
Siz bilirsinizde, hedeflere felan fazla bakmayın derim ben..
Bu adamların amacı sistemi yüzdürmek..deleveraging, başarabilirlerse..
Taper'di, faiz artışıydı, şimdi sıra bilanço küçültmekte..
Bu iğneler hem para basıyor..hem faiz goygoyu yapıyorlar..oyalıyorlar..
Hemde koordineli..Koordinatlar mevcut..:)..FED,ECB,BOJ,BOE..
Daha öncede bahsettiğimden, detaya girmeyeyeyim....temcit pilavı olmasın..
Normalde faiz artırmak için(FED'in) kendi deyimleriyle ''escape velocity'' lazım..
Yani hem enflasyon kaçacak, hem büyüme kovalıyacak..:)
Şimdi enflasyon var mı?..var..
Peki ya büyüme var mı?..var gibi yapıyorlar..yeterli değil esasen..
Bu sistemde büyüme olabilmesi için kredi-borç döngüsünün artarak devam etmesi gerekir..
ABD'de bu döngü artıyor mu? yok..azalış var..
Mesela oto kredileri..en temel gösterge..teklemeye başladı..dahada kötü olacak gibi..
Tabi enflasyonuda dizginlemek lazım..geç kalırsan daha hızlı faiz arttırmak gerekebilir...
Kısaca hem faiz artır,hem likidite ver, iyi iş..büyümede tökezlemesin..
Esasen şüpheleniyorum bu iğnelerden..Tamam büyüme azda..
Enflasyon kopup gitmemesi için mesela petrol fiyatları 60 dolar seviyelerinden 50'lere insin..
Ha 30-40 dolar'da olur mu?..Bıraksan olurda..
Olmaması iyidir..sonra deflasyon felan..:)
Ha bu arada Atlanta FED 1.çeyrek büyüme son tahmini 0,6
Sadece 0,6..
Bence bu işin sonu resesyon..
Bunu engelleyicek tek bir şey var, yada kişi..oda Trump..
Yüksek basınçlı ekonomi..
Yellen teyzenin ve bay Stanley Fisher'in gözlerinin parladığı durum..:wave:
NOT1: Düşüncelerim beni bağlar..YTD..
NOT2: Gaza gelmeyin..getirin..:)
https://scontent.fsaw1-5.fna.fbcdn.n...26&oe=59594ED8
Hafta sonu.
Ailecek gezi...:)
Trump sallar 3-5 füze, çıkarır bir dünya savaşı, silah sanayisinde olanlara acayip ekmek çıkar, Amerika ekonomisi kurtulur. :evil: mu acaba?
ABD nin Suriye üssüne Tomahawk füzeleri gönderdikten sonra kurdaki gelişmelere bakarak hafta sonu kendimce bir değerlendirme yaptım.
Referanduma asgari dolar stoku ile girme düşüncesindeyim.
Kısa vadeli stratejim bu olacak.
Herkese iyi haftalar bol kazançlar...:)
Moody's büyüme tahminlerini 2017 için yüzde 2.2'den yüzde 2.6'ya, 2018 yılı için yüzde 2.7'den yüzde 2.9'a yukarı revize etti. Kuruluş revizyonu beklentilerin üzerinde açıklanan büyüme verilerinin ardından gerçekleştirdiğini belirtti
Beklentilerin üzerinde açıklanan büyüme verilerine göre..enterasan..
Kim inanıyor bu büyüme verilerine?..
Hani pazartesi dolar ölecekti biz de süper güç olacaktık? :drunk:
BİST'te babalar, referandumda EVET çıkmasına oynamaya başladı.
Kanımca.
Patrona ufak bir destek için.
Son üç gün, coşkuya vatandaş da katılırsa, karlı iş.
Mevsim sonu satışlar gibi.
Bitirirsin stokları çıkarsın.
Olur biter.
Gününüz iyi geçsin.
ekonomi bakanlığı gibi mühim bir pozisyona ne kadar yeter olduğu çok tartışılır bir zat o.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t..._sildirdi.html
Bugün piyasalar olağanüstü durgun ve sakin...
Dolar 0,50 liralık bir bantda keyifsiz...:)
BİST Cuma finaline hazırlanıyor.
Referanduma para babaları nasıl bakıyor anlayacağız.
Jöleli gözünü dört açmış kim ne yapıyor diye hafiyeliğe soyunmuştur.
Hava müthiş güzel.
Bizim evin çevresi kara çamın polenleri yüzündem allerjik bünyeler için müthiş rahatsız edici de olsa, bahçemiz son derece cezbedici.
Zaman zaman dışarıya çıkıp yeni çiçekleri yerlerine yerleştiriyorum. Saksı değiştiriyorum.
Limonlar, mandalina, kumkuat yavaş yavaş uyanıyor.
Zeytin için erken.
Bademler yenecek durumda.
Sırada erik var.
Sonra vişne..
Yaşamak güzel şey be kardeşim demiş Nazım.
Sağlıklıysan, karnın toksa, İzmir'deysen, hava da güzelse, elhak, yaşamak güzel şey.
Her şeye rağmen.
Dolar kuru 3,70 i aşağı kıracak gibi görünüyor gözüme...:)
EVET in "yapay" coşkusu bu.
Yapay ve gerçekdışı kalmasını istiyor ve diliyorum.
Sonunda her millet layık olduğu rejimle yönetilir.
Şahsen kendimin ve çevremin, içinde yaşadığım şehrin insanların büyük kısmının "tek adam sultasına" layık olduklarını düşünmüyorum.
Hani tabir caizse devletin tüm imkanlarıyla, "tanklarıyla toplarıyla, tüm matbaaları ve tüm kurumlarıyla" saldırıyorlar, tüm iktidarı bir tek adamın eline ve diline vermek için.
İnanılmaz.
O gün inşallah gelmez.
Öyle bir günde kurun seviyesi artık bir küsürat.
Şaka bir yana altın ons, ABD-Kuzey Kore gerginliğiyle yükseliyor kanımca.
Belki de TRUMP ilk manyaklığını deneyecek.
Şansı şu...
Kuzey Kore dünya sahnesinde yalnız.
Epğer Rusya son anda, satranç tahtasında yerini almazsa.
Kuzey Korenin ben bir palavra olduğunu sanıyorum.
Kağıttan kaplan.,
Bence gene sopa yiyecek.
Hiç sebep aramam. Tamamen teknik bakarım.
Özel mesajı hatırlayın...:)
piyasa evet de olsa hayır da en az 4.10 olarak yıl sonu kuru fiyatlıyor.
Ben doların düşüşünü ve altının yükselişini birazda aşağıdaki nedenlere bağlıyorum..Tamam Kuzey Kore gerginliği vb. belki benim yorumum zorlamada olabilir kabul...ama bir parça dolarımı geçen Cuma TDİ öncesi bu sebeple bozmuştum..
Her ne kadar Yellen dün kademeli faiz artışında ısrar etsede..bence ABD'de büyüme sıkıntılı ve piyasalar pek takmıyor gibi.. yani ''risk on'' moduna geçmişler sanki..
Ayrıca bir taraftan faiz arttır, diğer taraftan para basma ayakları..ECB, BOJ dahil..milleti kekliyorlar gibi..
Böyle bir ortamda jeopolitik gerginliklerle beraber altının yükselmesi makul gözüküyor..tabi dolarında düşmesi..ancak yinede daha belli olmaz..FED yada Trump yarın birgün ''hödeeee'' der, altını yine sonradan gelenlerin eline verirler..bu oyun sıktı artık ama yapacak bir şey yok..
Zorlama bir grafik atayım..:)
Alçalan tepeler..
Hüzün gözüküyor..:Sad:
https://fred.stlouisfed.org/graph/?g...yfred_referrer
Dolar/TL 3,70 seviyesinin altına indi
Dolar/TL, bu sabah 3,70 seviyesinin altına indi.
Bilgi Notları:
- San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed'in bu yıl faiz oranlarını 3 veya 4 kez artırması ve 4,5 trilyon dolar büyüklüğe
ulaşan bilançosunu yıl sonuna doğru küçültmeye başlaması gerektiğini söyledi.
- Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, istihdam piyasasında hala atıl kapasite olduğunu ve enflayonun hala olması gerekenden
düşük seviyede bulunduğunu savundu.
- Dolar/TL bugün en düşük 3,6955, en yüksek 3,7052 seviyesini gördü.
- ABD'de bugün ithal fiyatları(15:30) ve DOE haftalık petrol stokları açıklanacak.
- İngiltere işsizlik başvuruları(11:30) açıklanacak.
- Bankalar dün TCMB geç likidite penceresinden yüzde 11,75 faizle 66,89 milyar TL kullandı.
- Kotasyon GLP repo imkanı ile bankaların kullandığı miktar 22,05 milyar TL oldu.
- TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti dün yüzde 11,49 oldu.
- TCMB faiz toplantısı 26 Nisan'da yapılacak.
- Fed'in faiz toplantısı 3 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.
Anlaşılan dolar kurunu EVET'e göre ayarlıyor piyasalar.
Referandum sonucunda EVET çıkması halinde, bu ülkenin kaybının yanında, dolar yatırımcısının kısa vadede muhtemel kaybının lafı bile olmaz.
Eğer EVET çıkarsa, dolar kurunu 3,50 nin altında bile görebiliriz kanımca.
Egemenler, aynen EVET reklamlarındaki gibi öyle bir iyimserlik yayacaklar ki, sanki her şey güllük gülistanlık olacak...
Bugüne kadar ne istediniz de yapamadınız diye sormanın bir manası yok.
dolar tutmaya devam
dolar bu inerde çıkarda
ama şuna eminim
indiğinden hızlı çıkar:)
Doktorun işaret ettiği 3,6710 test edildi.
Hatta bir ara 3.66 ları da gördük?
Ya şimdi?
Bu arada ;
İstanbul Maltepe'de partililerine seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Anketlere göre İstanbul'da en az yüzde 53 hayır var. İstanbullu'ya hayırlı olsun" dedi.
Eğer İstanbul % 53 HAYIR derse, referandumu EVET'lemek zor olur.
Eğer EVET çıkarsa, sonraki hamle olarak "Erken seçim" olarak haber veriliyor yabancı basın tarafından.
Adam vazgeçmeyecek anlaşılan.
Bu değişiklikleri kendim için istemiyorum dese de iktidar hırsı ve ömür boyu güvenlik ihtiyacı ve de korku böyle bir şey işte...
https://scontent.fsaw1-6.fna.fbcdn.n...ee&oe=598751A0
Twitter'de Türk Bilgi Kurumu sayfasında referandum anketinde şu ana kadar 13.414 kişinin oy kullandığı ankette % 88 Hayır, % 6 EVET, % 6 kararsız...
Kimin EVET dediği o kadar aşikar ki...:)
Forum ile ilgili bir konu olunca, koştura koştura gidip forum seviciliği yapıyorsun.. :Sad:
Ama sonuçlarının foruma ne zarar getireceğini düşünmeden yasak edilmiş bir konuyu buraya yazıyorsun.. :Sad:
Aferin sana BORA YAŞAR.
İşi Cumaya bırakmayacaklar anlaşılan.
Doktor, yeni bir kanala gireceğiz gibi görünüyor...
Hislerim (!) beni bir kez daha yanıltmadı...
3,66 da kırıldı...
3,6550 kısmi alış yaptık...
Hepsini referandum sonucuna bırakmak mantıklı gelmedi sabah sabah.:)
Adem Ozenâ€: TR ekonomisinde yaşanan yavaşlamaya rağmen herşey güzel diyen bu zattan bıktık. Hiç bir inandırıcılığı yok!
Doların 3'e düşmesini bekleyen stratejistten senaryo analizi
BlueBay Varlık Yönetimi'nin Kıdemli Ülke Stratejisti Timothy Ash'ten güncel değerlendirmeler..
https://resmim.net/f/kgZ9V6.png
Şubat ayı başında yaptığı açıklamada, doların referandumdan sonra 3'e kadar düşmesini beklediğini söyleyen BlueBay Varlık Yönetimi'nin Kıdemli Ülke Stratejisti Timothy Ash, son değerlendirmelerini paylaştı.
Ash, referandumdan evet çıkmasının kısa vadede ralliye neden olabileceğini söyledi.
Twitter hesabında yaptığı değerlendirmede Ash, "Referandumdan 'evet' çıkması politik risklerin azalacağı konusunda umut yaratacağı için kısa vadede ralliye neden olacaktır. Ancak uzun vadede politika oluşturma kalitesine dair sorular gündeme gelecektir" dedi.
Ash geçen hafta yaptığı bir açıklamada ise "Evet" senaryosunda Türk lirasının güçlenebileceğini, bu duruma Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tepkisinin desert bir şekilde politika faizi indirimi olabileceğini söylemişti.
Ash,Şubat ayında ise "Referandum sonrasında politik istikrarın devam etmesi durumunda Dolar/TL 3 seviyelerine doğru gerileyebilir"demişti.