Sayfa 398/1013 İlkİlk ... 298348388396397398399400408448498898 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,177 - 3,184 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    kenarda acil ihtiyacı için 1000 doları bile olmayan ABD lilerin oranı : %62.

Orta sınıfı bitmiş bir ülke.

Rudolf E. Havensteinâ€*@RudyHavenstein 2 Nis

62% of Americans have less than $1,000 in a savings account.

Even at income levels of between $100,000 & $149,999, 44% had less than $1,000.
    Güzel örnek tüketiciler bitmiş durumda..kenarda 1000 doları bile yok ama muhtemelen çoğunluğu gırtlağa kadar borç içinde..işte resesyonun, sonrası deflasyonun ayak sesleri bunlar..eğer durum bu derece ciddi olmasa bu kadar trilyonlarca dolar basılmazdı değil mi?

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Güzel örnek tüketiciler bitmiş durumda..kenarda 1000 doları bile yok ama muhtemelen çoğunluğu gırtlağa kadar borç içinde..işte resesyonun, sonrası deflasyonun ayak sesleri bunlar..eğer durum bu derece ciddi olmasa bu kadar trilyonlarca dolar basılmazdı değil mi?
    FİLMİN KOPMASINA AZ KALDI. YA SABIR.

Tuncer Şengöz‏*@TuncerSengoz 3 Nis

Tahminim şudur: Çok uzak olmayan bir gelecekte global bir finansal kriz ve borsa çöküntüsü yaşanacak. (Ben 2018 diye tahmin ediyorum.)

3.  Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    kenarda acil ihtiyacı için 1000 doları bile olmayan ABD lilerin oranı : %62.

Orta sınıfı bitmiş bir ülke.

Rudolf E. Havenstein‏*@RudyHavenstein 2 Nis

62% of Americans have less than $1,000 in a savings account.

Even at income levels of between $100,000 & $149,999, 44% had less than $1,000.
    Güzel bi araştırma olmuş.
    Mesela bu oran TR'de kaçtır acaba?
    "Acil ihtiyaç için kenarda 5.000 TL'si bulunan kaç kişi vardır?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Hocam "sürdürülebilir borçlanma" diye bir tabir var bilirsiniz.
    Sermayenin bol ötesi, rekabetin aşırı olduğu bir yerde herkes kredi vermeye çalışıyor. Bu da nisbeten de olsa kredi alanın işine geliyor.
    4-5 yıldır ABD'de olan arkadaşımın anlattığı şu;
    Kredi kartı, kredi taksiti vs ödemeleri düzenli olduğu için
    Kredi kartı bankası 50.000 usd'yi hiç faiz ve masraf almadan 1 yıl için borç vermeyi teklif ediyor. Tek gereken 1 yıl boyunca kredi kartını iptal ettirmemesi.

Büyüme açısından ABD'de işler iç açıcı değil..yani büyüme konuştukları kadar faiz artışına izin vermiyor bence..

1) Dün bahsetmiştim Atlanta FED'in ilk çeyrek büyüme rakamı son tahmin 0,6..hadi yanlış ölçüyor olsa 1-1,5 olsun..şu kadar faiz arttıracağım felan diyorlar ama ..uçup kaçan bir şey var mı?

2) Dünkü ABD'deki TDI rakamlarının düşmesindeki etkili faktörlerden birisi parekande sektöründeki mağazaların kapanması yada iflaslar sonucu oluşmuş..bu sektörde iş kaybı geçen ay 29700 ve Şubat ayında 30900 müş..

Yorum şöyle:

This seems to tally somewhat with weaker consumer spending data and is something worth watching,” said James Knightley at ING.
    3) Grafiği veremiyorum çünki kopyalamak yasak..enflasyon beklentileri Kasım'dan beri en düşük düzeyine inmiş..Buda Trump rallisinin yada motivasyonun kaybolduğunu gösteriyor..

4) Ayrıca isteyen araştırabilir..ABD'de en önemli sektörlerden belkide ekonominin kalbi, otomobil sektörü 2008 mortgage krizinin ufak çaplısını yaşamaya aday..satışlar azalıyor ve borç geri ödemeleri aksamaya başladı..

Bakalım Trump gidişatı değişterebilecek mi?

Tanrının yarattığı en büyük istihdamcı..

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Hocam "sürdürülebilir borçlanma" diye bir tabir var bilirsiniz.
    Sermayenin bol ötesi, rekabetin aşırı olduğu bir yerde herkes kredi vermeye çalışıyor. Bu da nisbeten de olsa kredi alanın işine geliyor.
    4-5 yıldır ABD'de olan arkadaşımın anlattığı şu;
    Kredi kartı, kredi taksiti vs ödemeleri düzenli olduğu için
    Kredi kartı bankası 50.000 usd'yi hiç faiz ve masraf almadan 1 yıl için borç vermeyi teklif ediyor. Tek gereken 1 yıl boyunca kredi kartını iptal ettirmemesi.

Walla bilmiyorum..ekonomist değilim sonuçta..sadece takip etmeye çalışıyorum..

Ancak bunlar sinekten yağ çıkartma hadiseleri bence..iyi kanıtlar..

Bizdede olmuyor mu: yok zorunlu BES, yok gayrimenkul sertifikası, yok yokluk fonu...

Bakalım biz ve dünya karıncadanda yağ çıkarma aşamasına ne zaman geçeceğiz..

Yada Sn Sermo'nun dediği gibi geçemeyeceğiz..

Mayis 1993 te 86 bin liraya skoda favorit LX almistik, demek ki yaklasik 5000 usd a araba aliniyor mus o zamanlar-
    way be........ ancak o zamanlar o parayi nasil da zor denklestirmistik para+altin+kredi........

Alıntı Originally Posted by MusT Yazıyı Oku
    Bir arkadaşım o zaman 17 liradan dolarını bozdurmuş ve arkasında TempraSXAK-5Vites yazan araba almıştı. Dolar 40 olunca da 'artık arabaya Mercedes niyetiyle biniyorum' demişti..
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Hayatta mi.........

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bunlar bişey mi.. benim bir tanıdığım krizinden bir iki hafta önce tüm varlığı olan dövizini bozdurup borsaya girmişti.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 398/1013 İlkİlk ... 298348388396397398399400408448498898 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •