Güzel bi araştırma olmuş.
Mesela bu oran TR'de kaçtır acaba?
"Acil ihtiyaç için kenarda 5.000 TL'si bulunan kaç kişi vardır?
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam "sürdürülebilir borçlanma" diye bir tabir var bilirsiniz.
Sermayenin bol ötesi, rekabetin aşırı olduğu bir yerde herkes kredi vermeye çalışıyor. Bu da nisbeten de olsa kredi alanın işine geliyor.
4-5 yıldır ABD'de olan arkadaşımın anlattığı şu;
Kredi kartı, kredi taksiti vs ödemeleri düzenli olduğu için
Kredi kartı bankası 50.000 usd'yi hiç faiz ve masraf almadan 1 yıl için borç vermeyi teklif ediyor. Tek gereken 1 yıl boyunca kredi kartını iptal ettirmemesi.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Büyüme açısından ABD'de işler iç açıcı değil..yani büyüme konuştukları kadar faiz artışına izin vermiyor bence..
1) Dün bahsetmiştim Atlanta FED'in ilk çeyrek büyüme rakamı son tahmin 0,6..hadi yanlış ölçüyor olsa 1-1,5 olsun..şu kadar faiz arttıracağım felan diyorlar ama ..uçup kaçan bir şey var mı?
2) Dünkü ABD'deki TDI rakamlarının düşmesindeki etkili faktörlerden birisi parekande sektöründeki mağazaların kapanması yada iflaslar sonucu oluşmuş..bu sektörde iş kaybı geçen ay 29700 ve Şubat ayında 30900 müş..
Yorum şöyle:
3) Grafiği veremiyorum çünki kopyalamak yasak..enflasyon beklentileri Kasım'dan beri en düşük düzeyine inmiş..Buda Trump rallisinin yada motivasyonun kaybolduğunu gösteriyor..This seems to tally somewhat with weaker consumer spending data and is something worth watching,” said James Knightley at ING.
4) Ayrıca isteyen araştırabilir..ABD'de en önemli sektörlerden belkide ekonominin kalbi, otomobil sektörü 2008 mortgage krizinin ufak çaplısını yaşamaya aday..satışlar azalıyor ve borç geri ödemeleri aksamaya başladı..
Bakalım Trump gidişatı değişterebilecek mi?
Tanrının yarattığı en büyük istihdamcı..![]()
Walla bilmiyorum..ekonomist değilim sonuçta..sadece takip etmeye çalışıyorum..
Ancak bunlar sinekten yağ çıkartma hadiseleri bence..iyi kanıtlar..
Bizdede olmuyor mu: yok zorunlu BES, yok gayrimenkul sertifikası, yok yokluk fonu...
Bakalım biz ve dünya karıncadanda yağ çıkarma aşamasına ne zaman geçeceğiz..
Yada Sn Sermo'nun dediği gibi geçemeyeceğiz..![]()
Yer İmleri