Birisi kar satışı yapıyor galiba...
Printable View
Birisi kar satışı yapıyor galiba...
Yarın genel kurul toplantısı var
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kimin sattığına bakmak lazım.
Ya da bizim bilmediğimiz olumsuz bir durum var.... ilk çeyrek nasıl olur acaba...
Üç yıl sonra "20" kat büyümeyi öngeren şirket yetkilileri, halka arz da iskontolu olduklarını söylemişlerdi. Ilk çeyrek ile taşlar yerine oturur.
Ulusoy Elektrik, UNDP ile iki adet mobil trafo merkezi satış sözleşmesi yaptı
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
20.04.2017 tarihinde şirketimiz ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında, iki adet 33/11 kV 25 MVA mobil trafo merkezi satış sözleşmesi yapılmıştır.Toplam sözleşme bedeli 1.840.000 USD olup, ürünler 5 ay içerisinde teslim edilecektir.Mobil merkezler UNDP'nin Irak'ta gerçekleştirdiği bir proje kapsamında kullanılacaktır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/601915
Bir onceki "7.800$" idi. Şimdi "1.840" her ay bu şekilde bir kaç iş alsın yeter.
ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DEFALARCA BELİRTTİĞİM DEV MOBİL TRAFO LAR[U], BU YENİ SİPARİŞ, DAHA ÖNCE Kİ SATIŞLARSA ESKİ İŞ İLİŞKİSİYDİ O YÜZDEN KAP A BİLDİRİLMEDİ.HATIRLARSANIZ ÖZELLİKLE TSK-ELEKTRİK DAĞITIM VE BÜYÜK SANAYİ TESİSLERİNİN ALACAĞINI BELİRTMİŞTİM EBATINA GÖRE DE MOBİL TRAFOLARIN FİYATLARI DEĞİŞİYOR , [/U]
DEV MOBİL TRAFONUN FİYATI ŞUAN 3.300.000 TL.( hatırlarsanız 1 tankı 5 firma üretecek daha motor yok 5.5-6.00 mil. $ demiştik oda ürete bilirlerse, sense üret sat, tekel ol adını anmasınlar :( ) ULUSOY ELEKTRİK YURTİÇİ VE DIŞI SATIŞLARINI $ ÜZERİNDEN YAPIYOR. HAMMADDEDE $ SATIŞDA $ % 25 YURTDIŞI KAR , YURTİÇİ % 18-20 KAR EKLİYOR.
daha önce yapılan ÜRDÜN-İSPANYA-FRANSA YADA FİNLANDİYA SİPARİŞLERİNİ KAP a bilidirmediler.
ESAS KONU ŞU ENDONEZYA DAKİ FABRİKA ÜRETİYOR VE SATIYOR PEKİ KİME ? NE KADAR SATIŞ YAPTI - ALINAN SİPARİŞLER NELERDİR ? HEDEFİ % 20 PİYASA HAKİMİYETİ ! EGER GERÇEKDEN OLURSA sırf oradan milyar $ lık ciro gelmesi lazım.
DAHA PATRON VE YÖNETİCİLER KURUMSALLIĞA GEÇEMEDİLER DEDİĞİ GİBİ ARKADAŞIN HALA AİLE ŞİRKETİ PSİKOLOJİSİ İLE YÖNETİYORLAR.
EN SON OLARAK EĞER ALINAN VE TESLİM EDİLEN SİPARİŞLERİ KAP A BİLDİRMEYE BAŞLASALAR HER 3 AYLIK BİLANÇOYU GÖREBİLMENİZ İÇİN 7-8 SAYFA İLERLEMENİZ GEREKİR.
Sn deeplara selam, ilk çeyrek satış hasılatı öngörünüz nedir ?
Tesekkurler
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
20.04.2017 tarihinde şirketimiz ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında, iki adet 33/11 kV 25 MVA mobil trafo merkezi satış sözleşmesi yapılmıştır.Toplam sözleşme bedeli 1.840.000 USD olup, ürünler 5 ay içerisinde teslim edilecektir.Mobil merkezler UNDP'nin Irak'ta gerçekleştirdiği bir proje kapsamında kullanılacaktır
Ilk ceyrekler 2015 ve 2016 da rezalet 2 ve 3 milyon...kar marji asiri dusuk...2014 17 milyon...ilk ceyrek kar kış pek satis yapamiyorlar mi acaba...su an son aylarin zirvesi yine boyle sacma sapan kar aciklarsa halimiz duman...
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün genel kurul toplantısı var. Saat:14 de birşey beklemiyoruz. Acaba bir sürpriz çıkar mı?
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
24-28 Nisan tarihleri arasında katılacağımız, Hannover Messe 2017 Fuarı'na sizleri de bekliyoruz.…
Ulusoy Elektrik
https://t.co/rVRUNfk0HA
ARKADAŞIM VE ARKADAŞLAR BAKIŞ AÇISI FARKI İŞTE ORTAYA ÇIKDIĞI NOKTA :
Ulusoy Elektrik, 24-28 Nisan 2017 tarihleri arasında Almanya nın Hannover kentinde düzenlenecek olan Hannover Messe Fuarı nda başta yeni ürünü kuru tip trafo olmak üzere son teknoloji orta gerilim bağlantı ürünleri ile yer alacak.
Yerli teknolojiyi Dünya ya tanıtan Ulusoy Elektrik fuarda, 160 kVA Kuru Tip Dağıtım Trafosu, 24kV Dahili Tip Gaz Yalıtımlı RMU Hücre, 24 KV Hava Yalıtımlı Metal Muhafazalı Kesicili Giriş-Çıkış Hücre ve kablo aksesuarı ürünlerini sergileyecek.
Ülkemizde başka 20 yıl garanti veren bir firma biliyormusunuz ? kapak açmama garantisi !!!!!!!!
yukarıda ne diyor YENİ ARGE İLE GELİŞTİRİLEN SATIŞA HAZIR HALE GETİRİLEN , GEREKLİ SERTİFİKALARI ALINMIŞ OLAN KURU TİP TRAFO VE ONUN YANINDA YERLİ TEKNOLOJİ
ULUSOY ELEKTRİK İN SAYFASINI AÇIN HERZAMAN DEV MOBİL TRAFO SİZİ KARŞILAR- NEDEN-ÇÜNKÜ HER SATILAN DEV TRAFO MER. BİR TANK DEMEKTİR VE ÜLKEMİZİN İHTİYACI BİNLERCEDİR.
arkadaşımız beklediğimiz 3 aylık bilanço beklentisini soruyor daha önce yazdık ya , hemde defalarca * nasılmı % 20 net kar değilmi en az 15 en çoksa 30 mil. kar bekliyoruz dedik, anlaşılmayacak birşey yok SIKINTI İSE ENDONEZYA ÜRETİYOR SATIYOR, CEZAYİR ÜRETİYOR SATIYOR, DEVLET İHALELERİNİ ŞİRKETLER ALIYOR ONLAAR SATILIYOR, BELEDİYELER YERALTI TRAFOYA DÖNÜYOR ONLARA SATILIYOR, KATANER SİSTEMLER BİNLERCE ÜRETİLİP SATILIYOR, NE KENDİ BÜNYESİNDE NEDE KAP TA 1 HABER YOK, ancak bazı elk. dağıtım firmaları ihale haberlerinde yer alıyor ki, zaten onlarada kontenjan vermiş şirket öyle tedarik ediyor, kısacası mal yetiştiremiyor.2017 yılı bilanço ve haberler açısından çok farklı olacağına inanıyorum. bakalım hep beraber göreceğiz. bakalım yurt içi ENİS BEYİN DEDİĞİ GİBİ MİLYAR $ A YAKLAŞAN CİRO YAPACAKMI? soran arkadaşlara yıllık ciro milyar $ a yaklaşan ciro ne demek % 20 si ne demektir !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mal yeristiremedigini nerden cikarsiniz son kapasite kullanim oranları çok düşük...biraz daha dikkatli yorum yazalim...sanirim bir kalem haric kapasite kullanimi düşük...mal yetiştirilmemesi cok farkli bir algi yaratir....ytd
ocak-şubat ayı haberi :) Ürdün Elektrik Dağıtım İdaresi (EDCO)'ne 1500'e yakın dağıtım transformatörü ve 200'e yakın orta gerilim metal clad hücre sevkiyatı gerçekleşti.ispanya-fransa-finlandiya-moritanya-etiyopya-brezilya ve diğerlerini yazmadım daha ,harbiden bunlarıda okumadınız mı ? bunlar 2 'nci fab. bünyesinde ama üretimde daha mobil traf. lara katanerlere, devre kes. ve kab. baş. larıda var, bunlar hepsi sistem olarak daha çok satılıyor,
kapasite kullanım oranı hızla değişir nasılmı? 2016 temmuzunda gerçek anlamda üretime başlayan bir fabrika ve yeni patentleri alınmış ürünler yelpazesini tanıtıp, üretmek başlangıçta zorludur. zaten 2016 nın son çeyrek bilançosuna bakınca anlamış olmanız lazımdı. bunun yanında ARALIK AYINDA DA ENDONEZYA FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADI ? TABİKİ İLK BAŞTA PİYASA VE TANITIMI ZORLU VE ZAYIF OLACAKDIR VE 6 'NCI AYDAN SONRA İŞLER AÇILACAKDIR.
İŞTE ANKARA DAKİ 2 'NCİ FABRİKANIN DA DURUMU BUDUR.
ÖRNEK;ARALIK AYINDAN BERİ DEV MOBİL TRAFOLAR ÜRRETİLİYOR VE YOLLANIYOR, BİZ SADECE DAHA YENİ 2 TANE SİPARİŞ HABERİNİ GÖRDÜK DEĞİL Mİ ?
[/B]
-----------------------------------------------------------------------------
ARKADAŞLAR SORULARINIZ OLURSA LÜTFEN ÖZELDEN SORUN , AÇIKDAN CEVAP VERİNCE OLMUYOR VE YER KAPLAMIŞ OLMAKLA BERABER FAZLADA DİKKAT ÇEKİCİ OLUYOR , BİZ ÖZELDEN YAZIŞALIM SAYFA SUSSUN 15 GÜN , HEM ONLARDA RAHAT EDERLER.
Yanlis anlama kardes senin icin dedim sonra hisse duser cart curt eden cok olur...
Arkadaşlar yargılama değil de bilgileri, fikirleri ve öngörüleri biraraya getirmek biz ky ler için daha faydalı olacaktır. Sn deeplara siz elinize geçen bilgileri paylaşmaya devam edin lütfen.
Genel Kurula katılan arkadaşımız olduysa izlenimlerini alabilirmiyiz ?
Birde 17:45 civarı gelen yaklaşık 50 K lotluk alımlar hakkında bilgi sahibi olan, bu konuda yorum yapabilecek arkadaş var mı?
arkadaşlar fazla dillendirmeyelim hissemizi sayın deeplara arkadaşımızın dedigi gibi sessizve sakin bekleyelim fazla kalabalıklaşmasın sayfamız saygılar****
Genel kurul beklentisi ile ordana da haber gelmedi ise yarar...olay bu
Gedik çizmiş 58k ...satan iş
Dolayli halk arz gibi...
Arkadaşlar bir pasta atarmısınız
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Duymayan sağır sultan kaldı . Gedik likidite sağlayıcı gedik in portföy ü aldı bile ilk çeyrek den sonra yabancı pusuda bekliyor vayy halimize . Elimizdeki lotlara sahip çıkalım . Hedef 2020 ... YTD
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sevgili arkadaşlar bize kısa yoldan zengin olmayı öğrettikleri için borsada da alalım 3 gün sonra zengin olalım beklentisi içerisindeyiz. Piyango bileti gibi çıksın bir an da köşe olalım diye beklemekteyiz. Borsayı bir yatırım aracı olarak görmemiz gerekmektedir. 10 yıl vade bile borsa için aslında az bir beklenti olmaktadır. Şirket hissesi almak onun ortağı olmak demektir. Güvendiğiniz inandığınız bir firmaya ortak olarak onunla geleceği kurmak için yola çıktığınız anlamına gelmektedir. Ülkemiz borsası genel anlamda kargaşaya açık olmasına rağmen seçtiğiniz şirketler sağlamsa eninde sonunda varmak istediğiniz yere ulaşıyorsunuz. Gelelim Ulusoy Elektriğe Ulusoy Elektrik çok inceleyip araştırarak ortağı olduğum bir şirket arzdan sonra beklentilerimi karşılamasa da geleceği çok parlak ve hedefimi aşacak bir yapıya sahiptir. Bu kanıya nereden vardın derseniz şirketin her dönemde ki mali yapısını incelemenizi öneririm şirket borçsuz harçsız fabrikalara ve borçsuz harçsız yaptığı yatırımlara sahiptir. Güçlü bilançosu bulunmaktadır. Tek eksiği bazı dönemlerde ki karının düşük olmasıdır. Bu da normal durumdur çünkü genel küresel sorunlar ya da şirketin bazı dönemlerinde performansının düşük olmasına bağlıdır. Bu durumlar da geçici durumlardır. Şirket her aşamasın da güzel yönetilmektedir böyle yönetildiği sürecede hedefleri aşacak yapıdadır. Dikkat edersiniz ki her yıl karın yarısını (fazlasını istiyorum elbette) temettü olarak dağıtmaları geleneksel bir hal almıştır. Bu da bir şirkete ortak olmak için en büyük artılardan birisidir. Muhasebe oyunlarıyla karını gizleyen ve kar yapsa da çok az kar payı dağıtan firmalarla dolu borsamız da Ulusoy Elektriğin bu tavrı bile bu kağıdı gözü kapalı almam gerektiğini bana yeniden doğrulamış oldu. Geçmiş dönemler de anlık olarak Ulusoy Elektrik'i eleştirdim. Gelecekte de eksik ya da yanlış gördüğüm yönlerini eleştireceğim yalnız Ulusoy Elektrik hissesi portföyüm de var olmaya devam edecektir. Şirketin geleceğinden yapacağı işlerden ve mali yapısından korkmuyor aksine güven duyuyorum. Şirket yöneticilerine güvenmek de ve onların geleceğe bakışını beğeniyorum. Bu duygularla her durum da Ulusoy Elektriğin başarılı bir yol da ilerlediğini ve hedefleri aşan bir durum da olduğunu hissedar arkadaşlarla paylaşmış bulunmaktayım. Yazdıklarım beni bağlamaktadır. YATIRIM ÖNERİSİ OLAMAZ!
İŞ -GEDİK patron demek ,işlevleri belli kapanışta cepten -cebe gibi bir durum oldu gibi , bu methiyelerin altını doldurması için ilk çeyrek önemli
sadece 2016 son çeyrek etkisiyle karlılığnı artırmadığını , artan karlılıktaki devamın süreceğini bize ipucu verecek ilk çeyrek bilançosu,bana o da yetmez 2 çeyrek de önemli, Enis-Said beyler elbette iyi hedefler beklettiler koymuşlar kendilerini herşey güzel görünüyor ,beni korkutanda bu herşeyin güzel görünmesi
demem odur ki temkinli iyimser olmakta fayda var
arkadaşlar yüklü alımlar neden seans sonu veya kapandiktan sonra oluyor tecr
tecrübeli arkadaşlara soruyorum
Bu hareketler çok önemli değil arkadaşlar ... bilançoya odaklanmak lazım ...kâr geldikten sonra bu tür hareketler ilginizi bile çekmez..şu an fk 12 lerde gelecek karlar ile fk 6-7 bandına kısa vadede gelirse önü açık ...bakalım patronların ağzından damlayan bal gerçek bal mı yoksa şeker katılmış sahte bal mı ?
ytd
Yıl 2014 Kasım.. Hisse fiyatı "12.80" ve arz eden şirket yetkilileri %30 iskontolu demişlerdi. "$/2.00" O yıl yıllık kar aşağı yukarı bu kadardı. Sonra ne oldu hisse tepe taklak arz dan alan hala %20 zarar da ( $ ile endeks'i şimdilik kenara koyalım )... Tabii bu arada Gedik likidite sağlayıcı olarak atandı. Şimdi aynı şirket yetkilileri "2020" icin "1mlyr $//"2025" için "4/5 mlyr $" ciro dan bahsediyor. Bunu söyleyen kişiler %30 iskontolu arz yaptıklarını söyleyen kişiler. Ilk çeyrek gorulmeden temkinli........!!!!!! YTD..
Aynen oyle acaba asagidan topladıklarını kakalamak icin mi bu turden uçuk hedefler veriyorlar...6 yilda 10 misli ciro artisi icin bu sene 600 milyon ciro lazim ki hedeflerine ulassinlar...fasa fiso hedefler bu sene 300- 350 milyon ciro yapsinlar yerter..ufurukten teyyareler kolay mi 227 milyondan 3.6 milyar ciro...
Neden 900k hisseyi 930 dan verdi kubilay efendi bende bunu merak ediyorum
Bekleyip göreceğiz hep beraber. Hepimiz gelecek ilk çeyrek bilançoya odaklanmış durumdayız. Bizleri aydınlatan paylaşımlarda bulunan Sn Deeplara'nın bahsettiği gibi;
Aralık ayında faaliyete geçen ve tek bir satış haberi gelmeyen Endonezya,
Yine milyonlar dolarlık dev trafo fabrikasindanda gelen sadece 2 adetlik satış haberi var.
Yukarda değerli arkadaşlarımızın bahsettiği büyük hedeflere ulaşmak şirketin vizyonudur.
Bunun olabilirligini anlayabilmek için zamana ihtiyaç vardır.
Yurt içindeki önemli pazar hakimiyeti ve yurtdışı fabrikaları ve dünyanın farklı kitalarindan farklı ülkelere yapılan ihracat haberleri,
Önemli bir gelişimin ve hedefin minik adımları olabilir.
Endonezya fabrikasında kaç kişi çalışmaktadır ve hangi katma değerli ürün üretilmektedir açıkçası bilmiyorum.
Şu milyon dolarlık dev trafo satışı beni çok mutlu etti.
Acaba yıllık kaç tane üretim kapasitesi vardır?
Bilen varsa bilgilendirme amaçlı paylaşırsa memnun olurum.
Üstüne koyarak büyüme potansiyeli olan ve hedeflerini belirlemiş bir şirketin ortaklarıyız.
Geçmişte yaşananlar,pek çok arkadaşımızın temkinli olmasına neden olmaktadır.
Haksizda değiller.
Olurda bu hedeflere ulaşması durumunda 5 yada 10 yılda uluse hangi seviyelerde olabilir?
Yarısı bile gerçekleşse,büyük bir hareketin başında olabiliriz. Bunu ancak bekleyerek görebiliriz.
Genel kurula katılmış kimse yok aramızda anlaşıldığı kadarıyla. Olsaydı izlenimlerini aktarirdi sanırım.
Hepimizin;
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN. :):)
Yeni fabrikqnin kapasitesi 6000 trafo senelik..ciro ise 30-40 milyon dolar ...ama bu sene bekelen satis 2500...adet...