sayfa atlamışım ciroyu yazmışsınız
Printable View
Google de eski ama döviz borçlu olan ve döviz + sı olan şirketler listesi buldum, hiç birinde yok, bundan şunu
çıkarıyorumi döviz borcumuzda olsa,+ mız da olsa dikkat çekecek kaale alacak boyutta değil.
http://www.borsaajans.com/borsa-sirk...lik-32098.html
''Bende 2012 nisan ayında 26 alıp 50 satacağım diyordum ama yıl 2019 hala aldıgimızın dörtte bir fiyatında hala bekliyoruz''
Bunu diyen arkadaş aldığı zaman hisse kaç lira eder diye hiç hesap yapmış mı?
Kafa yoruyor işin içinden çıkmaya çalışıyor ekrana döküyorum
satılıpta tl fiyatının altında işlem gören şirket göremiyorum, dolar bazında düşük kalmış olsalar bile
dolar bazında değerlerini koruyamayanlar ekseriyetle yüksek temettüyle karlarını ülkelerine götürüyor öz sermayelerinde büyüme olmuyor diye bir gözlemim var, satın alan grubun hissenin pay değeriyle işi olmaz , çokta tın der geçer hatta işine bile gelir.
ZTE ülkemizde yatırım yapacağını, hatta kendi ürettikleri ürünleri türkiyede üreteceklerini de açıkladılar bu çok güzel
e bide o ürünlerin ihracatını buradan yapacaklar, döviz girdisi de sağlayacaklar bu da güzel
%48'ini 101. 3 milyon dolara satmışız, totalde kabaca bir hesapla 204 milyon dolar ediyor, bunun tl karşılığı 1.2 milyar tl
pd miz 563 milyon tl gene kabaca diyelim%50 iskontolu işlem görüyoruz, öz sermayemiz 803 milyon tl hiç değilse buraya çıkmalıyız
takmışım krontun pd. ve cirosuna yılda 40 milyon olmayan cirosuyla 128 milyon piyasa değerinde işlem görüyor, yatırımcıları da hala çok ucuzmuş gibi bekliyorlar. Kötü örnek örnek olmaz da buda çok kelepir, hiç değilse %40 yukarlarda olmalı, içinde gelecek 5 yılı satın almak yok durdo gibi.
Burası önemli bizim ortağımız %50'nin altında bi oranın sahibi olduğu için çağrı yapmak zorunda kalmadı hisseler dolaşımda kaldı.
BİZ NEDEN BEKLEMEYELİM?
yazdılarıklarım firma ile ilgili görüşlerimdir, uzun vadeli yatırımcılar dikkate alsın, kısacı, günlükçü, haftalıkçı lütfen dikkate almasın (bunu demekte ben uzun kalacağım demek değildir,hisselerde çok uzun duramıyorum)
Urass gelirmi yoksa nick mi degistirir:)
boyle bir seyin arefesinde netasın haberi manidar oldu.
türkiye'nin önümüzdeki dönemde sanayi ve teknolojide izleyeceği yol haritası belirlendi.
Bu kapsamda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uzun süredir üzerinde çalıştığı Türkiye'nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi hazırlandı.
Milli Teknoloji Hamlesi'nin bileşenleri paylaşılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yürütülen "Milli Teknoloji Hamlesi" doğrultusunda hazırlanan 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi, Bakan Varank tarafından 18 Eylül'de Ankara'da bulunan MKE Sanayi ve Teknoloji Müzesi'nde kamuoyuyla paylaşılacak.
Milli Teknoloji Hamlesi'nin bileşenlerinin anlatılacağı stratejide, Türkiye'nin teknolojik bağımsızlığını güçlendirmeye ve sanayide katma değerli üretimi geliştirmeye yönelik hedefler yer alacak.
Ülkenin küresel rekabet gücünü artırmayı amaçlayan stratejide, kritik teknolojilerde atılım sağlanmasına yönelik politikalar da duyurulacak.
Sanayide büyüme hedefi
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kalkınma planı olan 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Kalkınma Planı'nda, sanayileşme politikalarına yönelik önemli adımlar atılacağı açıklanmıştı.
Sanayinin odak sektör olarak belirlendiği planda, yerli üretimin artırılması hedeflenirken sanayinin hızlandırılması öngörülmüştü.
İmalat sanayi odaklı rekabet gücünün ve verimliliğin artırılmasıyla teknoloji kapasitesinin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlar sayesinde sanayinin yıllık ortalama yüzde 5,7 büyümesi ve üretimin sektörel kompozisyonunda değişim yaşanarak sanayinin gayri safi yurt içi hasıla içindeki payının yüzde 24,2'ye çıkarılması hedeflenmişti.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/y...sinde-41330094
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
takmışım krontun pd. ve cirosuna yılda 40 milyon olmayan cirosuyla 128 milyon piyasa değerinde işlem görüyor dedimya:)
teknoloji şirketidir, geleceği satın alıyoruz diyorlar:) Netaş heralde kömür işletmecisi de benim haberim yok, netaşın danası o, Onun gibi düşünülse ve değerlense 4 milyar tl pd üzeri değerde işlem görüyor olmalı bir de ucuzdur diyeceZ he.:)
Buda cevapsız kalmasın, manipülasyon yapılan kumar kağıtlarında oluyor o dediğiniz şeyler, o alınan fiyat hissede altın vuruş yapılan yerdi. Aselsanda yakın geçmişte yapıldığı gibi, aselsan kötü hissemidir onu 40 lira üzerende alana sormak lazım da, ülkeninde bistin de yüz akı firmadır. Şimdi geri dönüp bakmaya üşeniyorum kim yazmıştı diye, O alınan fiyata mallarını satan ky.ler artık by oldular o yaptıkları doğru zamanlama ile.
Acemi olduğum zamanlarda şansa netaş almıştım bu başlığa da yazmıştım iki tavan çekti arkama bakmadan sattım çıktım alan da kazansın dedim ama alan kazanamadı aylarca süründürdüler sonra da yıllarca düşmüştü. Borsanın ne oldgunu çok şükür kaybetmeden netaş da öğrenmiştim. Şimdi hiç takip bile etmiyorum bilançosu demek ki dikkatimi çekmemiş ama kumar kağıdı diyince yazayım dedim eskiden bundan alâ kumar kağıdı yoktu şimdiyi bilmem.
Sayın kitapci34
Ben 2012 den beri Netaştayım.
Size naçizhane bir tavsiye burada sorularınıza cevap arayacağınıza açıp bilanço okuyun. Nereden bulacağınızı bilmiyorsanız. Netaş ın kendi sitesinde var.
Netaş için büyük konuşmayın. Piyasadaki fiyat hareketleri Netaşın gerçekleri ile uyuşmaz. Yaptığı hareketlerle nutkunuz tutulur. Bu kadar yıl kalmışsınız çıkmayı bilememişsiniz dersiniz.
Netaşın öyle bir speği varki ne çıkmasını anlarsınız ne de düşerken ne olduğunu anlarsınız. Bu hisse 19 dan 9 a düşerken yabancı mal topluyordu. Sonra o yabancı 9 dan 7 ye inerken mal sattı. Bu miktar az buz değildi. 2.3 milyon lottu.
Size tekrar tavsiyem kront şöyle bu böyle demeyin. LOGO denen firma 50 tane personelle dünya para kazanıyor.
Netaş ın işletme sermayesi 1 milyar tl nin üstünde ve bunu banka kredisi ile karşılıyor. Kasada geçmiş yıllardan kalan 150 milyon tl dışında bir kuruş yok. Çalıştığı büro dolarla kira. Cisco nun genband ın ürünlerini alıp %0.03 brüt karla iş yapıyor. Bu yüzden 2019 ikinci çeyrek bilançoda 92 miyon zarar getirdi. 3000 personelin çalıştığı bir bataklık.
Ben ne mi bekliyorum. Bir akıllının gelip CEO Müjdat ve CFO İlker in işine son verip. Günümüzün KİT i olan Netaşa çeki düzen vereceği günü bekliyorum.
Şimdi birileri çıkmış hisseye BY gelmiş diyor. 8 Milyon lot MKK kayıtlı her an satılabilir. Hangi BY gelip bu riske girer. Bu hissede mal alanlar çılgın KY dan başkası değildir. Zaten hareketin tamamı birisinin sağ cebinden sol cebine mal aktarması.
Hangi yatırımcı; Gelen haberi görüp; 14 tl defter değeri olan çinlinin 20 tl verdiği ve 7- 7.5 tl den aldığı hisseyi buradan satar. Adamlar bir gün alıyor ertesi gün satıyor. Aylardır TEB topluyor. Cuma sattı. Bunları geçeceksiniz.
Yok teknik şuymuş. Buradan alınır şuradan satılır. Ne zaman nerden tepki vereceği belli olmayan bir hisse.
O raporlara ben giremiyorum, siz girebiliyormusunuz? Açılmıyor.
Teşekürler sayın doctore.
Her neyse ben zaten netaşı takip etmiyordum, devre kesince bi şeyler var bi bakayım deyince haberi gördüm, onun üzerine alış yaptım, iki günlük hareket firma için kötü günler geride mi kalıyor sorusunu sordurtuyor bana, cevabını bilemiyorum.
cuma günü iş yatırımın 1 milyon lotun üzerinde net alışı var, bu ky. olamaz.
http://www.netas.com.tr/yatirimci-il...ci-iliskileri/
Bu adresten en altta açik renk olanı tiklayin.
Bakın Netaş iş alan bir firma. yıllar içinde şirket hakkina sayısız veri elde ettim. Sayisiz dumen gordüm. En son temettü verdiği 2013 yılında temettuyü dağıttiktan sonra hesap hatası yaptık eksik kar hesapladık deyip parayi kasaya atti. Daha bunun gibi niceleri var.
Netaşı tanıyan biri olarak belki yıllarca karanlikta kalacak belkide aylar evvel karanliktan çıkti. Bizlere bu gösterilmedi.
Kendi adıma buradan beni tanıyanlar ikinci ceyrek denetlenen bilançoda ciddi kar bekliyordum. 92 milyon zarar getirdi.
Adamlar 60 milyonluk kisa ve uzun vadeli kira gideri gösterdi. Iki kalemde işi halletti.
Ahmet Mergen bir gün Netaş kendisine sorulduğunda Üç Harfliler bilir demişti.
Velhasıl Netaşın ne olacağını bir kişi bilebilir. Bizlerde bir köşede bekleyenler.
Bu hisse için bir ön görüm yok maalesef, takip edenler var biliyorum, haberdir hisseyi hareketlendiren şey galiba.
Haber sitelerinde zte ürünlerini Türkiye’de üretecek diye haberler geziyo neden kap a resmi olarak açıklama yapılmamış bilen var mı
Huwai'nin yıllık cirosu 100 milyar doların üstünde, zte ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım, haberlerde falan bir rakam duyanınız var mı?
ZTE'ye de dünya devi diyorlar ne kadar devdir? bunun cevabı çok ama çok önemli.
2018 haberi var buldum, 17 milyar dolarmış, buradan neye ulaşmaya çalışıyorum?
ürettığı bu ürünlerin %5'ini türkiyede üretip satsa 850 milyon dolar eder, netaş da ihya olur yatırımcısıda
kuruyorum işte, Oranı yüksek mi tutum, düşük mü tuttum bilemem, bilemeyiz.
hadi %1'ini burada üretip satsın daha ne diyeyim, 170milyon dolar.
yazdıkalrımda ekseriyetle ytd yazmam öngürülerim %70 tutuyor, bundan korkuyorum.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Bir şeye daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Cuma günü günün büyük dlimini, 17.20'ye kadar 8.68 altında işlem gören netaşları, ykb 8.778 ortalama ile satabilmiştir, bir başka deyişle de alıcı almıştır.
Yazdıklarıma itirazlarınızı lütfen yazınız tartışalım, seans içi konuşmaları itirazları dikkate almam, zaten bende kararsızım ve arayıştayım, başka hisselerde böyle olmamıştım HİÇ.
Bilançoda oyunlar, geçmişte yapılanlar. Hepsi doğrudur ve hisseye şüpheyle bakmaya neden olabilir. Ancak şunu söylemek istiyorum fırsat buldukça hisse hareketini son 2 gün takip ettim. Net bi şekilde kimse almasın ben kendi kendime toplaya toplaya yukarı çıkayım diyordu. Ytd, bol kazançlar.
SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
genel olarak bıst boğa pıyasasına geçış başladı,, bu sureç bır kaç yıl surer ,
gozlemım yenı trendde elektronık ve bılgı teknolojılerının on plana çıkacağı
bu sektor ımkb tarıhınde hakettiği yerı tam olarak alamadı
bol şans
Öncelikle kimseye herhangi bir fikir empoze etmek istemiyorum. Zaten burada birinin empoze ettiğiyle iş yapanın sonu hüsran oluyor.
Netaş ozelinde; Daha 3-4 gun oncesi 6.5 tl den islem görürken dönüp yüzüne bakilmayan bir hisseydi. Bahsettiğiniz islemlerin fiktif islem olup olmadiğıni kontrol ve takip edin.
Nasıl olurda işbank bu denli mal alır. Neden ykb satar. Iki gun sonrada citi deutch e mal almaya baslar.
Bizim spek bu isleri sever. Sığ bilgi kırıntılarıyla hatalı karar vermeyin. Hem alim hem de satim yönünde.
Son 1 yıl 6 aylik donemde kim almıs satmış bir bakin
Bu hissede sag sol cep olayı yillardir devam ediyor.
Ben hissedeyim. Çıkmayacağımda. Amacım kimseyi korkutmak degil biraz araştırın.
ZTE nin ne kadar dev olduğunu sormuşsunuz. ZTE 1985 yilinda çin hava kuvvetleri tarafindan kurulmuş. Yarı devlet şirketi gibidir ama bir huawei konseptinde bir şirket degildir. 2014 e kadar cuzi karla çalışmıştır. 2 yıldır Netaşı neden aldiğı anlasilamamistir. En son Netaşın 50 yıl kutlamasinda cizilen perspektifte Netaşi ZTEnin tamircisi ilan ettiler. Açın okuyun.
cuma günkü işlem hacmiyle fiat daha yukarılarda olması gerekiyordu satışın fazla oldugu gözüküyor
https://i.hizliresim.com/VQRVpR.png
https://i.hizliresim.com/qAnYqV.png
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz araştıraymışım, hiç araştırmıyorum nasıl bi çıkrımdır bu, topiğin tamamını okudum
firmanın temel verileriyle ilgili bir yazan göremedim, firma 000 bilem kaç oranla ürün satıyormuş, demir mi satıyorsunuz, kömür mü, teknoloji ürünümü, şuraya bakın diyeceğinize iki tane veri yi yazamazmıydınız?
Kronta bi şey demeyeymişim, logo dünya para kazanıyormuş, logonun kazandıkları krontun cebine giriyor yada girecek heralde.
Uzatmayayım.
Tamami dedigin 49 sayfa mı? :))))
Sadece güldüm. Bu forumda herkes kimin ne bildigini bilir. Siz boyle devam edin.
Sizin gibi heyecanli 100 ler geldi gecti. Bilanco okuyun. Bir haberle uçacak sanmayın. Takas dokumlerine bakin. Son 1 yil 6 ay.
Tamam bizler bilmiyoruz temel verileri :) buyrun siz yazın.
Kap da hiçbir haber yok birileri haber var yazmış fabrika acacakda nezaman 2 yıl sonramı 5 yıl sonramı mujdat misli muslu konusmus
finansal okuryazarlığım yok, bilançoları görmüyorum, topiklerde yazılan rakamlardan tecrübelerime dayanarak çıkarımlar yapıyorum, yarın çalıştığım kuruma önemsediğim verileri sorarım, sonra yazarım.
Doğru soruyu sorar doğru sonuçlara ulaşırım, aslolan neyi bilmek istediğini bilmektir, geçmiş önemlidir ama çok da önemli değildir, borsa geleceği satın almaktır.
Kaldı ki, firma geçmiş verilere göre de ucuzdur, öz sermayeye göre, yaptığı ciroya göre, yabancıya satılış fiyatıyla.
https://i.hizliresim.com/XbpJn6.pngRedmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ZTE önüne çıkarılan engelleri netaş markasıyla aşmak istiyor görünüyor, bu netaş için çok önemli, tahminlerin ötesinde ürün kaydırışı üretimi ve satışı olabilir. ABD bunu yer mi? bilemem, Gene diyeyim bu hisse ile ilgili öngörü yazmaktan bayağı bi korkuyorum.
YATIRIM TAVSiYESİ DEĞİLDİR