Takip ettiğim başka bir kağıt PAPIL kar payı açıkladı sadece yüzde 7 artıda
Printable View
Takip ettiğim başka bir kağıt PAPIL kar payı açıkladı sadece yüzde 7 artıda
borsanın yükseldiği yok. is bankasıyla frenliyorlar
81 en dusuk 89 en yuksek.Hiç oynama olmamış.Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ismail bey haftalik ve gunluk takas durumunu atabilr misiniz.
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ismail bey haftalik ve gunluk grafik atabilir misiniz?
Avrupa birliğine giriş çıkışlar yasaklandı.
https://i.hizliresim.com/hRhKET.jpg
https://i.hizliresim.com/0sqSFW.jpg
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sat geri kiraladan gelen kar uretimden gelmedigi icin vergi avantajindan bahsediyor ve o karin dagitilabilir kar olmadigini soyluyor biraz teknik konulara girmis.
kari bilancoda farkli kalemlerin altinda gosteriyor sadece
sonuc olarak karin tamamini bedelsiz verebilir, bedelsiz hisse senedi orani hesaplanirken bilancoda yer alan bir cok kalem kullanilir net kar disinda da .o yuzden bedelsiz %100 uzerinde olacaktir.
Bedelsiz sermaye artırımı ili ilgili bir makele okudum
Makelede 2008-2012 yıllarındakı bedelsiz seermaye artırımı yapan şirketleri incelemişler hisse senedi etkisini
Duyurudan 5 gün önce ve 5 gün sonra olmak üzeri verileri toplamışlar yüzde yüz sermaye arttırımı üstü ve yüzde yüz sermaye artırımından az olan olarak 2 ye bölmüşler ,Sonuç olarak sa yüzde yüz sermaye arttırımından fazla olan şirketletler anormal bir getiri sağlanmış yüzdeyüz altındaki şirketlerden se +3 günden sonra negatif getiri getirdiği sonucuna varmışlar
Bugün itibarıyla malda olacağımdan, bilerek yada bilmeyerek spekülatif paylaşımda bulunmamak adına foruma sadece okuyucu olarak uğrayacağım. Hepinize bol kazançlar dilerim.
Dipten döndüm diyor:)
Pek inanmadım ben:)
Kardeş elbet dönecek fakat binip inecekler binip inecekler öyle dönecek:)
Adamlar %10 yapıp kapanmasın diye tam ucunda bırakıyorlar.Sonra bir daha ... :)
Imkb en fazla %5'e izin verecek artı ya da eksi..
Mali durumu,uretimi,performansi iyi olan hisselere de aylik,yıllik prim verecek.
Yoksa burası tam kumarhane oldu artık:)
Bi kac yorumda yapsaydiniz, hosgeldin siz yenisiniz bizde buraya temel attik[emoji1]
Bu arada arkadaşlar;
%100 bedelsiz sermaye artırımı olması için öncelikle sermaye tavanının artırılması lazım yoksa maksimum 25 milyona çıkarabiliyoruz. kap haberi düşebilir, düşmesi lazım.
Şirketin kayıtlı sermaye tavanı 25.000.000-TL olup, her biri 1 (bir) Türk Lirası itibari değerde
25.000.000 adet paya bölünmüştür. Sermaye Piyasası Kurulu’nca verilen ilk kayıtlı sermaye
tavanı izni, 2013-2017 yılları (5 yıl) için geçerli iken 16.03.2017 tarihli Yönetim Kurulu Kararı
ile söz konusu geçerlilik süresinin 2021 yılına kadar uzatılması için gerekli işlemlerin yapılması
kararı alınmıştır.
Yeni değilim aslında, bir süredir çalı arkasından izliyorum :)) Katkılarınız için teşekkürler yeri gelmişken.
Bilançolar öncesi almıştım, bir kısmını sattım ama bir kısmı duruyordu. Çok hızlı düştüğünden dün bugün biraz ilave ettim başka hisselerden transferle. Haftalık grafiğe baktığımda aşağı biraz daha potansiyel olmakla birlikte yolun çoğu gitti gibi duruyor. Yani ölmüş eşek olmasa da en az can çekişen eşek modunda; dolayısıyla artık kurttan çok korkmaya gerek yok bence. Biraz süründürüp toplamak isteyecektir muhtemelen ama endeksin hareketleri de çok önemli; niye bu kadar sert gevşediği de önemli. Misalen piyasadan tırsıp salmasıyla, toplamak için salmış olması arasında fark olacaktır..
Asla yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte grafikte dip seviyeler 2.60 civarı duruyor; ortam malum, değişik rakamlar da oluşabilir tabi. Ben düşerse 2.7x ve 2.6x rakamlardan birer alım daha yaparım muhtemelen, bekleme sıkıntım yok :)
Temel açıdan petrol fiyatlarının düşmesi olumlu şirket açısından, ama benzer nispette işleri düşeceği için süreci takip etmek lazım.
Son olarak saatlik görüntü de şu şekilde:
https://i.hizliresim.com/TAm3X8.png
Teşekkürler sonli katılıyorum söyledıklerıne
Hissenin takaslarını incelediğimde son 1 ay fiyat 5.90 dan 2.90 a süzülürken citi öncülüğünde 200 bin lot civarı mal dağıtılmış duruyor; ancak yılbaşından bu tarafa takası incelediğimizde citi nin hala 450 bin lot artıda olduğu görünüyor. Takaslarda her türlü fırıldak dönebilir, bunları yorumlarken bunu unutmamak lazım. Burada attığım resimden farklı şekilde takasları detaylı incelediğimde; genel olarak hep bir al gülüm ver gülüm var. Yani birileri sürekli ring yapıyor :)) Dolayısıyla, bu dayıların canı nasıl çekerse fiyat öyle şekillenir gibi.. Şu an işlem gören hisselerin(6m civarı) toplam ederi epi topu 15-20 milyon TL, büyük tahtalarda yeri geliyor tek kademede dönüyor bu para. İsteseler bırak %50 den fazla düşüşü, %5 kıpırdatmazlardı...
https://i.hizliresim.com/dX7JKM.png
arkadaşim, grafik okunmuyor.
https://i.hizliresim.com/qppl2j.jpg
Cefaks ozelden yazdigi paylasma geregi duydum cunku vicdanim rahat, bu forumda hep gelecege yonelik tahminlerimizi yaptik, benim bu tur olumlu yazilarim 3,40 direnci gecilirkende vardi 6 tl den islem gorurkende.
Cefaks arkadasimiz bir gunah kecisi aramis forumda olumlu yazilarimdan dolayi beni secmis korona virusunu benim cikardigimi da yazsaymis tam olurmus.
Bu forumda olumlu olumsuz herkez yazisi yazar mantik cercevesinde bence cefaksta bunu yapmali bedelsiz verecegini dusunuyorum ben ve bunu yaparkende bir cok veri paylasiyorum temele oturtmaya calisiyorum.
Hissenin buralara gelmesine degilde bu msj uzuldum.bugun para kaybederiz yarin kazaniriz.
Cefaks arkadasimizi burada yazi yazmaya davet ediyorum ama once bilancolari, faaliyet raporlarini son 5 yil kap haberlerini okuyup oyle yorum yaparsa sevinirim.
ismail bey canınızı sıkmayın. Forumda herkes yorum yapıyor ama yatirim kararini kendisi veriyor.Zaman her şeyin ilacıdır.
Bu forumda uzun suredir yaziyorum bircok olumsuz yazimida bulabilir di cefaks ama secmis aralardan,ozelden yazma geregi duymus cani sagolsun.
Burda yeri geldi isteyen herkese derinlik takas atacagimi yazdim attimda kimseye aliyormusun satiyormusun diyede sormadim.
Dediginiz gibi herkesin kendi yatirim karari.
bana bak,
birincisi) sana özelden yazdığım mesajı burada ifşa edecek kadar aşağlıksın,
önce bunu bil.
ikincisi: 6,98-den kağıt satan insana ne hakkın varda erken çıktın diyorsun.
üçüncüsü: gel burada yaz diyorsun,
senin niyetinin ne olduğunu bilecek kadar aklım var.
dördüncüsü: neredeyse gün aşırı kağıt bedelsiz verecek yazıların.
beşincisi: bunları yönetime bildirisem kendini kapının önünde bulursun.
altıncısı: çok çeneni kapa kendine çeki düzen ver.
yedincisi: korono vürüsününde benim çıkardığı yazsaydı demişin,
terbiyesizlik yapma haddini bil.
sekizincisi: son 5 yıl kap heberlerini okusaymış lafın,
ben bu işlerle uğraşırken (1962) sanırım daha doğmamıştın.
son söz:
çeneni kapa asabımı bozma.
Yaş ıniz ile hitap şekliniz saygi seviyeden uzak.Benim uzerime oynuyorsun, sirket hakkinda bilgi paylaşsaydiniz daha faydali olurdunuz burada foruma yazarak.
arkadaşlar o arkadaş benim kimsenin yaşını işini ailesini bilmem yaşım 31 yaşadıklarım 310 acı ise dibini gördüm ekranı kapatın kendinize 3 yıl zaman verin herkes yorum yapar burada herkes bireysel kararını alır ben eskiden melek gibiydim herkesin yardımana koşardım bak yanlış yapıyorsunuz derdim hep de dediklerim çıkardı ama insanlar beni bu yüzden sevemedi öz kardeşim tanıdıklarım diyeceğim o ki bu iş şeytanın işi şeytanla başedecekseniz bu işe buyrun yok ben yatırımcıyım derseniz ben insanım derseniz hayat da acımaz piyasada hala bana inanan veya dediklerime değer veren birilerine yardımcı oluyorum o kadar işte
Kötülük her kişinin kârı, iyilik er kişinin kârı...sanıyorumki bu ve bunun benzeri yerler insanlar hisse hakkında bildiklerini yorumlarını hayallerini mutluluk ve üzüntülerini paylaşsın yani sohbet etsin diye var, herkesin aklı kendine yetecek kadar mevcut burdan yapacağı çıkarımları kullanır kullanmaz o herkesin kendi yetisinde. Ben burda ismail abiyi severim, phantom abinin az ve öz yazdıklarını da dikkate alırım, cafeaksın açılış öncesi notlarını okurum, bazen ters seyler yazarlar bazen o haklı çıkar bazen digeri ama ben hep bildiğimi okurum. Karar benim kararım para benim param. Yatırım hesabı açabilecek her insan bu yetiye sahiptir sanırım. Kavalın sesi elbet güzeldir ama ben bilirimki kendi bacağımdan asılırım...bereketli geleceğim olsun, hepimizin olsun.
SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler arkadaşlar,
all is well kısa ve öz yazmış saygı sevgi herşeyden önemli
hakaret, tehdit etmeden ozelden değil ama bakın buradan herkez beni eleştirebilir. buradan eleştirin ki hatamız var ise herkes görsün bilsin gerekirse düzeltime yapalım ona göre sağlıklı kararlar vermeye çalışalım.
Başarının babası çoktur mağlubiyet öksüzdür.
Adam her gün burada derinlik paylaştı.
O zamanlar her şey iyiydi şimdi mi kötü oldu.
Kağıt 2.8'den 7.2 oluncaya kadar kârlarınızdan Ismaile pay mı verdiniz?
Olağanüstü bir durum yaşandı.
Bütün kağıtlar dipte.
Burada herkes kendi kararını verir.
En son 7.2 den kim sattıysa alanın eline bombayı bıraktı.
Burası böyle bir yer.Zorlama yok.
dün gece dow -6 yaptı , bıst 80 bin altı görülebilir diyenler var, bizim fiyatımız ise tarihi dip seviyelerınde yani başladığımız noktada .
Eğer bıst 80 bin altında ınerse bizim fıyatımız 3,20 lerde olmalı ki tarihi dip seviyerleri altını denemesin.
Biliyorsunuz patron aralık ayında hisse sattı, sattıklarının 2 katı oranında hisse alabilecek durumdalar şirketin kasasında ayrıca nakitte var sizlerden rica firmayı arayarak geri alım yapma konusunda teşvik etmek.
Ayrıca bıstten fazla düştük olmamız gereken fiyat bana kalırsa 3,80- 4,20 aralığında dalgalanmalıydık bugunlerde ama durmumuz bu.
1 lira fazladan satış yedik.
Benim aklımdan geçenleri özetlemişsiniz.
Yazan kişi çok seviyesiz yazmış, hem de o yaşta olmasına rağmen. Kendisi bir aralar sürekli fiyat takip ekranı caps yapıp bütün hisselere attığından bende engelli, hala yapıyor mu bilmiyorum; bana göre gereksiz kalabalık ama demek ki talep var diye düşünüp saygı duyarım.
Haftalık grafiğe göre fiyat dibe yaklaşmış zaten, he kriz derinleşir farklı dipler de görülebilir(buna inanıyorsanız buna göre strateji belirlersiniz). Lakin grafiğe göre riskin çok düştüğü seviyelere inmiş artık. Bu noktada ihtiyaç, kredi olmadıkça düşen şey sabır. Giren girmiş, sürekli zarara odaklanıp psikolojinizi iyice harab etmeyin.
1.5-2 sene önce aksen e 4 küsürlerden bulaştım, bu yaz 2.10 gördü ve son rallide en yüksek 4.38 oldu. Ben hisseye temel açıdan inandığım için -doğruluğu tartışılır- düşerken az az, dip ve dönüş hissettiğimde arttırarak almaya devam ettim. Dönüşte 3 ü geçtiğinde kârdaydım. Sonra 4 ten tepede yine aldım o ayrı :)
Geçen yıl şubatta 3.20 lerden kozal satıp gübref aldım, altın madeni beklentisiyle.. Baktım düşüyor 2.86 gibi fiyattan bir kısmını stoplayıp aselsana geçirdim. Gübre 2.30 dan döndü ve onları 16 ortalamayla satarken, aselsanları zararına sattım..
En büyük zararlarımdan birini izmir demir çelikte ettim, yaklaşık 2 sene önce 2.30 larda son parçaları satmıştım, sonra 1.5 altına indi; kuyruk acımızdan göz acıyla takip ediyorum hep, ama temel açıdan batık şirket.. Batık durumda olmasına rağmen oradan şaha kalktı ve 10 tl yi geçti.. İştirakini halka arz edecekmiş :) ortaklarından biri eski borsacı diyorlardı zaten, dümen bol. Aldım mı, hayır; girdiğiyle kaldı :))
En son fena olmayan zararla karsan larımı bedelli açıkladıktan sonra 1.10 la dipten vermeyi başardım :))
Sözün özü; borsada her şey oluyor. Hisseye güveniyorsanız(kuru güvenden bahsetmiyorum; temel-teknik-beklenti) ona göre bir strateji belirlersiniz, zamanla da büyük ihtimal kazanırsınız. Zararda olmak ve bazen kaybetmek de bu işin doğal bir parçası; sonuçta borsa kimseye tepsiden para dağıtılan bir yer değil! Olanlardan ders çıkarıp, gelişerek ve öğrenerek yola devam etmek önemli. Gelişmeye ve öğrenmeye niyetiniz yoksa; bizde bir tabir vardır başkasının s....le gerdeğe girilmez.. Bu ortamlarda (forum, twitter vs) gerçekten yardımcı olmaya çalışan insanlar olduğu gibi yönlendirmeye çalışanlar da olacaktır.. Bu memlekette 80 yaşındaki amcanın teyzenin maaşını çalan, dolandırmaya çalışan ********ler var!
Son olarak zararda olduğum zamanlar "Çok şükür borcum yok, dert edecek param var" derim, canım biraz da sıkılır doğal olarak.. Borç, kredi, ihtiyaç vs ile işlem yapmam..
İnşallah en kısa sürede zararlarımız çıkar, bol ve bereketli kazançlarımız olur..
Hisseyle ilgili bedelsiz işi olsa bile eskisi kadar hisseleri uçurmuyor, son dönemin modası bedelliler oldu malum :) Sisler dağılırken petrol fiyatları düşük kalırsa pozitif etkilenecektir.
Bu hayatta herkesin iyi kötü bir hikayesi ve ders çıkarmak lazım çok haklısınız.
Bedelsiz sermaye artımı dışında 14/02/2020 gelen ges yatırm sürecide milyon dolarlık bir yatırım en kısa zamanda tamamlayıp yaza yetişirse firma açısından olumlu olacaktır.
Petrol fiyatları kolay lokay kendini toparlayamaycak gibi duruyor, hammadesinin tamamı petrol türevleri ucuza alıp ürettiği ürünlerde satış azalması olmaz ise kar ında çok olumlu artış olur ama bu artış ilk 3 ay da değil 6 aylık bilançoda kendini gösterir.
son olarak cıty nın satışları devam edıyor 436 bın e düşmüş dun ve bugun sattıkları ıle belkı yakında 400 bin altına ınecektır.bilginiz olsun.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/819059
Şirketimiz, 20.11.2019 tarihinde Kamuya Aydınlatma Platformunda yaptığı açıklamada, öz tüketimin karşılanması amacıyla mevcut üretim tesisimizin çatısına 2,8 Megavat kapasitesine kadar çatı tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulması için Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'ne Çağrı Mektubu başvurusunda bulunduğumuzu duyurmuştu. Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, ilgili başvurumuza (03-30)-283 sayılı Çağrı Mektubu ile 2,35 megavat kapasite için olumlu görüş vermiş bulunmaktadır. Bundan sonraki süreçte proje çizimi tamamlanacak olup, projenin onayı için TEDAŞ'a başvurulacaktır. TEDAŞ'ın proje onayından sonra, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürlüğü ile bağlantı anlaşması yapılacak olup, anlaşmadan sonra projenin inşasına başlanacaktır. Söz konusu süreçlerle ilgili kamuoyu aydınlatılmaya devam edilecektir.
Teşekkürler hocam, borsa geneli için 3 aylıklardaki hatta biraz daha fazlasında oluşacak olumsuzluk fiyatlanmıştır diye düşünüyorum. Önemli olan olumlu haberlerin bir noktada gelmeye başlaması, çok kısa vadeli bakılacak bir ortam yok. Şu ortamda en az orta vade beklemeyi göze almadan yatırım yapılmaz herhalde. Takaslar daha önce de belirttiğim gibi, işaret verse de bir yere kadar; 300-500 bin lotu 10 farklı aracı kurumdaki hesaplarına dağıtsalar veya toplasalar anlayamayız.
Tekniği ile ilgili düşüncemi paylaştım, bu noktada benim açımdan yatırım kararı için temel soru şudur: "şirketin temel göstergeleri, mesela 1 yıl beklemeyi göze alarak bu fiyattan risk almaya değer mi?" Hatta 2. bir soru da yatırım yapacaksam A hissesini mi alsam bunu mu alsam ya da aralarında paylaştırsam mı olur..
17 subat 7,20 gordugumuz gunden aldim takasi alan ve satanlar
https://i.hizliresim.com/dpiJji.jpg
https://i.hizliresim.com/de6ttZ.jpg
https://i.hizliresim.com/CLboRS.jpg
https://i.hizliresim.com/xch9Yl.jpg